Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: augusti 2018 (Sida 1 av 2)

Fredag!

Återigen fredag. Familjen IGMR ser mycket fram mot detta då det arbetats rätt intensivt denna vecka. Alla räkningar är betalda, vi har köpt en ny garderob till sonen som växer galet mycket nu. Ytterkläder köptes via Tradera och annat köptes enligt vårt förra inläggs taktik. Halva reapriset och 5% cashback. Månadens sparande är gjort och ekonomiskt ser det ljust ut. Vi fick en leverans med två kubikmeter björkved i veckan så nu kan hösten komma.

De två senaste kvällarna har spenderats framför kaminen med Kvartals podd om valet “Valspurten”. Läs mer

Familjen IGMRs taktik för att köpa saker så billigt som möjligt. Spartips!

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar. Vi rekommenderar ENDAST tjänster vi själva använder oss av.

Fröet till detta inlägg om att köpa saker billigt kom från en kommentar från den numera nedlagda bloggen “Vår Ekonomiska Resa” samt Fru EfficientBadass förträffliga inläggsserie “Sparhöst 2018”.

Ibland måste man köpa saker. Vissa saker är helt självklara som mat (ett helt annat inlägg). De saker vi skall prata om idag är av mer sällanköpskaraktär. Kläder, skor. prylar, elektronik, böcker, leksaker, presenter med mera.

I detta inlägg tänkte vi presentera vår köpprocess och dela våra tankar kring varje steg.… Läs mer

Månadsrapport augusti 2018

Dags för bloggens andra månadsrapport gällande augusti.

Månaden har förlöpt utan ekonomiska överraskningar. Bilen har i princip stått still till förmån för våra cyklar.  Vi är så lyckligt lottade att vi har 2,5 respektive 7 kilometer till våra arbeten. Matlådorna har lagats enligt undertian.com´s recept vilket har påverkat matkontot positivt. Faktum är att vi aldrig har spenderat så lite på mat som denna månad. Vi har ätit för 4300 kr inklusive allt vilket är mer än en halvering om man jämför med matkostnaderna under våra drönarår.… Läs mer

Utmattningssyndrom och vara tvungen att rita om kartan.

Om att gå i väggen – utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – måndag 4 januari 2016. Jag har gjort mig iordning för att gå till jobbet efter julledigheten. Ytterkläderna är på och jag ska öppna ytterdörren. Det går bara inte. “Väggen” eller utmattningssyndrom var ett faktum.

Vägen dit

Tre år tidigare föddes vår son och samtidigt blev jag chef för avdelningen jag arbetade på. Avdelningen fungerade inte utan det var många interna stridigheter. I och med min nya roll ökade kraven på mig markant och så även arbetsbördan och mängden möten.… Läs mer

Vår investeringsfilosofi

Vi investerar hur?

Varning för kort inlägg. Vi är rätt tråkiga vad gäller investerarbiten. Här kommer vår investeringsfilosofi.

Vis av tidigare erfarenheter har vi har valt den passiva vägen till att investera och detta gör vi i breda indexfonder. Vi vill alltså äga en liten bit i många företag snarare än att äga ett färre antal företag.

För några år sedan gjorde jag en fantastiskt dålig aktieaffär. Aktier köptes för en lägenhetsvinst i företagen Black Pearl (olja), Alder (guld), Questerre Energy (gas) samt Gold Bullion Development (guld).… Läs mer

Vad vi tjänat på att rensa ut och sälja prylar det senaste halvåret.

Att rensa ut. Under veckan summerade jag allt vi har rensat ut och sålt via Tradera, Sellpy, Blocket och Discogs. I februari tryckte vi på startknappen för vårt sparande och nya livsstil. I samband med detta drog jag också igång en större utrensning av prylar.

Vi har sålt porslin, småmöbler, barnsaker, träningsredskap, kläder, skivor, böcker med mera till en summa av:

Tradera: 12 096 kr
Sellpy: 403 kr
Blocket: 600 kr
Discogs: 3 500 kr

Totalt: 16 599 kr. Alltså dryga 2 700 kr per månad sedan vi startade.… Läs mer

Dela tjänster och abonnemang med vänner, familj eller grannar?

Kan man dela tjänster och abonnemang med grannar – och i så fall vilka?

Vi fick just ett glädjande besked. Några av våra närmaste vänner kommer flytta till ett av radhusen i vårt område. Förutom att bli glad över att kunna träffa våra vänner mer kom jag genast att tänka på om det finns andra fördelar med att bo 50 meter från dem.

Deras dotter är i samma ålder som vår son och kommer antagligen gå i samma skola/klass. Här finns många fina saker som går att samordna som att hämta, lämna, leka och passa.… Läs mer

« Äldre inlägg