Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Rapport från sjuksängen & FIRE TV-tips

Så var det dags för mig, och oss att åka på något ilsket. Trots att jag har hållt mig till alla förhållningsregler som FHM påbjuder ligger jag nu sjuklig här i soffan. En rapport från sjuksängen.

Det började med två dagars illamående för att sedan gå över i att frysa, ledvärk, lite torrhosta, huvudvärk, en väldig trötthet och tryck över bröstet. Ingen feber alls dock… Igår hade jag riktigt goa andningsproblem och funderade på om jag måste åka in till sjukvården. Sån tur är hittade jag en astmainhalator med långtidsverkande luftrörsvidgande. Nu är jag okej igen även om gårdagskvällen var en skräckupplevelse.

Fru IGMR har åkt på samma sak men inte lika intensivt som jag. Hon har sedan två dagar varit rätt pigg och jobbar igen. Jag är så tacksam att hon kan jobba hemma nu. Det är verkligen inte kul att ligga ensam och känna sig tung i andningen.

Jag vet inte vad det är jag och vi har fått men jag känner inte igen sjukdomsförloppet sedan tidigare. Det är inte linjärt, bättre -> sämre -> bättre -> sämre. Kan det vara Covid-19?

Det är kanske inte så mycket att spekulera i eftersom jag ändå inte kommer kunna få bli testad (om jag inte åker in då men nu verkar faran över).

Hursomhafver. Jag har två tips och en förmaning till er.

Tips

Första tipset är en serie på YLE (Finska SVT typ) som heter “Hacka Livet“. Serien är på svenska och kan ses i Sverige. Hacka livet handlar om att förverkliga sina drömmar och att leva ett rikt liv billigt. Att bo i
husbil, flytta till en sommarstuga, att bara cykla, om FIRE, att
jobba som digital nomad, att tjäna på sin passion osv. Många ämnen som tas upp tangerar sådant som jag skriver om i denna blogg. Ett karantänstips!

Mitt andra tips går på Netflix och heter Tiger King. Märkligt, fascinerande och perfekt karantänsTV.

Hockeyfrilla och tigrar. Vad kan gå fel?

Förmaning

Trots att jag är ett fysiskt praktexemplar har jag blivit golvad av vad jag tror är Covid-19. Influensa är det inte och det är jag dessutom vaccinerad mot (det gör jag varje säsong).

Så min förmaning, eller kanske snarare uppmaning, är – stanna hemma i påsk, speciellt om du/ni bor i Stockholm. Detta är en sådan gång som de mångas bästa måste gå före ens eget. Jag kan också säga att får ni detta vi har när ni är på resande fot så tar man sig inte hem. Inte ens om man har fru IGMRs mildare version av sjukdomen.

Sjukvården är dimensionerad att kunna ta hand om den mängd invånare staden/regionen har – inte invånare + besökare. Nu är sjukvården i ett ansträngt läge och behöver din hjälp. Vi vill dessutom inte att detta sprider sig snabbare än vad det behöver att göra. Plattakurvan vettu.

Så håll er hemma, social distansering och tvätta händerna ofta. Ring vänner och familj. Naturen är fin så här års.

Med hopp om bättring,

Signatur

33 kommentarer

 1. erohT

  Synd bara att det inte är textat! Jag är döv och får därmed ingen nytta av det här!

  • HerrIGMR

   Ja det var skit. Public service brukar ju ha sådant tänker man…

  • hellabok

   Hej, jag producerade serien Hacka livet. Du har så rätt. Yle har inte textat serien och jag beklagar för det.

   • erohT

    Tack för respons angående att det inte är textat. Det uppskattas! Tyckte annars att avsnitten verkar innehålla väldigt inspirerande och givande innehåll. Finns det möjlighet för er att texta det hela?
    Döva och hörselskadade är annars en grupp som lätt glöms bort. Att det kan gå att lösa kan man se hos “Rika Tillsammas”. De har transkriberat sina videosändningar.

