Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Boktips

Boktips från IGMRs

Här listar jag några av de böcker som jag tycker har berikat mig och våra liv med kunskap och insikter, både i livsföring och ekonomiskt. Dessa boktips inriktar sig på IGMRs favoritämnen: ekonomisk frihet, träning, matlagning, personlig utveckling och mental hälsa.

Sedan vi började vår resa mot ekonomiskt oberoende och FI / FIRE har vi sett till att återigen skapa tid för läsning. Förutom kunskapsinhämtandet är det en otroligt fint och analogt sätt att jorda sig och fylla på energi och tankar.

Favoritböckerna:

Om jag måste välja tre böcker som jag anser är obligatorisk läsning så blir det nedan tre böcker. De har haft en stor påverkan på mig, vår ekonomi och hur jag och vi ser på världen.

Boktips
Komplett med kaffering – som det ska vara!

Långa listan med nästan lika bra böcker som ovan:

FIRE & ekonomi

Utmattning & psykisk hälsa + ohälsa

Mat

Filosofi

Trädgård

Andra läsupplevelser

Signatur

2 kommentarer

  1. Fru EfficientBadass

    Spännande! Har precis börjat med den första. Stoicismboken noterar jag. Jag läste den MMM rekommenderade (Irvine?) och blev helt såld.

    • IGMR

      Jag trillade in på stoicismen på grund av att den filosofin så vackert knyter ihop KBT, ACT och hela FIRE mentaliteten. Det ger mig ett ramverk som innehåller många av de verktygKBT samt ACT ger + hur man kan leva ett bra och värdeinriktat liv.