Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: september 2019 (Sida 1 av 3)

Tesla Model 3

I helgen hade jag förmånen att provköra en trea.

Under mina spenderardagar hade jag en otrolig dragning till elbilar i allmänhet och Tesla i synnerhet. Faktum är att jag fortfarande följer Elon Musks och Teslas framfart men inte lika intensivt. På grund av prislappen Tesla var en ouppnåelig dröm. Det är det inte längre. En bättre begagnad Tesla kostar mindre än vad vi lyckas skrapa ihop på 19 månaders sparande. I helgen hade jag förmånen att få provköra en Tesla Model 3.… Läs mer

Talent Stacking

Idag blir det inte många knop i det IGMRska hemmet. Dels slickar vi fortfarande såren efter en dryg förkylning och så hade vi gäster här igår. Vi har tänt brasan och en lugn spellista rullar på stereon. Hela familjen spenderar dagen vid stora matbordet. Pyssellådan från Panduro är framplockad och möjligheterna är oändliga.

Talent stacking och kreativt kaos.
Kreativt kaos för alla åldrar.

Bloggen

Jag försöker få nya bloggen att fungera tillfredställande och det går sakta men säkert framåt. Varje dag blir det några fler inlägg redigerade och översatta till WordPress, Google och SEO vänligt innehåll.… Läs mer

Status september 2019

Hur har det gått för oss i september?

Jo det ska jag berätta – det har gått finfint. Ärligt talat har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Ungefär just precis som livet i stort är.

Det tråkiga tänker jag inte vältra mig i (men det var en veckolång förkylning som satte småkäppar i hjulet för ett födelsedagsfirande).

På den positiva sidan valde svärföräldrarna att trots förkylning komma och hylla både mig och sonen som fyllt år under månaden. Vädret var med oss och vi kunde sitta utomhus i solen trots att vi var lite vissna.… Läs mer

Bloggen flyttar till ny adress.

IGMR byter lämnar Blogger och flyttar till WordPress.

Ursäkta röran, IGMRs bygger om.

Så var det gjort. Vi har flyttat från Blogger till WordPress och samtidigt bytt adress från www.iblandgormanratt.blogspot.se till den mer lätta www.iblandgormanratt.se.

Många timmar av huvudkliande och problemlösning har passerat och ännu är inte huvudkliandet på långa vägar klart. Jag har mycket kvar att förstå och modifiera – exempelvis är högermenyn lite andefattig nu. Det fattas bloggtips och annat men det kommer.

Surfar ni runt kommer ni se många inlägg som inte ser helt ok ut i formateringen.… Läs mer

IGMR flyttar till www. iblandgormanratt.se

Vi uppgraderar till WordPress – ha tålamod.

Jag är som sagt inte helt kry och det kanske påverkade detta något förhastade beslut. Idag fick jag feeling och registrerade www.iblandgormanratt.se och började med WordPress. Jag är varken superdålig eller superbra på detta med data så jag hoppas att ni har tålamod med mig.

Jag har flyttat över allt från gamla bloggen till denna, inklusive kommentarer. Vissa saker ser inte helt ok ut än men jag jobbar på det och det är work in progress (ville inte pappaskämta om “ursäkta röran…”).… Läs mer

Sjukstuga och Netflixtips – Wild Wild Country

Så kom den, första förkylningen för säsongen. I onsdags på jobbet märkte jag den där härliga overklighetskänslan där man går i en bubbla. Det var klippt och jag fick masa mig hemåt och bädda ner mig.

De senaste dagarna har jag mestadels kört horisontalläge med vissa vertikala avbrott. En 45 graders har jag har också fått till i TV-rummets soffa när jag fullkomligt slukat dokumentären Wild Wild Country.

wild wild country netflix
IGMR rekommenderar

Har ni sju timmar över är ni in for a treat.… Läs mer

Vi har ingen oro för pengar längre

Oro för pengar? Häromdagen vaknade jag lite för tidigt och lät tankarna vandra iväg. Jag fyller 38 i dagarna och tankarna gjorde några nedslag i det som varit. Liv, pengar och annat.

Tankarna svävade vidare och jag nuddade vid ekonomi och dök djupare ner i funderingar kring detta. Jag tänkte på alla gånger jag varit orolig för min ekonomi och vad det gjort för mitt välmående. Under många år har jag i bästa fall levt från lön till lön eller studiebidrag till studiebidrag.… Läs mer

« Äldre inlägg