Ibland gör man rätt - IGMR

Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Köpa billiga linser? Så här gör vi:

Jag tänkte gå igenom ett av våra spartips, nämligen hur vi gör för att köpa billiga linser.

Först och främst vill jag påpeka att jag, Herr IGMR, har perfekt syn a.k.a “falksyn”. Så, då var det ur världen.

Fru IGMR däremot, hon känner inte igen mig utan glasögon/linser på ett par meters avstånd. Därför bär Fru IGMR både linser och glasögon men föredrar linserna till vardags. När vi träffades var hon kund hos Synsam och köpte deras dyra månadslinser som heter “Eye-Q” om jag inte missminner mig.

Hur köper man billiga linser?

Jag tyckte att linserna var en för stor utgiftspost och började därför att göra lite efterforskningar för att utröna om vi kunde göra något åt kostnaden.

Det första jag gjorde var att identifiera tillverkaren av Synsams linser. Mina efterforskningar visade att tillverkaren av linserna heter CooperVision. Skillnaden mellan Synsams linser och CooperVision är alltså ingen. Samma linser som Fru IGMR tidigare köpt säljs alltså i CooperVisions egna märke och finns i de flesta webshoppar som säljer linser.

Vad kostar dessa linser om man köper dem i ett annat märke?

 • Kostnad för sex månadslinser Synsam idag 12/3 2019: 475 kr och med Synsams rabatt för dagen: 356 kr. 
 • Kostnad för samma sex månadslinser i tillverkarens egna märke idag 12/3 2019: 149 kr och med webshoppens rabatter 127 kr. (Denna gång Lensnow.se som var billigast för dagen).

Skillnad: 916 kronor över ett år.

Billiga linser
En bild genom mina Wayfarers på väg mot den strand på Sardinien där jag friade till fru IGMR. Juli 2011.

Hur köper man billig linsvätska?

Ja det är enkelt. Fru IGMR låter hälsa att hon använder en linsvätska som heter “Opti FREE Express”. Förr köpte hon den över disk hos Synsam där den kostar 110 kronor. Nu köper vi den istället online för 69 kronor på Apoteket.se.

Linskit för skarpsyn

Opti-Free Express m etui | Biofinity (6 linser) |

Ytterligare spartips på att köpa linser.

Som vanligt slutar det inte vår spariver där. Genom att följa tipsen i vårt inlägg om att handla så billigt som möjligt kan vi se att om vi gör linsinköpet i juni detta år och betalar med Ikanokortet får vi ytterligare 10% rabatt via deras rabattkalender.

I detta fall blir rabatterna Lensnows egen kampanj + Ikanorabatt (vid köp i juni) 10% på totalsumman.

Genom att optimera linsinköpen sparar vi ungefär 1 100 – 1 500  kronor om året, eller nästan en dags lönearbete. Vi är notoriskt otrogna mot våra köpställen för linser. De som dock brukar vinna är Lensnow.se och Lensia.se.

Annat värt att nämna är att månadslinser är betydligt billigare än endagslinser. Endagslinser är dock sköna på sommaren då man kan få solkräm i ögonen eller är på resande fot. Synundersökningarna löser vi nu gratis med mysteryshopping eller via något erbjudande i någon av de fysiska kedjorna. Detta skall man icke slarva med!

Fler spartips hittar du här.

Signatur

9 kommentarer

 1. Hej och tack för bra tips! Är själv på jakt efter billigare linser. Jag har dock brytningsfel och har inte lyckats hitta dessa linser billigare på nätet. Ska kolla på de sidor du tipsar om!

  Kan själv tipsa om att köpa linsvätska på apotea.se. Jag använder Extend som just nu kostar 46:-. Opti-free kostar just nu 69:- på samma sida.

 2. Tack för tipset! Mina linser kostar i dagsläget 98,68:- i månaden via specsavers.

  • 98 kronor är rätt överkomligt får jag ändå säga. Antar att synundersökning ingår då. Dryga 34 kr /månad (med Cashback och Ikanokortet) + linsvätska blir detta vilket inte är superdyrt.

  • Jag har också tänkt att det är överkomligt, men det verkar som det ändå går att hitta billigare som du skriver om här. Sen ingår iofs synundersökning som du skriver och det sparar jag lite på.

   Jag får se hur jag gör i framtiden, går det att få samma produkt/tjänst till ett billigare pris är det helt klart värt det !

 3. Ännu ett tips när det gäller att köpa linser att att gå till en återförsäljare via en prisjämförelsesajt – priset blir lägre än om du går direkt till återförsäljarens hemsida. För min har det ibland varit upp till 2-300kr/paket skillnad när jag jämfört ovan sätt att navigera till den billigaste återförsäljaren.

  • Algoritmerna är smarta… jag hörde en pod om att vissa företag i USA ändrar pris beroende på vilken enhet du surfar på alt. var din IP-adress befinner sig. Shoppar du från Strandvägen på en ny Ipad = dyrt. Rosengård via en 10 år gammal Samsungenhet – billigare.

 4. Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

 5. Går faktiskt att söka på linser genom Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?q=biofinity&p=236843. I detta fall hittade jag linser som jag betalat 449kr/per 6 på Specsavers till 179kr/per 6 på Mister Spex. Samma pris på Lenson först, men när jag aktiverade 5% cashback genom Refunder så gick priset upp till 379?! Fanns dock cashback på Mister Spex också på 5%, så nu fick jag alltså 59% rabatt på originalpriset (vilket redan var billigare än specsavers), 5% cashback, sen lite minibonus från Norwegian-kortet. Köpte för hela året, sparade runt tusenlappen!

Kommentera