Vilka är familjen IGMR? Om oss & kontakt

Vi är ett heltidsarbetande, gift par i 40 års åldern, med ett barn i yngre skolåldern. Radhuset vi bor i ligger i södra delarna av landet och bilen vi kör används sparsamt och hyrs ut

Både Herr och Fru IGMR arbetar som tjänstemän i den privata sektorn på kreativa företag.
Vi sparar minst hälften av vår lön och det vi spenderar pengar samt tid på är det som är värdefullt på riktigt för oss

Familjen IGMR i Kroatien
66% av familjen IGMR på en vacker strand i Kroatien.

Familjen IGMR försöker dra ner på tempot i vardagen för att frigöra tid. Tid för projekt, nyfikenhet, träning, oavlönat arbete, familjen, vänner, resande, matlagning, uteinaturenfika, läsande, måleri, skrivande, läsning, trädgård och allt annat som ger oss mening och berikar våra liv.

Vårt mål är att runt år 2026 kunna äga vår tid och bestämma över hur vi vill arbeta. För att kunna göra detta sparar vi 50% + av våra löner. Detta för att spara ihop ett kapital som ger så stor avkastning att den täcker våra levnadsomkostnader. Vi kommer inte sluta arbeta i framtiden men vi vill att arbetet skall vara lustdrivet och ge värde till oss och andra. Detta även om det ger oss noll kronor i lönekuvertet. 

Vi strävar mot ”FI” eller ”FIRE” – Financial Independence Retire Early. Pensioneringen vi tänker oss är inte den traditionella pensionen. Vi tänker oss en pensionering från heltidsnormen och behovet av att dra in pengar varje månad på ett traditionellt arbete. 

Vår sparresa

Vår resa började under första kvartalet 2018 då vi ställde om vårt liv. Vi levde i förrr från lön till lön och omställningen har inneburit att omvärdera vår tid och spara mer än hälften av vår nettoinkomst.

Tankarna på att skapa fler valmöjligheter i livet och att ta tillbaka kontrollen började gro två år tidigare i och med att herr IGMR drabbades av utmattningssyndrom.

Tid är vår viktigaste tillgång och därför sparar vi på saker vi inte värderar och lägger pengar på det vi faktiskt värderar.

Läs även ”Varför FIRE?” samt ”Varför skriver jag denna blogg?

Hur kontaktar man oss?

Ni får mer än gärna kontakta oss med synpunkter, frågor eller annat. Kontakt sker enklast via vårt kommentarsfält under respektive blogginlägg eller via mail.

Vi har valt att inte finnas på sociala medier eftersom vi mår bäst (kolla Digital Minimalism) med färre distraktioner.

Signatur