Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Vardag

Vardag. Det är många vardagar staplade ovanpå varandra just nu. Arbete, hämtning & lämning på skolan, lekdejter, träning, rehab av knä, matlådelagning, biluthyrning och andra extraknäck. Även om jag trivs i vardagen är kanske februarivardagen den som jag minst trivs med. Jobbet har rivstartat för både mig och Fru IGMR men orken, likt den bleka solen, i februari är inte på topp. Det blir att gilla läget, acceptera och vänta in ljuset.

Nästa vecka är det sportlov här i söder. Det är välbehövligt för hela familjen och vi har tagit ledigt hela veckan. Jag har inga semesterdagar kvar utan tar obetald semester – en stor fördel och förmån med det liv vi valt.

SnappCar

Vår nya bil har hunnit med att bli uthyrd via SnappCar och det fungerade finfint. Jag har valt att höja priset från tidigare 300 kr för gamla bilen till 450 kr för vår nya bil. Initialt verkar kostnadsökningen inte minskat intresset att hyra. Det är väldigt fina pengar in för minimalt med arbete.

Jag måste dock tillstå att det inte var helt oproblematiskt att hyra ut vår nya bil. För vanligt folk är det en dussinbil men jag måste säga att jag verkligen njuter av komforthöjningen som det innebar att byta upp sig. Bilen är också helt repfri, barnsparkfri och har nybilsdoften kvar. För mig känns det som en ny bil.

Åter till verkligheten så är det en Ford från 2012. Dessutom är det en diesel som mår bra av att åka på längre turer som det oftast blir när den hyrs ut. Det är dumt att inte kapitalisera på denna ofta outnyttjade tillgång som en bil innebär. Det blir uthyrning även i framtiden.

Berlin & sportlov

Imorgon styr vi mot Berlin och det ser vi fram emot. Tanken var att ta tåget men de biljetterna är avbokade till förmån för bilen. Anledningarna är många men främst vill vi kunna ta oss utanför Berlin, göra några stopp på vägen (Bordershop höhö) samt att jag är rätt pepp på att roadtrippa med nya bilen. Vi har närmre till Berlin härifrån än till Stockholm…

Vardagen
Båt kommer åkas på sportlovet. IGMR junior har just haft tema om Titanic i skolan. Han är inte pepp.

Resan går över Danmark, färja Gedser -> Rostock och sedan motorväg till Berlin. Det gröna miljözonsmärket är införskaffat och sitter i vindrutan samt dubbfria däck sitter på. Vi är redo.

Naturhistoriska, eventuellt Tropical Island, nöta på hotellets spaavdelning, konst, spela UNO och äta gott är planen för våra fyra dagar.

Nu tar vi snart fredag. Lite vin, packning, lugn musik och sedan bär det iväg neråt kontinenten.

Signatur

16 kommentarer

 1. Utdelningsbagaren

  “Obetald semester”, det är precis sådana göttigheter en kan avnjuta med FIRE livsstil.

  Om det fungerar med arbetsgivare kan en mycket väl utöka årlig semester från 5 till 8-9veckor om det funkar med jobbet.

  • HerrIGMR

   Precis så har vi gjort. Fru IGMR tog förra året nästan en månad extra utöver sina fem veckor – obetalt då. Det är en stor göttighet som inte hade varit möjlig för bara tre år sedan när vi levde från lön till lön.

 2. Flow FI

  Är semesterdagarna redan slut i februari? Eller har ni något annat räknesätt än kalenderår där nere i vilda södern?

  Själv ser jag fram emot 3 månader ledighet i sommar. Juni-juli-aug = mini-FIRE.

  När barnen är tillräckligt stora för sportlov har vi nog redan gått FIRE. Sådana saker ser jag fram emot, att kunna planera livet mer efter barnens behov och schema än en arbetsgivare.

  • HerrIGMR

   Jag får nya, friska dagar i april. Så funkar det på mitt företag. Fru IGMR fick 1/1.

 3. eriksjos

  Tycker ni borde flytta närmare metropolen Knäckebröhult så vi kunde hyra bilen 🙂 Hoppas ni får en go utflykt!

  • Herr IGMR

   Bjäre eller Hallandsåsens sydsluttning är ju min våta dröm. Inte omöjligt men måste få med la familia på´t först.

 4. Skogsanna

  Det är synd om er som saknar den fina årstiden vårvintern som vi har här uppe i andra änden av landet! Sol, blå himmel och massor av snö!

  Nå den passar inte för alla heller, man måste ju gilla snöaktiviteter någorlunda. Men vad man än tycker så ger det ljus i ögonen.

  Lycka till på resan, det blir säkert trevligt med ert upplägg både för barn och vuxna. Hoppas att bilen kommer hem i samma fina skick som när ni for, inklusive passagerarna förståss.

  Själv har jag efter några år insett att på det stora statliga verket kan man köpa semester mot bruttolöneavdrag så i år blir det ännu mer ledigt än vanligt. Kul så jag börjar med sportlov jag också!

  • Herr IGMR

   Vårvintern är underbar. Jag har bott i Tärnaby under en period och fått smak för denna underbara tid uppe i norr.

   Nu är vi i Berlin och idag har vi haft 12 grader och sol. Vissa går utan jacka… Imorgon väntas 15+. Kontraster.

   Bra hack – kan man alltså “köpa sig” semester?

 5. Tinga

  “Båt kommer åkas på sportlovet. IGMR junior har just haft tema om Titanic i skolan. Han är inte pepp.“ – Dagens asgarv! (Ursäkta IGMR Junior!)

  Vi är också experter på att ta ut extra ledigt under året – runt 10-12 veckor ledigt per år brukar vi hamna på. Gött! Vi ser det som förskott på pension, fast tillsammans med barnen.

  • Herr IGMR

   Inte bara det – de har tittat på en video om konstruktioner där en bro rasade. Nagelbitning över Öresundsbron och Gedser – Rostock. Nu är vi framme och han är glad att han överlevt 🙂

   Visst är det gött med mer ledigt – något otänkbart för oss förr…

   Förskott på pension med barnen. Mycket bra tänk!

 6. Pappa Betalar

  Hej!
  Härligt med en roadtrip söderut.
  Hoppas ni får en bra och trevlig resa!

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  • Herr IGMR

   Tack PB?

   Det har börjat bra (förutom att jag åkte till fel hotell först ?!) och vi håller tummar och tår för att det fortsätter så.

 7. Frazze

  Vilken är bästa snapcar-bilen? Bra att veta till nästa bilbyte. Kanske nåt sjusitsigt?

  • Herr IGMR

   Kombi eller sjusitsig laståsna. Gärna nyare än 2009-2011 så att de kan hyra keyless (hyraren kan öppna bilen med appen och man slipper vara hemma).

 8. The Dividend Story (@Dividend_Story)

  Hej!

  Jag gillar roadtrips och allt spännande man får uppleva längs vägen 🙂

  Hoppas ni får en fantastiskt resa.

 9. Stef

  Berlin verkar helt fantastiskt så jag hoppas att ni får en härlig resa! 🙂

  Mvh / Stefan @ http://www.ihallandeinvest.se

Kommentera