Ibland gör man rätt - IGMR

Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Fredag

Idag är jag ledig och IGMR junior lediga. Om ett par timmar kommer min far a.k.a. “fajfaj” med juniors bristfälliga uttal. De ska iväg till och gå på museum. Själv tänkte jag ägna tiden åt att en långpromenad i solen och bokläsning på soffan.

Vi är bilfria i helgen eftersom bilen är uthyrd via SnappCar. En fin inkomst som nollar våra bilutgifter för månaden. En helg så går vi plus / minus noll – svårare än så är det inte.

Jag gillar detta med att vända utgifter till inkomster. I delningsekonomin finns det så många möjligheter via tjänster som Hygglo, SnappCar, Airbnb och andra. Så många sitter på outnyttjade resurser som skulle kunna generera inkomster. De i sin tur skulle kunna möjliggöra att gå ner i tid eller starta ett sparande. Lite mer frihet alltså.

Tänkte lämna er med Frank Ocean s låt “Thinking about you” som jag fick upp ögonen för genom Jonas Hassen Khemiris fina sommarprat i år. Han pratar om känslor, mod, föräldraskap och här någonstans väver han in denna låt med en FIRE-vänlig refräng:

Or do you not think so far ahead?
‘Cause I been thinkin’ ’bout forever

Frank Ocean

Hoppas ni får en fin helg.

Ps. Har ni sett detta? Folk köar utanför IKEA i flera städer för att köpa nya kollektionen som är designad av L.V´s chefdesigner. *SAD*

Signatur

7 kommentarer

 1. Det låter underbart. Ska försöka övervinna min rädsla över att hyra ut min bil. Nu används den bara till långresor och till resor till tippen. Jag älskar att åka till tippen.

  Nu vill jag dessvärre ha en Ikea Markerad, särskilt en matta som ser ut som ett kvitto på en inköpt matta. Kanske är det en investering för framtiden om sakerna stiger i värde.

  • HerrIGMR

   1 november, 2019 at 14:17

   Det kanske var därför kidsen satt där, kunna sälja vidare LV/IKEA? *hoppas*.

   Jag hade motstånd mot att ens låna ut bilen förr. Så kände jag inför första bokningen också men det har gett med sig. Tvärtom blir jag glad att någon kan dra nytta av den och att de kommer billigare undan än Hertz. Att jag också tjänar pengar = win win. Bilen är från 08 så jag räknar inte med att den lever i många år till.

 2. Utdelningsbagaren

  2 november, 2019 at 11:20

  Folk är som gamla när det är “limited edition” på utgåvor hos t.ex HM och IKEA. Förstår inte hetsen. Marknadsföringsknep deluxe att producera x-antal av en produkt. Får folk känna sig “unika” som fick tag på produkten.

  Nej, nu dags för kaffetermos och en hundpromenad.

Kommentera