Status juni 2022. Semester! 66,6% av familjen IGMR har nu semester/sommarlov. Fru IGMR har en större presentation kvar som hon river av as we speak. Vi väntar hem henne någon gång efter lunch idag och tanken är att vi då ska packa inför vår Italienresa imorgon.

Just avklarad är en snabb tur till Stockholm för midsommarfirande (som ställdes in pga. covid hos värdparet) samt hämtning av vår nya soffa. Det blev ett improviserat midsommarfirande för oss med lånad lägenhet på bästa läge i Stockholm, Skansen och långpromenad runt Djurgården. Herregud vad vackert Stockholm är.

IGMR juniors första riktiga non covid skolavslutning har också avklarats. En tår föll från min kind där i kyrkan. Så vackert och så fint att äntligen få vara med om.

Italien

Vi fick verkligen uppleva bränslepriserna på vår resa Malmö – Stockholm. Dryga 130 mil avverkade med 0,74 i förbrukning på hyrskåpbilen. 2600 kronor cirkus i bara bränslekostnader. Jag frågade min vän och mänskliga kalkylator Utdelningsbagaren vad det skulle kostat med hans elbil. 950 kronor med fulladdad bil från start och sedan snabbladdning 5kr/kWh under färd. Inte undra på att man ser fler och fler elbilar.

Nu var ovan siffror för diesel. Vår Honda livnär sig på bensin och mina beräkningar är att med förbrukning på 0,6 L/mil kommer Italienresan landa på ungefär 4500 i bensinpengar. Den drar vanligtvis 0,5 på långresor men packning, berg och en vilja att ta sig fram snabbare tror jag kommer öka förbrukningen. Öresundsbron, Rödby – Puttgarten etc. kostar också. Knappa 500 ToR för bron (med bropass som vi har) och 2300 kr för båten. Någonstans runt 7200 kronor för transporten alltså. Men – betydligt billigare att köra än att flyga och ta en hyrbil på plats kan man trösta sig med.

Sedan är vi på dock på plats med egen bil vilket är jäkligt bekvämt. Prognosen säger 25-26 grader och sol – perfekt. Vi ser så himla mycket fram emot denna resa.

Hamburg – Vals, Schweiz – Ligurien – Gardasjön – Leipzig – Hem

Status juni 2022 – ekonomi

Tyvärr får jag nog säga att vi denna månad landar på vår sämsta sparkvot sedan start. Lite nysparande sker samt amortering men vi kanaliserar pengarna mot vår semester istället. En helt rätt prioritering om du frågar mig samtidigt som det gör lite ont att inte ösa in så mycket pengar man bara kan när börsen går ner. Det har vi gjort historiskt sett men då har nedgångarna varit lite mer vältajmade, dvs inte i semestertid.

Jag har inte sammanställt ekonomin för denna månad då jag väntar in Lysas uppdatering för idag och vad Avanza säger vid dagens slut. Klart är dock att det är en fortsatt nedgång för våra stålars. Hoppas surbörsen håller i sig till nästa månad då vi har lite mer pengar över att fräsa in i sparandet.

Jag får be att återkomma med siffror om en månad men jag höftgissar att vi är ner 250 000 kronor från toppen och ligger nu några 10-tusingar under 1,8 msek.

Lite bilder från månaden

Status juni 2022
IGMR juniors skoldagbok… Jag tror inte att han kommer vandra i Ranelids spår. Kan dock relatera ibland med bloggis 🙂
Status juni 2022
Trädgården är magisk nu
Göra egen pasta
Jag har lärt mig att göra egen pasta. Även med finingredienser blir pastan väldigt billig – men framförallt, SUPERGOD.
Renovera tvättstuga
Före
Lägga mosaik golv
Efter. Jag har äntligen gjort klart det sista i tvättstugan. Väggar målade och golvet lagt. Här stod en varmvattenberedare som omöjliggjorde avslut av tvättstugeprojektet.
Djurgården
IGMRs på Djurgården
Status juni 2022
Jag och junior på Skansen. Vi var tidiga och drog innan alla midsommarfirare började trängas på eftermiddagen. Good move.

Övrigt

Då återstår för mig att önska er en fin sommar. Njut och var rädda om varandra.

Jag kommer skriva mer sporadiskt under sommaren because of att jag drar ner på skärm till minimum.

Signatur