Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

JL Collins kommenterar marknaden

*poddtips med JL Collins längre ner i inlägget*

Ytterligare en dag hemmavid. Studiedag för lilleman samt att både jag och fru IGMR har möjlighet att arbeta hemma. Denna möjlighet har vi utnyttjat.

Sista pusselbiten i att klara oss hemmavid utan att behöva gå till affären på en månad (om det skulle behövas) ordnades idag. Jag och IGMR junior gick iväg till lokala Ica för att köpa smör och socker.

Nu har vi inte varit fysiskt i en affär på ett par veckor så jag blev minst sagt förvånad av två saker.

 • Varför är affären full med människor som är klart över 70 år? Det var inga storhandlingar heller utan någon kom glad i hågen med tre frukostbullar till kassabandet. Inte rätt läge att fräsa ner till affären för att köpa tre källarfranskor om man är just 70+. STANNA HEMMA!

“Vad gör alla gamla här pappa? Är inte det farligt för dem?”

igmr junior
 • Pastan och toapappret. Ja ni ser…
Pastahyllan. Ho-ho *eko*

JL Collins kommenterar marknaden

Idag trillade det in ett intressant poddavsnitt från Bigger Pockets där JL Collins med lugn stämma kommenterar marknaden. Ett lyssningstips från IGMRs.

I övrigt fortsätter vi att kanalisera extrapengar till marknaden. Det trillar in lite pengar nu från fru IGMRs extraknäck, cashback och några Traderaauktioner. Allt går in i sparandet. Snart kommer skatteåterbäringen och de pengarna kommer också kanaliseras till ISKn.

Till sist – ta hand om er och hör av er till nära och kära. Har ni människor i er närhet som är äldre eller sjuka, familj eller grannar, erbjud er att handla eller att beställa hem mat till dem. Det är som sagt inte läge nu att springa i affärer för varken sjuka eller äldre. Vi måste vara solidariska och inse att allt inte handlar om oss själva.

Intensivvården är en begränsad resurs och sjukvården med personal måste orka. I övrigt gäller mitt föregående inlägg fortfarande.

Signatur

11 kommentarer

 1. Christy Walton

  behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  • FruEfficientBadass

   Christy Walton har verkligen usel känsla för timing. Själv är jag uppe mitt i natten och fixar varmvattenberedaren och LYCKADES”! Jag är tamejfan bässst.

   • HerrIGMR

    Christy Walton – tack för ditt generösa erbjudande. Något säger mig dock att det kan finnas en hake med ditt erbjudande.

    • HerrIGMR

     Fru EB – hade ni inget varmvatten och hur löstes detta? Spännande utveckling idag med snar pressträff och UKs övergivande av sin tidigare strategi. Kör Svedala ensamrace nu? Kommer Hanif Bali få rätt?

 2. Andreas

  Intressant! Lyssnade på hans “stock market mindfulness igår” 🙂 Han har perfekt röst för sånt.
  Min första krasch där jag har pengar investerade. Och jag tycker det är extremt intressant att i fredags gick USA upp med runt 10% om jag minns rätt. Vilket ju är en helt galen rekyl uppåt. Sen kommer helgen och gårdagen. BAM ner igen med 12%. Är detta som börsen brukar bete sig i en krasch? Intervallet i bolagens värderingar däremellan är ju…ja knäpp helt enkelt och i bästa fall en killgissning.

  Jag behåller, för sent att sälja ändå men är nyfiken på psykologin.

  Meditera under börskraschen med JL Collins:
  https://www.youtube.com/watch?v=OOGU94eL07E

  • HerrIGMR

   Jag ÄLSKAR den där meditationen. Nu kan jag inte annat än att sitta och le och småfnissa när jag hör den men som du säger – karln har rätt röst och meditationen är ett kondensat av hans budskap.

   Är också fascinerad över psykologin här. Det närmaste jag upplevt var nedgången i slutet på 2018 då vi gick ned ca 20%. Vi hade inte sparat så länge då och kunde väga upp nedgången med månadssparandet. Vi dippade alltså inte i ISK värde. Nu en HEEEEELT annan femma.

   Något jag tar med mig i podden ovan. JL Collins säger att dessa nedgångar händer och ska hända i ett ekonomiskt system, det är en del av det och ett tecken på sundhet. Han jämför det med att det snöar på vintern (dålig liknelse för oss Skånebor).

   • HerrIGMR

    Just ja. Kan också rekommendera läsning av detta blogginlägg. De skriver bra:

    http://www.bitchesgetriches.com/love-in-the-time-of-coronavirus-how-to-protect-your-community-and-your-soul-from-covid-19/

    • Andreas

     Bra skrivet, håller helt med om allt i texten. Jag har inte läst nyheter på flera veckor och det gör nog att jag behåller mitt lugn. Jag får ganska så lätt annars ångest och panik.

     Även om jag inte läser är jag övertygad om en sak: domedagsprofeterna och gnällisarna har nu sin favoritsyssla. Dag ut och dag in kan dom klaga och skrämma upp folk. Det är allt dom gör. Lyssna inte på dom utan försök istället att hjälpa andra.

     Vi borde lyssna på dom som arbetar med sånt här, inte på dom som gapar högst och är räddast.

     Här har vi ett exempel på någon med en lite mer lugn syn än att gräva bunker:
     https://www.tv4.se/efter-fem/klipp/experten-då-kan-coronautbrottet-vara-över-12532591

     Kanske bara min tolkning, men han ser väldigt irriterad, nästan förbannad över den allmäna panikreaktionen på det här. Låt det plana ut och lita på folk. Precis som du skriver om IGMR, flattenthecurve liksom!

     Allvarligt läge absolut, det tvekar jag inte på. Men tyvärr tar många chansen att nu försöka verka seriösa och plocka egna poäng genom att sprida rädsla. Det har vi väl sett förut?

     Keep calm, för helvete! 🙂

 3. Ingrid

  Älskar dina och kommentarsfältets länkar!

  • HerrIGMR

   Tack Ingrid! Hoppas att kunna ge ett annat perspektiv och föra in lite av det mjuka 🙂

Kommentera