Ibland gör man rätt - IGMR

Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: januari 2019 (sida 1 av 3)

FIRE, travel rewards och resande.

Jag lyssnar mycket på amerikanska FIREpoddar. På andra sidan Atlanten har de ett ett mycket mer “fördelaktigt” system med kreditkort. Man lockar med resebonusar eller “travel rewards” för att folk ska trilla dit och signa upp sig på dessa kort. 

Kreditkortsföretagen räknar kallt med att deras kunder inte skall kunna hantera korten och därmed sätta sig i skuld. Detta drar FIRE communityt nytta av och signar upp sig på en massa kreditkort. De fria hotellnätter och flygkilometer de får gratis använder de sedan att resa just gratis för.
Läs mer

Projekt tvättstuga – uppdatering januari.

Ni som följer oss på Instagram har sett att saker och ting går framåt gällande tvättstugan. I helgen hade jag tänkt att ta ett ryck och göra klart en del av mina 16 to do punkter jag har kvar. Det blev inget med detta eftersom min energi brändes på annat…

Först lyckades jag få tjuvstopp på bilen efter att den varit igång i två-tre sekunder efter en kallstart. Det gillade bilen inte och vägrade sedan starta. Halva lördagen gick åt till felsökning men till slut visade det sig vara ett enkelt skitfel.… Läs mer

Status januari 2019

11 månader sedan vi började vår strävan efter FIRE och det är en glädje att få skriva dessa månadsrapporter. Det går verkligen framåt! Ni som är uppmärksamma och har en fallenhet för att räkna ser att nästa månad inträffar ettårsjubileum för vårt livsprojekt. Det måste firas och familjen IGMR smider planer. Det verkar också som vi kanske också når 300 000 kronor sparat under detta år. Det skulle smaka fågel och inte apskit om man säger så.

Förra månadens otroligt höga tryck på både herr och fru IGMRs lönearbeten har lugnat sig något.
Läs mer

Missa inte boken “Ut ur ekorrhjulet!”

Jag tror inte många har missat att Fantastiska Familjen Fri har släppt sin efterlängtade bok nu. Det är en perfekt introduktion till FIRE och förhoppningsvis den murbräcka som behövs för att fler skall hitta detta life hack för att kunna äga och styra sin tid.

Jag tänker inte skriva så mycket mer eftersom Fru EB har skrivit en allomfattande och som vanligt grymt inlägg om boken. Surfa över dit och L Ä S.

Säg till den lokala bibblan att köpa hem den eller beställ boken själv.… Läs mer

Blue Monday – årets deppigaste dag.

Så var den här igen. Julmyset är över, det är mörkt och kallt, maten är uppäten, ungarna har tröttnat på leksakerna, pengarna är slut, vabruari har antagligen tjuvstartat, nyårslöftena är redan brutna och jobbet har rivstartat för att möta den vikande konjunkturen.

Jag talar om denna måndag, tredje måndagen i januari – Blue Monday. Det är den brittiske psykologen Cliff Arnall som har kommit fram till detta, bland annat på grund av ovan nämnda orsaker. Han har en ytterst intrikat sätt att komma fram till detta baserat på eknonomi, motivationsnivå och dagar till jul(?).… Läs mer

« Äldre inlägg