Vi investerar på två sätt. Månadssparande via Lysa och sedan alla side hustle / extrainkomster hos Avanza i Avanza Global och Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Jag funderar på att ta in en fond till och skulle uppskatta er åsikt & eventuellt få ett fondtips.

Vi kör som sagt månadssparandet i Lysa och resten på Avanza. Fördelningen är ca 70% Lysa och 80% Avanza. På Avanza har jag just nu fördelningen enligt nedan. Vår investeringsfilosofi hittar du här.

Jag får ibland frågor om varför jag använder Lysa och det gör jag för att det var ett väldigt bra och enkelt sätt för oss att komma igång med vårt sparande. De har dessutom lägst avgift av robotrådgivarna, automatisk ombalansering, vi kommer åt Vanguards fonder och genom att jag värvat en och annan vän (och läsare) har jag 17% rabatt t.o.m. 2024. Vår avgift är således någonstans runt 0,28% tutti.

Avanza ISK fondtips
Avanza ISK fonder och värde 31/10 2019

Våra fondval på Avanza:

Avanza Global – låg avgift, global spridning, passiv, index.

Spiltan Aktiefond Investmentbolag – låg avgift, Sverige, diversifiering i och med investmentbolagens innehav och därmed möjlighet att rida på småbolagsvågen.

Framöver?

Den ursprungliga tanken bakom detta konto på Avanza är att synliggöra extrainkomsterna så att de inte sväljs i Lysa. Dessutom är minsta insättning 1000 kr på Lysa medan jag kan investera så lågt som 50 kr på Avanza.

Från start var intentionen att mata på dessa fonder med 30 000 kr totalt och sedan växla över till annat. Avanza Global är ”färdigmatad” och nu börjar Spiltan Investmentbolag också bli det.

Så till min fråga:

Skulle du växlat över och börjat mata Avanza Global igen med ytterligare 30 000 kr ELLER ta in ytterligare en fond (och i så fall vilken?).

Signatur