Gratis mobiltelefoni – går det? Ja det gör det absolut.

För fem år sedan flyttade vi våra abonnemang över till Vimla. Vår bindningstid hos Tre hade gått ut och vi hoppade inte på den nyaste Iphonen som vi gjort flera gånger förut. Faktum är att jag varit en av dem som suttit och tryckt refresh på Tre.se när Sverigelanseringarna av nyaste Iphonen inträffade. Jag ville alltid ha den nyaste först. Varför kan jag fråga mig nu.

När abonnemanget på Tre gick ut i januari 2016 var vi ganska nyinflyttade i vårt radhus och stod inför en del renoveringar och nya mobiler kändes inte högprioriterat. Vi flyttade våra två abonnemang till Vimla.se vilket var det billigaste abonnemanget vi kunde hitta. Telefonerna köpte vi begagnade i lokala Facebookgruppen och de fungerar fortfarande fint, fem år senare. Jag köpte en Iphone 6S och fru IGMR en 6S Plus om jag inte missminner mig på beteckningarna.

Hur skaffar man gratis mobiltelefoni?

När man har ett abonnemang hos Vimla.se är det så fiffigt att man kan tipsa / värva andra människor. Gör man det via sin personliga tipslänk får båda personerna 10 kr rabatt på sitt abonnemang för evigt. Vi har tipsat många av våra vänner, familj och några läsare. Detta har raderat våra abonnemangskostnader helt och därför har vi helt gratis mobiler just nu.

Vimla kör Telenors nät och det fungerar fint för oss. Det kommer inga räkningar utan abonnemanget dras på kontokortet eller via Klarna. Man kan också pausa sitt abonnemang enkelt via appen. Utlandssamtal fungerar också som på vilket annat abonnemang som helst.

Från att betalat 499 kr per skalle för nyaste telefonen + abonnemang är vi nu nere på noll. En enkel körning i RikaTillsammans fina kalkylator visar att 950 kr sparat per månad efter 10 år med 8% årlig avkastning i en ISK eller KF blir knappa 170 000 kr. Det är pengar det…

499 kr X 2 per månad innebär att nästan en hel arbetsdag per månad går åt för att bara jobba in pengarna till mobilerna. Det kan vara fine men inte för oss. Så mycket betyder de inte.

Gratis mobiltelefoni

Detta är ett de många sparhacks som gjort att vi nu kan spara ca 60% av våra löner för att köpa tillbaka vår tid och kontrollen över våra liv.

Andra spartips hittar ni här.

Signatur