Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Vi har gratis mobiltelefoni

Gratis mobiltelefoni – går det?

För fem år sedan flyttade vi våra abonnemang över till Vimla. Vår bindningstid hos Tre hade gått ut och vi hoppade inte på den nyaste Iphonen som vi gjort flera gånger förut. Faktum är att jag varit en av dem som suttit och tryckt refresh på Tre.se när Sverigelanseringarna av nyaste Iphonen inträffade. Jag ville alltid ha den nyaste först. Varför kan jag fråga mig nu.

När abonnemanget på Tre gick ut i januari 2016 var vi ganska nyinflyttade i vårt radhus och stod inför en del renoveringar och nya mobiler kändes inte högprioriterat. Vi flyttade våra två abonnemang till Vimla.se vilket var det billigaste abonnemanget vi kunde hitta. Telefonerna köpte vi begagnade i lokala Facebookgruppen och de fungerar fortfarande fint, fem år senare. Jag köpte en Iphone 6S och fru IGMR en 6S Plus om jag inte missminner mig på beteckningarna.

Hur man skaffar gratis mobiltelefoni

När man har ett abonnemang hos Vimla.se är det så fiffigt att man kan tipsa / värva andra människor. Gör man det via sin personliga tipslänk får båda personerna 10 kr rabatt på sitt abonnemang för evigt. Vi har tipsat många av våra vänner, familj och några läsare. Detta har raderat våra abonnemangskostnader helt och därför har vi helt gratis mobiler just nu.

Vimla kör Telenors nät och det fungerar fint för oss. Det kommer inga räkningar utan abonnemanget dras på kontokortet eller via Klarna. Man kan också pausa sitt abonnemang enkelt via appen. Utlandssamtal fungerar också som på vilket annat abonnemang som helst.

Från att betalat 499 kr per skalle för nyaste telefonen + abonnemang är vi nu nere på noll. En enkel körning i RikaTillsammans fina kalkylator visar att 950 kr sparat per månad efter 10 år med 8% årlig avkastning i en ISK eller KF blir knappa 170 000 kr. Det är pengar det…

499 kr X 2 per månad innebär att nästan en hel arbetsdag per månad går åt för att bara jobba in pengarna till mobilerna. Det kan vara fine men inte för oss. Så mycket betyder de inte.

Detta är ett de många sparhacks som gjort att vi nu kan spara ca 60% av våra löner för att köpa tillbaka vår tid och kontrollen över våra liv.

Andra spartips hittar ni här.

Signatur

13 kommentarer

 1. Slimis

  Får gratulera. Även jag och min sambo ringer gratis genom Vimla. Saknar inte alls telefonräkningar som jag hade förr i tiden. Förövrigt tror jag Telenor tagit många kunder här i Sverige med Vimla. Man kan ju fråga sig varför inte Telia eller Tele2 kommit på en så pass bra idé. Nöjda Vimla kunder är nog svåra att locka tillbaka och det känns fantastiskt att troligtvis ringa gratis resten av mitt liv. I mitt fall räknar jag med att leva iallafall 50 år till så det blir en stor besparing på sikt.

  Mvh Slimis

  • Sara

   Förutom Vimla finns ju även Hallon som kör på Tre’s nät. Tror Fello och Halebop använder Telias nät. Tele2 har både Comviq och Penny.

   Mobiloperatörerna sneglar på varandra och kopierar 😉

   • HerrIGMR

    Ja de sneglar på varandra med sina billigare produkter. Där jag tycker att Vimla vinner är dock deras tipsrabatt samt att man ofta får några extra GB surf som man kan spara. Tror det var extra coronasurf senast.

    Vi har 3GB abonnemangen och jag kollade nu att vi har runt 12 GB sparat var. De kör vi slut på under sommaren när vi är i sommarstugan. Vi delar ut WIFI till IGMR junior som vill titta på sommarlov etc.

    Ser också att det börjar komma samma sak inom försäkringar. Hedvig skaffade jag åt min mormor och de har billiga försäkringar och tipsrabatt. Ska själv hoppa på dem när vår villaförsäkring går ut.

 2. Två Månadslöner

  Inte illa. Själv laddar jag kortet med 100 kr och det räcker för mig i 3-4 månader. Wifi får jag hemma eller på jobbet. Per år kostar det mig max 400 kr.

  • HerrIGMR

   Det är verkligen inte katpiss det heller. Sub 40kr månaden är göttigt.

 3. Alice

  “För evigt” har man dock inte rabatten, utan bara så länge den man värvat eller värvats från har kvar sitt Vimla-abonnemang. Om jag fattat det hela rätt.

  • HerrIGMR

   Nej det är sant. Hoppas någon av får man börja betala en tia per skalle som avviker.

   Jag är rätt spänd på hur länge våra mobiler kommer hålla. De är inne på sitt femte år nu och vi köpte dem begagnade…

   Har du vimla?

   • Alice

    Ja, jag har Vimla sedan något år tillbaka och har f.n. 30 kr i rabatt, 10 för att jag tog det via någon ekonomibloggares värvningslänk och 20 kr för att jag sedan värvade mina två barn. Jagar inte aktivt nya medlemmar så det stannar nog där men det är helt okej för mig. Maken har tjänstetelefon men när han går i pension om 4 år kan jag värva honom också 🙂

 4. Pappa Betalar

  Har också Vimla till alla 4 i hushållet. Tror vi betalar ca 200kr för 4 abonnemang. Det känns bra, Speciellt då mitt egna abonnemang kostade 199kr (bara ett abonnemang) innan jag bytte till Vimla.

  Supernöjda är vi allihopa. Hoppas komma ner i 4 gratisabonnemang i framtiden.

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  • HerrIGMR

   Underbart! 200 för fyra abg är inte illa pinkat det heller.

   • Pappa Betalar

    Japp, det går inte att klaga på det.

 5. eriksjos

  Koolt! Har oxå tänkt tanken med Wimla men är rädd att de kanske har sämre täckning (än Telia) här ute i busken. Har de wifi-samtal nu? ska nog beställa och prova i alla fall.

  • HerrIGMR

   Ellerhur! Det är Telenor men jag har aldrig problem med dem. Dock är du lite längre ut i buskarna än vi… Annars har Halebop väl Telias nät?

   Wifi-samtal har de inte vad jag vet. Kör ju själv bara basics och en superfördummad Iphone.

Kommentera