    • hellabok

     Hej! Produktionen har gjorts av oss som är ett utomstående bolag och inte del av YLE. Vi levererade programmet till dem och så ansvarar de för publicering etc. Men nästa gång jag träffar producenten där ska jag nämna det här. Som magert plåster på såren kan jag nämna att avsnittet om att bo i husbil med Mikko är delvis på finska och är således textat: https://arenan.yle.fi/1-4671296

  • Walliet

   Nämen! Så kul att se att det är fler andra döva som läser IGMR (och Rika Tillsammans).

 2. Julia

  Låter som covid-19 :/

  • HerrIGMR

   Vad jag har läst mig till tycker jag också att det lutar ditåt…

 3. Cosmonomics

  Krya på dig!

  • HerrIGMR

   Tack! Kör horisontalläge, mycket vätska och försöker vila så mycket jag kan nu.

  • Lars

   Cosmonomics!

   Själv hade jag ställt diagnosen. Ingen man har någonsin haft en vanlig förkylning:-))
   Kan hålla med dig. Krya på dig är rätt diagnos!

   Mvh

   Lars

 4. frihetsgraderna

  Styrkekramar till dig och familjen!

  • HerrIGMR

   Tack Frihetsgraderna. Känns lite bättre idag men samtidigt har fru IGMR just klagat på att hon “känner sig ruggig” efter två ganska bra dagar. Suck! Livet 🙂

 5. Hea

  Krya på dig. Vi stannar självklart hemma i påsk istället för att åka till fjällen som planerat.

  • HerrIGMR

   Tack Hea. Tråkigt men nödvändigt – väldigt fint av er! Tror också att en del eller hela njutningen försvinner om man åker. Samvete och smittorädsla.

   Vi hade inget inplanerat mer än hemmahäng och träffa vänner och familj. Verkar som om vi bara kan genomföra hemmahängdelen.

 6. Frihetsmamman

  Lustigt att du skriver det här nu, det låter väldigt bekant. Jag har haft superont i halsen varannan dag, huvudvärk och ledvärk till och från, känner mig bättre och sämre pö om pö och fattar faktiskt inte vad det är för sjukdom jag har. Det känns som en förkylning som aldrig bryter ut, eller som avtar och sedan kommer tillbaka. Väldigt irriterande förlopp! Så här mycket torrhosta har jag aldrig haft och den här tiden på året brukar inte vara så sjuklig, särskilt med tanke på att vi jobbar hemifrån båda två. Ingen aning vad det är, eller hur länge det håller på, men jag är bra less på detta. Hoppas du/ni blir bättre snart och att ni får en bra påsk sen åtminstone!

  • HerrIGMR

   Tack Frihetsmamman! Det låter ungefär som det jag/vi har. Det blommar inte ut fullständigt men jag känner ändå mig helt däckad av trötthet och nu då lungorna. Känns som om jag sprungit 5 km bara av att gå upp för trappan. Fru IGMR beskrev det som “det känns inte som något jag varit med om tidigare. Lite dock som när man tar en vaccinspruta och blir dålig, fast värre”.

   Som du skriver, nu brukar sjukdomarna vara över mer eller mindre för oss också.

   Hopp om bättring för dig. Hosta är skit och hela grejen söker en när det dundrar in rapporter om döda etc.

 7. Pappa Betalar

  Hej!
  Trist, krya på er! Hoppas det går bra och att lillen håller sig frisk.

  Här hemma är det magsjuka på frun och äldsta har precis fått feber och somnade nyss i soffan.

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  • HerrIGMR

   Vi har alla våra ok att bära. Tack för omtanken!

   Lilleman är pigg som vanligt. Han har den lilla egenheten att ofta hosta, covid-19 tider eller ej. Vinter som sommar. Det är lite svårtolkat och folk tittar långt efter en om man tar med honom på ett ärende 🙂

   Hoppas på ett hurtigt tillfrisknande för er också. Magsjuka är verkligen ingen lek det heller.

 8. Sigrid

  Det låter ganska otäckt det du beskriver, hoppas verkligen att du mår bättre snart. Fy sjutton för att ha svårt att andas. ? Jag tror väldigt många är smittade / har varit smittade redan och hoppas att de ska komma igång med masstester snart så att vi får en klarare bild av smittspridningen.

