Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: september 2018 (Sida 1 av 3)

Halvera (eller mer) priset på din bilförsäkring

Bilar är dyra att äga vilket jag avhandlade i detta inlägg där jag gick igenom bilkostnaderna hittills i mitt liv. 14 bilar, 1,8 miljoner kronor och då missade jag att räkna med räntan på alla billånen. Bilförsäkring, service, däckbyten, det tar aldrig slut.

Jag gick och funderade på detta häromdagen… i 20 år har jag ägt bilar och lagt 7600 kr utslaget per månad på bilägandet. Bilarna har inte varit några skrothögar men inget jättespeciellt heller.

Inköpskostnaden för dem ligger på ca 1 000 000 kr totalt.… Läs mer

Månadsrapport september 2018

September har varit en fin månad på många sätt. Vi har fullkomligt slaktat vår matbudget och lyckats med att komma under 3500 kr för en månad inklusive luncher – allt tack vare Undertian.

Vi har inte tänkt på att handla billigt (förutom att handla på Willys) utan bara följt hennes matlådor + recept. Bilen har kostat oss totalt 727 kr denna månad då vi tidigare betalat försäkringen för helåret och att den i princip har stått still.

Ett par/tre utflykter har vi dock hunnit med. … Läs mer

Digital detox i helgen.

Då var födelsedagsfirandet och en digital detox avklarad. Det har varit riktigt härligt väder här i söder, så när som på lite blåst och någon regnskur.

Trots att jag uttryckligen sagt att jag inte ville ha någon födelsedagspresent (än tid med familj och vänner) fick jag det ändå. Jag blev så glad då familjen tänkt till och istället skänkt pengar till Greenpeace. Sen smög det sig visst in en bok också, nämligen Svend Brinkmanns “Våga missa! Gå från FOMO till JOMO”.*… Läs mer

Fredag och Herr IGMR fyller år.

Idag fyller jag år och firades imorse med pannkakstårta och skönsång. Jag har tagit en ledig dag som spenderas med baby IGMR samt min far. Fru IGMR ville också vara ledig men har för mycket på jobbet så det hinns inte. Trist men ytterligare en påminnelse om att vi är på rätt spår angående vår väg mot ekonomiskt oberoende…

Planen för min dag är att lägga lite pärplattor med Pokemonfigurer och ta en långpromenad i skogen med medhavd fika. Ikväll slår familjen IGMR på stort och kör årets första hämtmat, nämlisch sushi.… Läs mer

Familjen IGMR åker på ännu ett vitvaruhaveri.

En olycka kommer sällan ensam. Vi har tidigare skrivit om att disk- och tvättmaskinen gav upp i juli månad. I helgen gav vår köksfläkt upp totalt. Jag har tidigare gjort konstgjord andning på köksfläkten genom att löda om kretskortet och byta ut en sak (som jag inte kommer ihåg namnet på). Fläkten fungerade då i ett halvår innan veckans totalhaveri. Ytterligare ett vitvaruhaveri var ett faktum.

Jag försökte göra samma sak igen, d.v.s. kolla anslutningar och löda om kretskortet, men det ville sig inte denna gång.… Läs mer

« Äldre inlägg