Vardag. Det är många vardagar staplade ovanpå varandra just nu. Arbete, hämtning & lämning på skolan, lekdejter, träning, rehab av knä, matlådelagning, biluthyrning och andra extraknäck. Även om jag trivs i vardagen är kanske februarivardagen den som jag minst trivs med. Jobbet har rivstartat för både mig och Fru IGMR men orken, likt den bleka solen, i februari är inte på topp. Det blir att gilla läget, acceptera och vänta in ljuset.

Nästa vecka är det sportlov här i söder. Det är välbehövligt för hela familjen och vi har tagit ledigt hela veckan. Jag har inga semesterdagar kvar utan tar obetald semester – en stor fördel och förmån med det liv vi valt.

SnappCar

Vår nya bil har hunnit med att bli uthyrd via SnappCar och det fungerade finfint. Jag har valt att höja priset från tidigare 300 kr för gamla bilen till 450 kr för vår nya bil. Initialt verkar kostnadsökningen inte minskat intresset att hyra. Det är väldigt fina pengar in för minimalt med arbete.

Jag måste dock tillstå att det inte var helt oproblematiskt att hyra ut vår nya bil. För vanligt folk är det en dussinbil men jag måste säga att jag verkligen njuter av komforthöjningen som det innebar att byta upp sig. Bilen är också helt repfri, barnsparkfri och har nybilsdoften kvar. För mig känns det som en ny bil.

Åter till verkligheten så är det en Ford från 2012. Dessutom är det en diesel som mår bra av att åka på längre turer som det oftast blir när den hyrs ut. Det är dumt att inte kapitalisera på denna ofta outnyttjade tillgång som en bil innebär. Det blir uthyrning även i framtiden.

Berlin & sportlov

Imorgon styr vi mot Berlin och det ser vi fram emot. Tanken var att ta tåget men de biljetterna är avbokade till förmån för bilen. Anledningarna är många men främst vill vi kunna ta oss utanför Berlin, göra några stopp på vägen (Bordershop höhö) samt att jag är rätt pepp på att roadtrippa med nya bilen. Vi har närmre till Berlin härifrån än till Stockholm…

Vardagen
Båt kommer åkas på sportlovet. IGMR junior har just haft tema om Titanic i skolan. Han är inte pepp.

Resan går över Danmark, färja Gedser -> Rostock och sedan motorväg till Berlin. Det gröna miljözonsmärket är införskaffat och sitter i vindrutan samt dubbfria däck sitter på. Vi är redo.

Naturhistoriska, eventuellt Tropical Island, nöta på hotellets spaavdelning, konst, spela UNO och äta gott är planen för våra fyra dagar.

Nu tar vi snart fredag. Lite vin, packning, lugn musik och sedan bär det iväg neråt kontinenten.

Signatur