Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: oktober 2019 (Sida 1 av 3)

Fondtips efterfrågas

Vi investerar på två sätt. Månadssparande via Lysa och sedan alla side hustle / extrainkomster hos Avanza i Avanza Global och Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Jag funderar på att ta in en fond till och skulle uppskatta er åsikt & eventuellt få ett fondtips.

Vi kör som sagt månadssparandet i Lysa och resten på Avanza. Fördelningen är ca 70% Lysa och 80% Avanza. På Avanza har jag just nu fördelningen enligt nedan. Vår investeringsfilosofi hittar du här.

Jag får ibland frågor om varför jag använder Lysa och det gör jag för att det var ett väldigt bra och enkelt sätt för oss att komma igång med vårt sparande.… Läs mer

FIRE = barn på nytt?

Jag och fru IGMR satt och diskuterade häromkvällen vad vår sparresa betytt förutom det rent finansiella lyftet vi fått. Mycket kom fram och det var kul att få sitta och vända och vrida på vårt liv, nu och förr. En sak sa dock min kloka fru som jag verkligen stämmer- FIRE är lite som att bli barn igen.

Hur kan det vara?

Jo när man kapar mängden pengar man rör sig med och kapar onödig konsumtion frigör man mycket tid och tankeutrymme.… Läs mer

Status oktober 2019

Vi lägger oktober till handlingarna och ögnar igenom siffrorna. Dags för status oktober 2019.

Två större events har klarats av denna månad. Dels hade jag förmånen att få träffa en massa FIRE-människor på Camp FI Süd och dagen efter hade vi sonens barnkalas som detta år insourcades.

I samband med Camp FI Süd hade familjen IGMR förmånen att ha fru EB som gäst. God mat, vin, höstpromenader, pyssel och många intressanta diskussioner.

Djupbäddarna

Vi har förvandlat vår radhusträdgård från en gräsmatteöken till nu nästan hälften trädgårdsland med djupbäddar.… Läs mer

111 gratiskronor från Revolut

Vi fortsätter med tipsen om gratis pengar. Nu är det 111 gratiskronor från Revolut.

Revolut
Revolutkortet (inbjudningslänk för 111 gratiskronor)

Nu är de igång igen och delar ut gratispengar. Det jag pratar om är det gratis betalkortet från Revolut (inbjudningslänk).

Både jag och fru IGMR har kortet och skaffade det genom en tidigare gratispengkampanj och det har fungerat finfint. Man beställer kortet, sätter in 100 kr och gör ett köp. Det kan vara vad som helst, online eller fysiskt.

Mitt köp gjorde jag på Meds den 28 augusti och redan den 30 augusti fick jag mina pengar kronor insatta på Revolutkortet.… Läs mer

Diversifiera dig själv?

Jag gillar diversifiering när det gäller investeringar. I vår investeringsfilosofi säger vi att sparpengarna skall investeras i breda indexfonder och inte ett mindre antal aktier. Jag tycker helt enkelt att det är för riskabelt att lägga alla ägg i en korg.

För några veckor sedan såg jag ett tankeväckande Ted Talk om att pensionera sig tidigt. Där pratades det om att inte bara investera diversifierat utan att även anamma samma tänk kring diversifiering för dig själv och dina färdigheter.

Vi lever i en värld som ändras snabbt.… Läs mer

På allmän begäran – cashbackerbjudanden.

Det kom ett par mail från läsare som undrade om inte jag kunde göra en sammanställning på bra cashbackerbjudanden likt jag gjort förr. Här kommer en quick n dirty lista på bra erbjudanden som medlem på främst Mybonus kan utnyttja och få gratispengar.

Jag scannar alltid av speciellt Mybonus som jag tycker är den cashbacksajt som jag har bäst erfarenhet av. Genom att utnyttja alla erbjudanden jag kommer över har jag kommit upp i en snygg summa under 2019. En större del av detta är en cashback på en gruppresa som fru IGMR bokat (3 500 sek) men det är ändå finfina pengar.… Läs mer

IGMR åker på konferens

Nu kanske du förväntade dig att läsa en rant om hur idiotiskt det är att samla en massa människor på konferens för att konferera om corporate bullshit som ändå inte leder någon vart.

Det ska jag inte. Jag varit på en tvådagarskonferens på hemmaplan och haft en givande konferens (!?) med resten av cheferna på företaget. Nu är jag inte chef och inte ens team leader. Företaget tycker dock att jag tillhör management så det är bara att tacka och ta emot, anmäla sig i receptionen och sedan konferera.… Läs mer

« Äldre inlägg