Ibland gör man rätt - IGMR

Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Spartips

Spartips !

Här kommer vi samla de spartips vi skriver om i bloggen. De kan innehålla affiliatelänkar, tipslänkar och vanliga länkar. Alla företag och tjänster vi länkar till använder vi själva och kan rekommendera. De har hjälpt oss att sänka våra kostnader eller gjort att vi fått bättre koll på vår ekonomi.

Månadssparande sker via Lysa.se och de pengar som skrapas ihop via försäljning av prylar etc. sätter vi in på ett ISK konto hos Avanza.

Några bra länkar till tjänster vi använder:

Sälja prylar – Smidigast är att använda Sellpy vilket vi gör när det gäller kläder och barnsaker. I övrigt kör vi en mix mellan Blocket.se, Tradera samt lokala Facebookgrupper. 

Mobiltelefoni – Vi använder Vimla!. De är en väldigt billig teleleverantör med en twist – tipsar man vänner får man avdrag på månadsavgiften. Därmed kan man komma ner till noll kronor i månaden vilket vi nästan är.

Bilservice och reparationer – Om problemet är för krångligt att laga själv använder vi Autobutler för att ta in offerter att välja mellan.

Kreditkort – Vi anväder Ikano kreditkort på grund av deras rabattkalender och bensinrabatt 1%.

Elavtal – vi byter elabonnemang ungefär en gång per år för att få en bra deal. Det gör vi på Elskling.se

Försäkringar – vi benchmarkar alltid våra försäkringar på Insplanet och Compricer för att se att vi ligger rätt i pris.

Sparande – vi månadssparar i indexfonder via Lysa.se och alla extrainkomster sparar vi i en ISK hos Avanza.

Cashback – vi försöker alltid köpa saker via cashbacksidor om vi köper nytt. Därför använder vi Refunder.se samt Mybonus.se när vi ska köpa något. 

Bredband – Vi använder tjänsten Bredbandsval för att byta bredbandsavtal. Skriv in din adress och få upp de erbjudanden som finns just hos er. Värt att ta en koll på varje halvår/år.

Nedan ser ni de sidor vi skrivit i ämnet spartips:

1. Spartips för bilägandet. I detta inlägg kan ni läsa vår bilresa och hur vi sänkt våra bilkostnader från över 7 000 kr till i skrivande stund 1 200 kr i månaden. Klicka här för att komma till spartips för bilägande.

2. Spartips för abonnemang till mobiltelefon. I detta inlägg berättar vi hur vi gör för att snart kunna ringa gratis på våra mobiler. Klicka här för att komma till inlägget.

3. Tjäna pengar på att sälja prylar. Här berättar vi hur vi tjänat pengar på att sälja prylar om annars skulle samlat damm. I inlägget pratar vi taktik och går igenom de tjänster vi använt. Klicka här för att komma till inlägget.

4. Familjen IGMRs taktik för att handla saker så billigt som möjligt. I detta inlägg berättar vi om hur vi handlar kläder, skor, elektronik, prylar etc. Vi handlar vissa saker second hand. Köper vi nytt försöker vi kombinera rabatter, cashbacksajter samt kreditkort med bonussystem. Klicka här för att komma till inlägget.

5. Träning.
Här berättar vi hur vi tränar nu sedan vi sagt upp våra gymkort. Klicka här för att komma till inlägget.

6. Sänk din bilförsäkring. Många överförsäkrar sig. Här är vår syn på saken och hur vi gjorde för att sänka våra försäkringskostnader för bilen med 65%. Klicka här för att komma till inlägget.

7. Använder du linser? Så här gör vi för att handla linser billigt och med rabatt på rabatt. Klicka här för att komma till inlägget.

Signatur

2 kommentarer

  1. O! Denna hade jag missat! Guld!