Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Snappcar guide. Hyra ut bilen privat

Jag har tidigare skrivit om att vi hyr ut vår bil via Snappcar. Just nu är vi “bilfria” igen eftersom en äldre dam nyttjar vår blåa frihetsmaskin till att kuska runt på Österlen i en vecka. Vi har satt priset till 390 kronor per dag så det blir fina extrapengar in för oss.

– innehåller affiliatelänkar-

Varför skall man hyra ut sin bil?

Varför började vi med att hyra ut bilen privat? Anledningen är att det är fina pengar och ett enkelt side hustle / extraknäck.

Det är också så att de flesta privatägda bilar bara nyttjas 2 – 4 % av tiden vilket jag tycker är väldigt lågt. Speciellt med tanke på hur stor tugga ur vår privatekonomi bilen tar. Det är som att ha ett hus och bara sova i det då och då. Väldigt ineffektivt och så kan vi ju inte ha det.

Det är också miljömässigt rätt att hyra ut bilen. Om det finns bilar som vår tillgängliga för uthyrning i närområdet kommer troligtvis fler människor välja bort bilägandet. De som hyr vår bil äger oftast ingen bil eftersom de tycker det är för dyrt och tar för mycket tid. Dels tid att äga den med service & däckbyte, leta parkeringsplats men också tiden det tar att arbeta ihop pengarna för att betala för bilen. Då är detta ett utmärkt sätt att dela på en tillgänglig resurs. En win, win helt enkelt.

Guide till Snappcar – hyra ut bilen privat

Bokningen

Själva processen att hyra ut är väldigt smidig. Man får en bokningsförfrågan via appen som man antingen kan acceptera eller neka. Accepterar man bokningen betalar hyrestagaren in hyresbeloppet i förväg och dessa pengar förs sedan över till vårt angivna konto ungefär en vecka efter avslutad uthyrning. Både jag och hyrestagaren har identifierat sig med sitt körkort mot Snappcar.

Överlämning

När väl bilen skall lämnas över öppnar jag och hyrestagaren appen för Snappcar och går igenom mätarställning, bränslenivå, nyckelöverlämning och kontroll av hyrestagarens körkort. Hyrestagaren skall även ta bilder av bilens skick för bådas säkerhet. Snappcar´s app är pedagogisk och visar vilka vinklar som skall fotograferas. Hela processen tar ett par minuter och sedan kan hyrestagaren åka iväg.

Återlämning

Vid återlämnande är det samma som ovan fast något förenklat. Vi tar en tur runt bilen och tittar så att allt är okej, tar bilder på skicket, skriver mätarställning, kollar bränslenivå och sedan bekräftar vi båda att allt är okej i appen.

Försäkring?

Bilen är försäkrad via IF under hela uthyrningsperioden. Vi har bara trafikförsäkring på vår bil vanligtvis och därför är försäkringsskyddet bättre när den är uthyrd.

Vill du veta mer? Kolla Snappcars egen guide för hur det fungerar.

Snappcar
Frihetsmaskinen, packåsnan. “Bamsebilen”.
Ford Focus
Detta är, helt ärligt, ingen arrangerad bild. Han älskar verkligen sin “Bamsebil”. Bilden togs vid senaste återlämnandet.

Hyr ni ut bilen eller annat? Jag funderar på att börja med andra uthyrningstjänster eftersom jag har en mängd verktyg som inte har den användandegrad jag önskar.

Jag kan inte nog rekommendera detta enkla extraknäck. Det är fina pengar och en samhällstjänst.

Klicka här för att hyra ut din bil du också.

Edit: Bilen är nu återlämnad av en nöjd hyrestagare. Mest nöjd var dock IGMR Junior som har längtat så efter bilen.

Signatur

27 kommentarer

 1. Pappa betalar?

  Hej!
  Har kikat lite på SnappCar men inte vågat ta steget. Nu byter min fru jobb också så vår bil kommer stå i ett garage 99% av tiden under veckorna. Galet onödigt.
  Reggade mig Hygglo för ett tag sedan och har börjat lägga upp prylar som används alldeles för lite. Inte fått napp än dock.

  Förutom den ekonomiska vinsten så är det så bra för miljön också.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  • Anonym

   Effektiviseringar gällande prylar och deras utnyttjandegrad är nästan alltid en positiv sak för miljön.

   Testa att lägga ut bilen – ni behöver ju inte acceptera bokningar och ni får 250 kr skattefritt 🙂

  • Pappa betalar?

   Det kommer jag helt klart att göra nu 🙂

 2. Flow-FI

  Jag kammade hem de 250kr men snappcar hittade inte ens min adress haha. Så är det att bo ute i spenaten. Sen kommer vi nog inte hyra ut Silverfisken då vi behöver den allt som oftast. Men gratis är gott iaf.

  • Anonym

   Det är ju det som är det fina med detta – du kan inte förlora!

 3. Mike90

  Hej!
  Tack för en bra blogg.

  Jag registrerade mig på snappcar och la upp min bil men har inte fått nån cashback än. Måste jag göra nåt mer än så? Registrerade mig vid 13:00 typ, borde visas på Mybonus att det är godkänt ändå tycker jag i dagsläget.

