December 2020 & Julefrid? Who am I kidding? Vi har en och en halv vecka kvar att streta innan vi får lov att låta axlarna sjunka från öronhöjd till sitt ursprungliga läge. IGMR junior får ett tidigt lov då de stänger skolorna här i söder redan 18:e december.

Bortsett från jobbandet lever vi ett ganska stillsamt liv just nu i enlighet med FHM rekommendationer. De vi träffar gör vi så utomhus och gärna på en promenad eller runt en brasa / eldskål. Skåne är rätt hårt drabbat av covid nu och det märks på andelen munskyddsbärande personer man stöter på.

December 2020
Våra vänners son i sin älskade apoverall. Han ville grilla svansen i eldkorgen.

Lucia och luciahelgen har passerat med små utflykter i närområdet samt häng på det sätt som beskrevs ovan. Vi har faktiskt också vågat oss på att ta en fransk vinglögg på stan. Ett litet ställe med tom uteservering och infravärme. Kyparen kom ut och tog beställningen samt betalning. Det kändes ganska riskfritt och gud så skönt det var att bara få känna sig lite vanlig.

Energin

Denna blogg blir lite som en dagbok och nu har jag skrivit så länge att jag kan börja gå tillbaka och titta. Jag ser att jag under december 2018+2019 nämner att energin inte är på topp. 2020 är inget undantag. Inte så att man går och gräver ner sig utan att energin går åt att göra det som behövs göras i den IMGRska tillvaron. Utöver det finns inte massor av energi. 2018 och 2019 har jag ändå stretat på med renovering av tvättstuga och extraknäck. I år händer inget annat än vardagen och det känns mycket mer i harmoni med de energiresurser som finns just nu.

Tid och energi är två icke outsinliga källor, de finns bara i en viss mängd. Det gäller att inte slösa.

IGMR – december 2019

Ledighet

Vi kommer vara lediga i nästan tre veckor över jul och nyår. Det ska bli väldigt härligt men samtidigt kräver det lite mer av en nu när så många valmöjligheter till aktiviteter inte kan genomföras. Det blir en annorlunda ledighet och det får bara bli så. Natur, böcker, utflykter, mat, film, musik och pyssel.

Julen 2020

Julen 2020 blir inte riktigt som vi tänkt. Vi brukar fira julafton hemma hos oss med släkt och familj. Så blir det inte i år. Troligtvis blir det vår lilla familj om tre + eventuellt min far. Det går att anordna det hyfsat säkert med ventilation, avstånd etc. men vi får som sagt se. Alternativet är en julaftonspromenad och sedan hem till var och en. Facetime finns ju också…

Julgranen är inköpt och hemburen 1,5 kilometer över axeln med X antal pauser. En nackdel med att ha en sprillans bil som man är rädd om… fin träning dock.

Övrigt

Vi märker mer och mer att framtiden och framtidsplaner pockar på. När man väl fått tanken blir det lite som att försöka hålla en badboll under vattenytan. Den vill otåligt upp. Vi funderar och tittar på lite alternativa vägar framöver som inte innebär 100% heltidstjänst och anställd till det att vi tackar för oss. Om det materialiseras får ni veta, annars får ni hålla tillgodo med att badbollen vill upp.

En kort decemberåterblick

I december 2018 var det omorganisation på mitt jobb vilket tog en del energi och fokus. Vi var inte ett år in i vårt sparande och tacksamheten att vi faktiskt hade ett års levnadskomkostnader på kontot var stor. 250 000 kronor närmare bestämt.

December 2019 passerade vi 600 000 kronor i sparande och lyssnade på go julmusik signerad Elvis.

I år ligger vår ISK på över 1 200 000 kronor och tickar uppåt. Det är verkligen nypa sig i armen när man tittar på dessa siffror.

Jag har svårt att tro att vi dubblar till december 2021 dock…

Stockros still going strong.

Snart vänder ljuset och förhoppningsvis får vi alla ett par stick i armen inom kort. Tulpanerna och andra lökar börjar i alla fall titta upp här i skåneland.

december 2020
Ein liten tulipan.

Några tips.

Jakten på en mördare” – SVT. En del av min barndom, ett mörkt Skåne men ett tidsdokument med sparsmakad dialog. Vi har sett fram emot varenda avsnitt.

Skaparna av ”South Park” står bakom deep fake parodin ”Sassy Justice” på Youtube. Skämmande bra gjort och jag ser en del framtida problem med dessa avancerade fejkar. Detta är dock otroligt roligt.

Who the hell is Hamish” är en podd från The Australian där de berättar historien om seriebedragare vid namn Hamish McLaren. En man med en otrolig förmåga att luras och som lämnade ett spår av förstörelse efter sig.

Har ni några podd/bok/film/serie/radiotips inför helgernas horisontalläge?

Signatur