Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

På allmän begäran – cashbackerbjudanden.

Det kom ett par mail från läsare som undrade om inte jag kunde göra en sammanställning på bra cashbackerbjudanden likt jag gjort förr. Här kommer en quick n dirty lista på bra erbjudanden som medlem på främst Mybonus kan utnyttja och få gratispengar.

Jag scannar alltid av speciellt Mybonus som jag tycker är den cashbacksajt som jag har bäst erfarenhet av. Genom att utnyttja alla erbjudanden jag kommer över har jag kommit upp i en snygg summa under 2019. En större del av detta är en cashback på en gruppresa som fru IGMR bokat (3 500 sek) men det är ändå finfina pengar.

Mybonus
Ka-ching!
 • Min inbjudningslänk ger dig 50 kr.
 • Lottoland – 100 kr återbäring om du satsar och spelar för 10 kr.
 • Multilotto – 200 kr återbäring om du satsar och spelar för 100 kr.
 • Anyfin – 320 kr återbäring om du skickar in tex en kreditkortsfaktura eller avbetalningsfaktura och betalar via dem. Jag skickade in en vanlig månadsfaktura från mitt kreditkort. Riktiga gratispengar.
 • Hedvig – 125 / 100 kr återbäring. Byt hemförsäkring till Hedvig.
 • Fortum – 400 kr återbäring om du byter elavtal till Fortum.
 • Fixael – 300 kr återbäring om du byter elavtal till Fixael. Dessa har jag själv nu och har precis bytt från Fortum. 700 kr totalt!
 • Nordic Green Energy – 105 kr återbäring om du byter elavtal till dem. Detta kör jag själv på nästa månad.
 • DI Digital – 120 kronor återbäring om du tecknar abonnemang. OBS! Säg upp dem efter typ 20 dagar. Enklast via appen “Mina Tjänster”.
 • Miljonlotteriet – 148 kr återbäring om du spelar för 149 kr. Kicken här är att man får tre biobiljetter. Säg upp Miljonlotteriet på samma sätt om ovan via Mina Tjänster.
 • SF Kids – 22 kr återbäring och gratis 2 månader abonnemang.
 • Hayu – 57 kr återbäring och gratis en månad abonnemang.

Sedan kan jag som trädgårdsintresserad inte låta bli att slänga in Odla.nu som har 5% återbäring och massa rabatt på lökar. Jag själv har beställt två större lökpaket med vildtulpaner (ordet!).

OBS! Det jag gillar med cashback är att detta är pengar i fickan, skattefritt, i och med att det räknas som en rabatt.

21 kommentarer

 1. Hea

  Uttnyttjade leovegas erbjudande för 2 månader sedan men de pengarna ligger fortfarande på inkommande. Har för mig att du också uttnyttjade det erbjudandet, har du fått pengarna utbetalade? Eller börjar det bli dags att höra av sig till Mybonus om det kanske.

  • HerrIGMR

   Samma för mig. Vi får betalt när MyBonus får betalt. Det brukar dock gå att lösa genom att höra av sig (och de brukar vara tillmötesgående). Jag har Casumo och Leovegas 400+400kr liggande fortfarande.

 2. FruEfficientBadass

  Älskar detta! Tack för att du delar med dig så altruistiskt.

  • HerrIGMR

   Mer pengar till frihetssökarna!

 3. Harry

  Kan man utnyttja anyfin genom att skicka in sin kreditkortsfsktura även om man inte betalar någon ränta på fakturan än?

  • HerrIGMR

   Yes! Så gjorde jag. De tar över krediten och hoppas på att du ska delbetala och betala ränta (antar jag). Jag betalade bara deras faktura direkt.

 4. Mike

  Jag skickade in en faktura till anyfin på en kreditfaktura, de sa att jag skulle spara 300kr på den men eftersom jag alltid betalar hela beloppet direkt till kreditbolaget så blev det egentligen 300kr dyrare. Så på vilket sätt tycker du att anyfin är bra? Man tjänar ju knappt på dealen om man är en person som betalar hela sin kreditskuld vid varje förfallodag.

