Ibland gör man rätt - IGMR

Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Tvättstugan klar. Fotobomb

Tvättstugan är klar. Det har varit ett mastodontprojekt som slukat alla min tid och energi under dryga fyra månader. 4 november började jag rivningen av gamla tvättstugan och för någon vecka sedan blev jag klar. Den senaste veckan har jag och fru IGMR tagit igen en hel del tillsammanstid som vi saknat under projektet. Jag har också passat på att hänga extra mycket med baby IGMR, spela spel och annat. En annan viktig sak jag under de senaste dagarna ägnat mig åt är att hänga med mig själv. Kvalitetstid då. Meditiation, trädgårdsdräll (tack Erik på Kajak.nu för detta underbara ord – dräll) och träning. Det har behövts.

Jag tänkte göra någon slags trestegsraket när jag redovisar tvättstugeprojektet. Den första är helt enkelt en bildbomb med projektet från början till slut. Jag tänkte också i ett inlägg göra nedslag i de kritiska och svåra moment som detta projekt inneburit. Avslutningen tänkte jag skulle vara att gå igenom kostnaderna. Vi drog över budget men totalt sett känns det ändå som en bra summa för ett nytt badrum och tvättstuga.

Så till bilderna.

Mäklarbild från 2015 när vi köpte huset.

Rivning.

Det ABSOLUT första jag skulle göra var att stänga av vattnet. Gammal avstängning som började läcka.

Här stod tidigare en frys med egen dörr.

Gammal plastfärg bortslipad och brunnsbyte pågår.

Värme ska alltid fungera. 

Värme fungerade inte så jag spräckte gamla brunnen med bilningshammaren.

Brunnen bytt och ingjuten med korrekt fall.

Spa.

Mura igen hålet där frysen stod.

Reglarna till bastupanelen i tvättstugan var obehandlade = gratis bras/tändved.

Den hyrda saneringsfräsen dog men jag pillade allt igång den igen. 
Nytt fönster inhandlat. Gubben jag köpte det ifrån hade beställt 60 st 12X10 fönster av misstag. Han skulle haft 10X12 fönster. För nästan 5 000 kr stycket var det ett dyrt misstag. Jag betalade 1 500 kr.

Lite svettigt att ha ett stort hål i väggen. Fönsterbyte pågår.

Fönstret bytt och tätat.

Fräst spår för el och vatten.

Vattenslangar på plats. Så kallade rör i rör – supersmidigt!

Vatten och el inputsade i väggen.

Min uppmurade väggsnutt fick ett lager puts.

Väggen till höger slammades och fick sin slutfinish innan målning med silikatfärg.

Min uppmurade vägg från andra hållet. Putsad och klar för färg.

Puts innan kakling.

Stora väggen putsas innan kakling.

Färdigputsat och fint.

Väggen torkade för snabbt och började spricka. Allt löst knackades ner och putsades om *suck*

Självnivellerande krysslaser är en gåva till hemmameckaren. 

Kakling pågår.

RÄTT nöjd med min pricksäkerhet på hålen för vattenrör.

Fru IGMR putsar bort fog från kaklet.

Tätskikt kring golvbrunn.

Brunnen installerad. Blev mycket bra! Jag läste på massor för att göra rätt i detta moment.

Primer för att fixet skulle fästa mot betonggolvet.

Bakslag. Mosaiken hade olika vit nyans trots samma bränning och batch.

Golvet och herr IGMR lika upprivna.

Bryta ihop och komma igen. Jag målade väggarna istället.

Det blev vitt.

Element på plats.

Reklamera golvet till Golvpoolen.

Nytt golv inhandlat (till dubbla priset då vi köpte det förra på kampanj).

Golvet lagt. Färgen matchade – skönt.

Några bitar hade inte fäst så dessa skars loss och lagades.

Golvläggning i torkrummet.

Baby IGMR hängde i badkaret medan jag jobbade på.

Inredningen börjar komma på plats. Stor utgiftspost trots att vi valt billigt.

Fint.

Fem meter bänkskiva på plats.

Ny fläkt, inhandlad billigt på tradera, installerad.

Lampor på plats. Klassiska från IFÖ.

Måla dörr.

Måla torkrum.

Improviserat stativ till krysslasern. Hål till badkarsblandare skall borras.

Denna bråkade med mig i 10 timmar innan det blev tätt. Vansinnigt tålamodsprövande.
Gamla fönstren blev bra på pallkragarna.

KLART!

