2017 skrotade familjen IGMR sina dyra gymmedlemskap. Gång på gång har det visat sig att vi helt enkelt inte tar oss iväg till gymmet. Jag (herrn) kan också känna att det är en hets på gymmen som jag inte tycker är sund. Här kommer våra bästa tips på funktionell och billig träning.

Ofta har man möjlighet att betala hela eller en större del av ett gymmedlemskap med friskvårdsbidraget om företaget man arbetar på erbjuder ett sådant. Den pengen kan vi nu nyttja till trevligare saker som massage.

Många som börjar fundera på att bli ekonomiskt oberoende / fria börjar också se på sin hälsa på ett annat sätt. Om man har möjlighet att redan om tio år sluta lönearbeta kanske det också är värt att investera i sin hälsa. Man vill helt enkelt förbättra sina chanser att kunna njuta av livet som fri. Vi stämmer in i denna tanke.

Hursomhaver – hur tränar då familjen IGMR? Löpningen har alltid varit vår favorserade träningsform. Det är en skön form av träning och kul att göra ihop både som par och med vänner. Andra fördelar, som vi ser det, är att tröskeln är låg både vad gäller kostnad och tid att ta sig ut, man kan springa i naturen och få en naturupplevelse och det är lätt att få egentid om man så vill. Löpningen är således basen i vår träning.

Nu är det ju så att om man endast ägnar sig åt löpning kommer man antagligen skada sig. Man behöver någon slags uppbyggande och stärkande träning Här faller vårt val på övervägande core/bålstabilitet och träning utan vikter. Både herr och fru IGMR har stillasittande arbeten och vi behöver träna bål och rygg för att inte formas mer och mer efter våra skrivbord.  

Nike Training Club

I början av året hittade herr IGMR en väldigt fin och gratis app från Nike – ”Nike Training Club”. Appen innehåller massvis av olika pass med video och röstcoachning på svenska. Vill man, kan appen skapa ett träningsschema efter ens egna preferenser. I vårt fall kör vi utan redskap med fokus på core/bål. Man väljer hur många pass per vecka och hur tränad man är. Appen skapar ett program och håller sedan koll på en via notiser. Passen är utmanande varierade och passar att göra både hemma och utomhus.

Vi har kört denna app samt deras löpar-app, Nike Run Club, sedan början av året och vi kan varmt rekommendera dessa gratisappar. Klicka här för att komma till appen.

För att sammanfatta: vår träning kostar oss inte många kronor. Ett par bra löparskor, bra löparkläder och en app eller två som är gratis. Det är det hela. Billig träning helt enkelt.

Våra andra spartips hittar du här.

Signatur