Denna resa mot FIRE… halvmiljonen passerad.

Det tuffar på i sparandet – minst sagt. Jag loggar in på Lysa en gång i veckan cirkus. När jag räknade samman våra ISK på Lysa och Avanza ser jag att vi idag passerade halvmiljonen, 500 000 kr. 500 017 kronor närmare bestämt.

Den summan är klart mycket pengar men det är snarare en symbol för vad man kan åstadkomma när man väl bestämt sig.

Halvmiljonen passerad!
Så sant som det är sagt.

Förr, pre mars 2018, levde vi ett på pappret bra liv (och det var det på många sätt också). Vi levde , lite tillspetsat, livet på autopilot och ifrågasatte och utmanade inte invanda mönster. Dominick Quartuccio kallar det i boken ”Design Your Future” för ”drifting”. Fritt översatt blir det ungefär att driva omkring. Ett liv som inte levs medvetet.

Jag läser just nu ovan nämnda bok och jag får be att återkomma med mina tankar om den. Klart är dock att att karln är vettig. Jag känner igen mig i hans beskrivning om ett liv där man har alla pussebitar och borde vara lycklig och känna pirr. Varje dag är dock mer av samma och man vet inte vad man ska göra åt det.

Åter till sparandet då – det går bra och vi mår bra. FIRE har visat sig vara mer än bara att spara pengar och äta barkbröd. Det är ett ramverk där man kan plocka gobitar. Lärande, nyfikenhet, DIY, life hacks, företagande, vänskap, självutveckling und so weiter. Familjen mår bra.

Vi har den senaste tiden skalat lite kostnader, t.ex. vår städtjänst. Vi har också fått bra snurr på våra side hustles som sedan bloggens start genererat 2 – 3 000 kronor varje månad. Att hyra ut bilen via SnappCar är vår senaste inkomstkälla och det har verkligen varit lättförtjänta pengar.

Jag har fler side hustles i bakfickan men jag avvaktar med att sätta igång och inväntar den kalla och mörka perioden. Nu vill jag bara vara utomhus och njuta av sensommar och höst. Vad vill jag ha sagt med detta? Jo – jag tror att vi kan öka takten på sparandet framöver.

Vi kommer närmare målet – ett månadsspar i taget.

Signatur