25 kommentarer

 1. Anonym

  18 februari, 2019 at 10:48

  Alltså, vad säger man? Finns nog inga ord som kan uttrycka all den cred som jag vill ge dig för det fina jobbet du gjort! Otroligt imponerande. Så blev det fint också!

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 11:06

   Tack! Det värmer verkligen! Det har varit en krigarseger i och med att jag varit tvungen att lära mig i princip allt. Tid, envishet, noggrannhet och grit.

 2. Flow-FI

  18 februari, 2019 at 11:47

  Hurra! Asbra jobbat! Så himla gött att drälla runt i frukten av sitt egna arbete. Vänta du bara. snart kommer det börja klia i fingrarna för att sätta igång med nått nytt. 😉

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 12:19

   Haha… självklart har jag ett projekt på gång. Vi ska sätta spaden i grässvålen i vår radhusträdgård. Två djupbäddar ska grävas så att vi kan odla mer. Det är dock ett projekt som hela familjen är inblandad i.

  • Flow-FI

   18 februari, 2019 at 12:30

   Mmm djupgräva. Bra träning. Hade lite planering hemma igår inför säsongen. Hade ingen lust att åka till jobbet imorse utan hade hellre velat åka till brädgården och sätta igång med allt kul! 🙂

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 13:34

   Jag hade heller ingen lust så jag tog ledigt. Alla andra är på sportlov insåg jag så det passade bra. Långpromenad, sitta vid köksbordet och titta på småfåglar som inspekterar holkarna, ta fram hängmattan och gubbsova lite i den. Vi har sol, vindstilla och typ 11 grader. Drälla runt helt enkelt.

  • Flow-FI

   18 februari, 2019 at 15:00

   Det är ett hårt liv, helt klart.

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 15:10

   Livet är hårt mot de mjuka.

 3. Kungen, efter detta projekt måste du ändå känna att ingen husrenovering är omöjlig att göra själv? 😉

 4. Åh vad fint! Stort grattis och stor klapp på axeln för att ha fixat det enorma projektet 🙂 ! Att jag blev klar med min walk in igår känns sjukt pyttigt i jämförelse…

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 15:10

   Äh alla wins är wins och bör firas! Vi körde en tvättstugebrut. Blir det en Walk in AGW (Aussie Great White) för er månne?

   Tack för pepp!

  • Tvättstugebrut låter inte helt fel. Jag tog redan ett glas "Walk in AGW " under tiden jag målade. Men det ena utesluter ju inte det andra, en flaska Pata Negra ligger och väntar till fredag. Får bli 2in1, lönecava + invigningscava.

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 17:00

   Jag körde mest tvååttor då jag behövde skärpan intakt. Ibland lyxade jag dock till det med ett bad och ten trefemma.

 5. Gud, så fint! Grattis till att det äntligen är klart!

 6. Kaktus

  18 februari, 2019 at 18:49

  Otroligt snyggt gjort! Verkar jobbigt plattsätta så stort golv.

  • Anonym

   18 februari, 2019 at 19:17

   Tackar! Ja det var enormt tålamodsprövande. Mosaiken kommer på 30x30cm ark som sitter ihop med nät på baksidan. Första golvet satt bitarna spikrakt på nätet. Tyvärr var det färgskillnad så det fick reklameras. Ersättningsgolvet som kostade betydligt mer hade betydligt sämre kvalitet på limningen mot nätet. Avviker arken någon millimeter per ark blir skillnaden stor över fem meter. Lite som en billig och en halvbillig indexfond över en livstid 😉

   Det var klurigt och vi hade tänkt svart fog men det gick inte på grund av att alla små misstag skulle skrikit åt en varje gång man gick in. Ljusgrå fog fick det bli och det blev bra.

 7. Han

  19 februari, 2019 at 06:49

  Jäklar vilket projekt! Hatten av för er 🙂

  https://utbrytningen.blogspot.com

 8. WOW! Nu kan jag äntligen sluta med mina Xanax. Snyggt!

 9. Cosmonomics

  19 februari, 2019 at 10:19

  Så otroligt fint, och så otroligt bra jobbat!

 10. Lilian Nikky

  1 april, 2019 at 07:45

  Mitt namn är Lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex-man tillbaka med sin magiska och kärleksspell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Drsaguru email på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att åtgärda relationen. och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i din relation.och hans också perfekt i
  1 LOVE SPELL
  2 WIN EX BACK
  3 FRUKTER AV WOMBEN
  4 PROMOTION SPELL
  5 SKYDDSPEL
  6 BUSINESS SPELL
  7 bra jobbspel
  8 LOTTERY SPELL och CASE CASE SPELL.

Kommentera