Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: mars 2019 (Sida 1 av 4)

Två böcker för ett rikare liv

Om jag måste välja två böcker som påverkat mig och pushat mig i den riktning som jag lever nu är det Vicki Robin´s “Your Money or Your Life” samt “The Art of Frugal Hedonism” av Anne Raser-Rowland & Adam Grubb.

Ovan är affiliatelänkar men böckerna kann också med fördel lånas på bibblan eller köpas med cashback).

Dessa två böcker har, på riktigt, fått mig att se världen på ett annat sätt. De har fått mig att värdera vardagen, att värdera min tid, att vara tacksam, att inte bara se framåt och längta efter X (sätt in vad som helst här) och att faktiskt förstå vad fantastiskt bra jag och vi har det just i denna tidpunkt i historien.… Läs mer

Plocka Ramslök.

Igårkväll sken solen, 12 grader varmt och vi hade bestämt träff med en vän för att ta oss till “lilla skogen” för att plocka ramslök.

Cirkus en kilometer från vårt hus finns en gammal trädgård som tillhört en sedan länge riven bondgård. Denna har förvildats och är helt magisk att gå i. I denna trädgård eller “lilla skog” finns en hel del ätbart. I augusti förra året fyllde vi skafferierna med päron och äpplen som växer där. På vägen dit växer vilda björnbär och havtorn.… Läs mer

Status mars 2019

Status mars 2019 – Mars har varit en fin månad och vi har kommit 13 månader in i detta livsprojekt som heter äga din tid, FIRE, ekonomiskt fri eller vad man nu ska kalla det.   Tar man, som vi gjort, bort ungefär halva sitt konsumtionsutrymme samt styr bort fritiden från varuhus, köplador, inredningsaffärer, klädaffärer, fikaställen, resturanger, lunchställen och alla andra som vill att du lägger din fritid, energi och pengar på just deras saker – ja då händer det grejer.   

En fin dagsutflykt i mars.
Läs mer

Lacey Filipich TEDx – att bli rik på tid

I samband med utlottningen av Åsa Axelssons bok “Jag lämnar ekorrhjulet” fick jag många fina mail från er läsare. I ett av mailen jag fick blev jag tipsad om Lacey Filipich TEDx Talk från oktober 2018.  

Jag fick bokstavligen gåshud av detta TED Talk. Lacey kombinerar FIRE och vad hon kallar “mini-retirements” för att få den där känslan av att vara rik på tid. Genom att sprida ut de 20 år som kallas pension över livet, d.v.s. kombinera FIRE, arbete och ledighet uppnår hon känslan av att just vara rik på tid.… Läs mer

Rengör fastbränt fett från ugnsluckan enkelt. Städhack!

Vår ugnslucka har inte sett fin ut på länge. I och med att vi lagar så mycket mer mat nu blir ugnen ganska snabbt skitig, för att inte tala om ugnsluckan. Vi behöver rengöra ugnsluckan.

Idag fick Fru IGMR nog och började skrubba. Det gick inte bra, fettet satt som jag vet inte vad och en rad svordomar revs av.

Enter Herr IGMR. Vår ugn sitter lite dumt till då ugnsluckan slår i dörren från källaren när båda är öppna. Idag när Fru IGMR stod och svor lyckades jag öppna källardörren på henne varpå fler svordomar yttrades.… Läs mer

« Äldre inlägg