  Mvh
  Michael

  • Anonym

   Tack Michael. Ibland kan cashback ta upp till 48 timmar. Oftast har man dem inom 24 timmar. Har du inte fått något inom 48 timmar bör du maila Mybonus och bifoga din registrering på SnappCar. Just Mybonus och även Refunder brukar fungera bra. Cashbackshopping däremot – de har jag fått maila flera gånger.

  • Mike90

   Ja jag såg det, men har upplevt att mybonus är väldigt snabba med att registrera cashbacken. Därför blev jag lite fundersam, men man behöver väl inte verifiera sig med nåt ID eller nånting på SnappCar för att det ska bli godkänt. Det räcker väl med att registrera sig och sedan registrera sin bil?

  • Anonym

   Det är min upplevelse också. Ibland, typ som med Lottoland, tog det dock längre tid för mig. Bara du använt länken hos Mybonus ska du inte behöva göra något annat.

  • Mike90

   Får avvakta och se vad som händer, får man fråga hur du hittar så bra erbjudanden som denna? fler rekommendationer?
   Har använt DI +DN samt lottoland redan 🙂

  • Anonym

   Jag brukar ta en koll på de olika cashbacksidorna när jag ska köpa något för att se om det finns andra erbjudanden. Sedan ljuder jungeltrumman ibland och många erbjudanden får jag från nätverket, bland annat från Utdelningsbagaren.

   Har du kört Fortum, elabonnemang, för 400 kr cashback? Det finns även en GNP Energy elavtal för 225 kronor. Är det ok pris kan man vara kvar annars byter man tillbaka till sitt vanliga elabonnemang efter någon månad.

  • Flow-FI

   Hej Mike90! Jag fick inte heller min registrering på Snappcar loggad först. Jag förde in transaktionen manuellt på mybonus sida och mailade välkomstmailet jag fick från snappcar och fick respons inom några timmar från Mybonus och utbetalningen är nu inlagd som kommande. Så använd Mybonus formulär för manuell registrering så ordnar det sig nog!

  • Anonym

   Smart!

  • Mike90

   Tack för tipset Flow-FI men då jag är rätt ny på detta så vet jag inte exakt hur jag ska gå tillväga. Vart hittar jag den manuella registreringen hos MyBonus?

   Mvh
   Mike

  • Mike90

   Till iblandgörmanrätt, nej har inte provat på elavtalen. Har för mig det var bindningstid i ett på Fortum år så var inte så sugen på att teckna det. Har du provat någon av de två, om ja hur gick det för dig?

  • Anonym

   Hallå där, ja vi får Fortum nu den 1/9. Jag planerar att byta till Fixael.nu som ger 300 kronor en/två månader senare. Just Fortum har ingen bindningstid om jag inte missminner mig. Det de gör är att man får 500 kr rabatt på elen men de fördelar dessa 500 kr över 12 fakturor för att man ska stanna kvar.

   Även min far tecknade Fortum och allt har gått finfint.

  • Anonym

   Hallå igen Mike90. Om du vill rapportera ett köp gör du det genom att gå in på: https://www.mybonus.com/support och klicka på knappen "rapportera ditt köp här".

  • Mike90

   Tack för svar, uppskattas väldigt mycket! Men okej kanske jag med ska prova Fortum då och kamma hem 400kr, har du också fått cashbacken från Fortum då? Mycket möjligt att det är som du säger att de gör så med dessa 500kr. De har ju tyvärr inte så bra betyg om man ska gå efter vad som skrivs på forum men alla har ju sin egna åsikt såklart. Blev sugen och prova på det nu med tanke på att du med gjort det haha 😀

   Mvh
   Mike

  • Anonym

   Ja cashbacken trillade in på sub 10 minuter, så även för min far som vi fixade det åt när vi sågs igår. Testa och gillar du det inte så byter du bara – easy peasy 🙂

  • Mike90

   Härligt ja måste bara kolla upp om det verkligen inte är nån bindningstid på 1 år, för det känns isåfall inte värt för 400kr 🙂 Är det ingen bindningstid så är det game on!

  • Mike90

   Märkligt, jag fick bara 125kr från SnappCar, trodde det var 250kr ju 🙁 Något som inte stämmer riktigt här.

  • Anonym

   Stod det inte 250 kr? Vad säger Mybonus?

  • Mike90

   Står ju tydligt bilregistrering utan transaktion 250kr, vet inte vad de håller på med. Jag har skrivit till dom men inte fått nåt svar än, de svarar nog imorgon då återkommer jag med vad de sa, första gången återbäringen strular för mig på Mybonus faktiskt. 😀

  • Mike90

   Nu fick jag äntligen tillbaka hela återbäringen! Tack för tipset, hoppas du kommer med fler tips i framtiden. Håller ögonen öppna 🙂

   Ha en trevlig kväll!

 4. Louise

  Jag hyr ut via Hygglo och tycker det är väldigt smidigt! Har dessutom funderat på att hyra ut bilen, så ditt inlägg kanske får mig att ta tag i den saken! Är 390:-/dygn en rekommendation eller något ni själva bestämt?

  Hälsningar Louise

  • Anonym

   De har en rekommendation som baseras på bilens ålder och märke. För vår del tror jag det är 275 kronor. Vi valde att bortse från det och folk hyr ju ändå 🙂

  • Louise

   Ja, då är det ju bara köra på 😀

Kommentera