Köpa billiga linser – Jag tänkte gå igenom ett av våra spartips, nämligen hur vi gör för att köpa billiga linser.

Först och främst vill jag påpeka att jag, Herr IGMR, har perfekt syn a.k.a ”falksyn”. Så, då var det ur världen.

Fru IGMR däremot, hon känner inte igen mig utan glasögon/linser på ett par meters avstånd. Därför bär Fru IGMR både linser och glasögon men föredrar linserna till vardags. När vi träffades var hon kund hos Synsam och köpte deras dyra månadslinser som heter ”Eye-Q” om jag inte missminner mig.

Hur köper man billiga linser?

Jag tyckte att linserna var en för stor utgiftspost och började därför att göra lite efterforskningar för att utröna om vi kunde göra något åt kostnaden.

Det första jag gjorde var att identifiera tillverkaren av Synsams linser. Mina efterforskningar visade att tillverkaren av linserna heter CooperVision. Skillnaden mellan Synsams linser och CooperVision är alltså ingen. Samma linser som Fru IGMR tidigare köpt säljs alltså i CooperVisions egna märke och finns i de flesta webshoppar som säljer linser.

Vad kostar dessa linser om man köper dem i ett annat märke?

  • Kostnad för sex månadslinser Synsam idag 12/3 2019: 475 kr och med Synsams rabatt för dagen: 356 kr. 
  • Kostnad för samma sex månadslinser i tillverkarens egna märke idag 12/3 2019: 149 kr och med webshoppens rabatter 127 kr. (Denna gång Lensway.se som var billigast för dagen).

Skillnad: 916 kronor över ett år.

Billiga linser
En bild genom mina Wayfarers på väg mot den strand på Sardinien där jag friade till fru IGMR. Juli 2011.

Hur köper man billig linsvätska?

Ja det är enkelt. Fru IGMR låter hälsa att hon använder en linsvätska som heter ”Opti FREE Express”. Förr köpte hon den över disk hos Synsam där den kostar 110 kronor. Nu köper vi den istället online för 69 kronor på Meds.se

Ytterligare spartips på att köpa linser

Som vanligt slutar det inte vår spariver där. Genom att följa tipsen i vårt inlägg om att handla så billigt som möjligt kan vi se att om vi gör linsinköpet år och betalar med Refunder Pay Kortet får vi ytterligare 10% rabatt.

Genom att optimera linsinköpen sparar vi ungefär 1 100 – 1 500  kronor om året, eller nästan en dags lönearbete. Vi är notoriskt otrogna mot våra köpställen för linser.

Annat värt att nämna är att månadslinser är betydligt billigare än endagslinser. Endagslinser är dock sköna på sommaren då man kan få solkräm i ögonen eller är på resande fot. Synundersökningarna löser vi nu gratis med mysteryshopping eller via något erbjudande i någon av de fysiska kedjorna. Detta skall man icke slarva med!

Fler spartips hittar du här.

Signatur