Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månadsrapport september 2018

September har varit en fin månad på många sätt. Vi har fullkomligt slaktat vår matbudget och lyckats med att komma under 3500 kr för en månad inklusive luncher – allt tack vare Undertian.

Vi har inte tänkt på att handla billigt (förutom att handla på Willys) utan bara följt hennes matlådor + recept. Bilen har kostat oss totalt 727 kr denna månad då vi tidigare betalat försäkringen för helåret och att den i princip har stått still.

Ett par/tre utflykter har vi dock hunnit med.  På utgiftssidan utmärker sig ytterligare ett vitvaruhaveri, köksfläkten, resturangbesök och take away mat. Vi firade vår bröllopsdag i början av månaden och min födelsedag i slutet av månaden med att äta gott. Knappa 1700 kr för god mat – väl värt varenda krona. Fläkten som gav upp betalade vi 2 500 kr för och den installerades själv i princip helt gratis. 

Måndsrapport september 2018 ekonomi.

Sparkvoten landade på 65%.
Vår portfölj (inkl. buffert) steg från 150 020 kr till 186 131 kr, en ökning med 24% eller 36 101 kr.
Nettoförmögenheten steg från 1 804 721 kr till 1 846 022 kr. En ökning med 2,3 % eller 41 301 kr.

Återigen är det en märklig känsla att summera månaden. Gör man sin läxa och kavlar upp ärmarna går det ganska snabbt. Ikväll öppnar vi en flaska Prosecco. Det har vi kommit överens om att göra varje 100 000 kr passering för portföljen minus vår buffert. Miljömässigt, tidsmässigt, pengamässigt och för sinnesron – för oss känns det skönt att dra ner på vår konsumtion.

 
En varm på Österlen första halvan av september.
 

 

2 kommentarer

  1. Vår ekonomiska resa

    Bra jobbat med både sparkvot, nettoförmögenheten och portföljutvecklingen. Roligt när staplarna går uppåt 🙂

    Mvh VER

    • Anonym

      Tack! Ja det ligger mycket slit bakom. Häftigt att det går när vi så sent som i början av året levde från lön till lön. Norrut ska vi!

Kommentera