Digital detox – Då var födelsedagsfirandet och en digital detox avklarad. Det har varit riktigt härligt väder här i söder, så när som på lite blåst och någon regnskur.

Trots att jag uttryckligen sagt att jag inte ville ha någon födelsedagspresent (än tid med familj och vänner) fick jag det ändå. Jag blev så glad då familjen tänkt till och istället skänkt pengar till Greenpeace. Sen smög det sig visst in en bok också, nämligen Svend Brinkmanns ”Våga missa! Gå från FOMO till JOMO”.* Jag har kommit halvvägs och kommer ge en recension av den senare. Hittills väldigt läsvärd dock.

Jag tog en paus från telefoner, ipads och datorer i helgen – en digital detox. Sedan tidigare har jag tagit bort möjligheten att surfa på min Iphone. Jag har även avslutat alla sociala medier såsom Facebook, Pinterest och Instagram. Trots detta kan jag känna ett starkt sug efter att kolla, ja egentligen vad som helst. Vädret kan plötsligt bli högintressant – för att inte tala om att kolla igenom mailen. Nä detta måste jag få styr på igen.

En annan sak som hänt i veckan är att inte mindre än två vänner och en kollega gått i väggen. Jag kan bara konstatera att folk faller som furor där ute och någonting i samhället är väldigt fel.

Imorgon är det lön. Lyckas vi spara 30 000 kr kommer vi över 100 000 kr i investerade pengar hos Lysa och Avanza. Fixar vi det blir det att dela på en flaska Prosecco i helgen.

Vi har dessutom vår buffert hos Avanza och räknar vi med den så är vi snart över 200 000 kr. Inte illa då vi hade 30 000 kr i kreditkortsskulder och inga sparade pengar så sent som i Mars i år.

*FOMO = Fear Of Missing Out och JOMO = Joy Of Missing Out.

Signatur