  • HerrIGMR

   Ja gårdagen var inte att leka med. Dels är det ju just detta att det är svårt att andas. Det i sin tur leder till att det är tungt att röra på sig, man blir så trött och lite svimmig. Det i sin tur sätter igång hela tankeapparaten vilket i sin tur gör att det blir ännu svårare att andas. En kul negativ spiral alltså.

   Hade gott stöd här hemma och kunde rida ut skiten och idag är det som sagt bättre, men verkligen inte bra. Andas kan jag och traska omkring lite. Blir dock trött och får hjärtklappning…

   Tror också som du att detta är ganska spritt och går under radarn. Islands tester och tester från det där kryssningsfartyget där de faktiskt kan testa en stor del / eller hela befolkningen/passagerarna. De testerna visar på att många bär på det utan att ha symtom eller med väldigt milda besvär. Hade själv gärna blivit testad just nu.

 9. Kristoffer

  Massa styrkekramar!

  • HerrIGMR

   Tack! Tar de till mig!

 10. Skogsanna

  Jag instämmer i krya på dej-kören och hoppas på tillfrisknande så att dina härliga texter fortsätter strömma ut från din dator!

  Det är nästan så att jag börjar tro att jag och gubben faktiskt hade det nya viruset för några veckor sedan, dels för som många andra säger att det var en annorlunda influensa och dels för att man fick så ont i kroppen. Det har jag aldrig haft förr. Nu är ju ingen av oss sjuklig sedan tidigare så kanske därför gick det över relativt fort.

  Nu är vi hyggligt återställda även om jag hostar ? en del fortfarande.

  • HerrIGMR

   Skönt att ni är återställda hyfsat. Jag har suttit upp hela förmiddagen – alltid något! 🙂

   🙂

 11. Tinga

  Krya på er, hela familjen IGMR!

 12. The Dividend Story

  Tråkigt att höra 🙁 Kyra på er och hoppas att ni snart är på benen som vanligt igen!

 13. Snålgrisen

  Krya på er, och tack för tipsen!

 14. Lisa

  Usch, låter inte kul. Vet precis hur det är när man inte får luft (också ganska svår astma), har man det minsta lilla anlag för ångest så är det då den kommer och då blir det, just som du skriver, ännu svårare att andas. Hoppas ni snart blir piggare! Här har vi hållit oss isolerade jag o 18-åringen i drygt 3 veckor nu, för mig går det ju okej, men för honom är det jobbigt att inte kunna träffa kompisar, vilket såklart är ett i-landsproblem. Vilken smäll för världen ändå, får se vad som kommer ut på andra sidan.

  • HerrIGMR

   Ja det är otroligt obehagligt att inte få luft. Till och med Fru IGMR som inte har astma behövde låna min inhalator en dag för att få rätt på andningen.

   Ja det blir intressant att se efterverkningarna.

 15. Studenten A

  Krya på dig och hälsa familjen!

  Jag har inte kommenterat på rätt länge men jag läser fortfarande allt som skrivs. L-i-v-e-t som du på så bra sätt förklarade det som.

  Jag har gått på en ny roll på företaget och inte lätt med upplärning när 1/3-del jobbar hemifrån, 1/3 på kontoret med begränsade rörelsevägar (personer på plan x får bara ta en viss hiss, personer på plan y en annan hiss etc) och 1/3 på vårt back-up kontor..

  Jag mår dock bra och fortsätter att investera så mycket överskott som går varje månad, även mina nära och kära har klarat sig än så länge.. peppar peppar.

  Vi kanske ta ett samtal här någon dag/kväll? Vore kul att “surra” lite (som vi sthlmare säger).
  /A

  • HerrIGMR

   Tack SA! Jag såg det på LinkedIn att du sadlat om inom företaget. Hade varit superfint att surra 🙂

   Bättre med oss. Jag har jobbat hela förmiddagen hemma utan att behöva lägga mig i soffan. WIN.

 16. Klara

  Usch din stackare. Krya på dig!

Kommentera