  Vad anser du IGMR?

  • HerrIGMR

   Tja alltså i mitt fall skickade jag in en kreditkortsfaktura från vår Kroatienresa. Förslaget från dem var på samma belopp men med budskapet att jag sparade X kronor. Deras kalkyl skillnaden i ränta mellan den faktura jag skickar in och den ränta de erbjuder. Jag betalade samma summa till dem som stod på min faktura, alltså ingen skillnad + cashback.

   Fick du ett fakturabelopp som var högre än din ursprungsfaktura? I så fall är det bara att tacka nej.

   • Mike

    Ja men precis fakturan låg på 5855kr och de erbjöd mig att betala endast 6100kr istället för 6400kr som de hade räknat fram att beloppet skulle bli för mig med kreditbolagets ränta.

    Men i mitt fall så betalar jag min skuld innan förfallodag så det tillkommer ingen ränta så då blir beloppet bara 5855kr som jag ska betala.
    Så i mitt fall så var inte Anyfin en bra deal, märkligt att du fick samma summa som den faktura du skickade in då jag istället fick lite dyrare summa fast jag skulle spara “300kr”.

    SF Kids 2 månader gratis plus 22kr återbäring, är det nånting du registrerar upp dig på sedan måste säga upp innan en automatiskt prenumeration aktiveras?

    Tack för ditt svar!

    • HerrIGMR

     SF Kids har jag inte testat eftersom vi har Netflix och det finns inga speciella villkor. SF Kids är nock en sådan där tjänst du måste teckna ett abonnemang som automatiskt förnyas, alltså måste sägas upp innan det förnyas. Enklast gör du det via Mina Tjänster.

 5. The Dividend Story

  Stort tack för denna sammanställning! Grymt fin summa pengar ni har fått in på cashback 🙂

  • HerrIGMR

   Tack! Ja visst är det fantastiskt. Snart ska vi boka flygbiljetter till gruppresan ovan och där kommer det också trilla in lite skånepesetas.

 6. Pappa Betalar?

  Hej!
  Underbart. Ska testa Anyfin snart. Glömmer bara bort det när kreditkortet ska betalas så har inte blivit av än. Dock kommer jag köra det via Reward Network, bästa cashbacksidan (inbjudningslänk)

  Då blir det 512kr i cashback för samma grej.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

 7. Tom

  Jag följde din länk för Mybonus och skapade konto. Sedan klickade jag på din länk för Mybonus/Lottoland, inloggad på Mybonus. Följde den länken vidare till Lottoland och har då en sida med Euromillions för 32kr i kundvagn. Strax under på bonus&specialerbjudande står det 10 fria spins. Hur får man de 100 kr i återbäring? Det står ingenstans på Lottoland att de registrerat att jag kommer från Mybonus. Inte heller när jag klickar på Registrera dig.

  • HerrIGMR

   Hallå Tom,

   Följer du länken från Mybonus sker det en tracking på trafiken digitalt i bakgrunden. Bonusen får du via Mybonus när du registrerat dig och spelat enligt erbjudandet (10 kr på lottoland tror jag). Det kan ta mellan 30-90 dagar innan pengarna blir tillgängliga.

   • Tom

    Tack för svar! Jag skall ge det en chans 🙂

    • HerrIGMR

     Kul! Finns pengar att håva in. Fortum är väl det bäst betalda och lägst hängande äpplet nu.

     • Tom

      Ursäkta mina frågor, men var inte deltanken att man betalade med Revolut-pengarna? Kan bara välja Visa eller Mastercard när jag skall sätta in pengar på Lottoland. Iofs har jag inte satt mig alls i hur Revolut fungerar (valde virtuellt kort).

     • Tom

      Nvm jag listade ut det *skäms*

 8. HerrIGMR

  Haha 🙂 Att betala det med Revolutkortet är överkurs. Lyckades du med det är jag den första att gratulera!

 9. Andreas

  Brukar du köra bankernas “lån” också? Finns en del nu på cashbackshopping ser jag.

Kommentera