Så var det dags för mig, och oss att åka på något ilsket. Trots att jag har hållt mig till alla förhållningsregler som FHM påbjuder ligger jag nu sjuklig här i soffan. En rapport från sjuksängen.

Det började med två dagars illamående för att sedan gå över i att frysa, ledvärk, lite torrhosta, huvudvärk, en väldig trötthet och tryck över bröstet. Ingen feber alls dock… Igår hade jag riktigt goa andningsproblem och funderade på om jag måste åka in till sjukvården. Sån tur är hittade jag en astmainhalator med långtidsverkande luftrörsvidgande. Nu är jag okej igen även om gårdagskvällen var en skräckupplevelse.

Fru IGMR har åkt på samma sak men inte lika intensivt som jag. Hon har sedan två dagar varit rätt pigg och jobbar igen. Jag är så tacksam att hon kan jobba hemma nu. Det är verkligen inte kul att ligga ensam och känna sig tung i andningen.

Jag vet inte vad det är jag och vi har fått men jag känner inte igen sjukdomsförloppet sedan tidigare. Det är inte linjärt, bättre -> sämre -> bättre -> sämre. Kan det vara Covid-19?

Det är kanske inte så mycket att spekulera i eftersom jag ändå inte kommer kunna få bli testad (om jag inte åker in då men nu verkar faran över).

Hursomhafver. Jag har två tips och en förmaning till er.

Tips

Första tipset är en serie på YLE (Finska SVT typ) som heter ”Hacka Livet”. Serien är på svenska och kan ses i Sverige. Hacka livet handlar om att förverkliga sina drömmar och att leva ett rikt liv billigt. Att bo i
husbil, flytta till en sommarstuga, att bara cykla, om FIRE, att
jobba som digital nomad, att tjäna på sin passion osv. Många ämnen som tas upp tangerar sådant som jag skriver om i denna blogg. Ett karantänstips!

Mitt andra tips går på Netflix och heter Tiger King. Märkligt, fascinerande och perfekt karantänsTV.

Hockeyfrilla och tigrar. Vad kan gå fel?

Förmaning

Trots att jag är ett fysiskt praktexemplar har jag blivit golvad av vad jag tror är Covid-19. Influensa är det inte och det är jag dessutom vaccinerad mot (det gör jag varje säsong).

Så min förmaning, eller kanske snarare uppmaning, är – stanna hemma i påsk, speciellt om du/ni bor i Stockholm. Detta är en sådan gång som de mångas bästa måste gå före ens eget. Jag kan också säga att får ni detta vi har när ni är på resande fot så tar man sig inte hem. Inte ens om man har fru IGMRs mildare version av sjukdomen.

Sjukvården är dimensionerad att kunna ta hand om den mängd invånare staden/regionen har – inte invånare + besökare. Nu är sjukvården i ett ansträngt läge och behöver din hjälp. Vi vill dessutom inte att detta sprider sig snabbare än vad det behöver att göra. Plattakurvan vettu.

Så håll er hemma, social distansering och tvätta händerna ofta. Ring vänner och familj. Naturen är fin så här års.

Med hopp om bättring,

Signatur