Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: mars 2020 (Sida 1 av 2)

Rapport från sjuksängen & FIRE TV-tips

Så var det dags för mig, och oss att åka på något ilsket. Trots att jag har hållt mig till alla förhållningsregler som FHM påbjuder ligger jag nu sjuklig här i soffan. En rapport från sjuksängen.

Det började med två dagars illamående för att sedan gå över i att frysa, ledvärk, lite torrhosta, huvudvärk, en väldig trötthet och tryck över bröstet.… Läs mer

Status mars 2020

Så var det dags för status mars a.k.a månadsuppdateringen. Vilken j*vla resa det har varit! Mentalt och i portfölj och vardagsliv.

Vi börjar med pengarna. Det kommer kanske inte som någon överraskning att vår snygga uppåtgående trend har kommit av sig så här månad 25 i vårt FIRE-projekt.… Läs mer

Planering

Planering, planering. En stor del av de negativa känslor som bubblar just nu i det IGMRska hushållet har att göra med ”what if´s”. Vad händer om vi blir permitterade? Vad händer om ditten och datten.

Igår gjorde vi en liten snabbövning och spånade på olika scenarion som är hyfsat troliga.… Läs mer

Anpassning, väntan & glädje

Anpassning. Vi börjar mer och mer anpassa oss till vår nya situation. Igår lommade jag hem från jobbet med en av mina stora skärmar under armen. Stora matbordet är numera inte bara pysselepicentrum utan också min arbetsplats.

Det kommer fungera fint att arbeta så här, bättre än på jobbet på många sätt.… Läs mer

JL Collins kommenterar marknaden

*poddtips med JL Collins längre ner i inlägget*

Ytterligare en dag hemmavid. Studiedag för lilleman samt att både jag och fru IGMR har möjlighet att arbeta hemma. Denna möjlighet har vi utnyttjat.

Sista pusselbiten i att klara oss hemmavid utan att behöva gå till affären på en månad (om det skulle behövas) ordnades idag.… Läs mer

Information om värdenedgång

Det kom ett mail från Lysa med ämnesraden ”Information om värdenedgång”. En fin funktion men med ett på många sätt trist innehåll. Våra två ISK har sprungit läck och en massa pengar har försvunnit eller läckt ut. *poff* borta.

Just nu, trots att vi försöker stoppa läckan genom att ösa in så mycket pengar vi kan, är våra innehav värda nästan exakt 100 000 mindre idag den 11/3 jämfört med 25/2.… Läs mer

« Äldre inlägg