Hur har det gått för oss i september?

Jo det ska jag berätta – det har gått finfint. Ärligt talat har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Ungefär just precis som livet i stort är.

Det tråkiga tänker jag inte vältra mig i (men det var en veckolång förkylning som satte småkäppar i hjulet för ett födelsedagsfirande).

På den positiva sidan valde svärföräldrarna att trots förkylning komma och hylla både mig och sonen som fyllt år under månaden. Vädret var med oss och vi kunde sitta utomhus i solen trots att vi var lite vissna. Smittorisken utomhus räknade vi till noll.

Vi har fått lön och fru IGMR sportar en halv lön denna månad eftersom hon tog mycket obetald semester i somras. Det var samma visa förra månaden också. Trots hennes lägre lön får vi till en helt okej sparkvot denna månad också, 55%. Vår frihetsgrad är 8,2% av de 6,5 miljoner vi för närvarande satt som vår frihetssumma.

Vårt sparande har ökat till 531 740 kronor och vår nettoförmögenhet har ökat till 2 354 400 kronor. Detta är en ökning jämfört med förra månaden med 41 700 kr respektive 46 950 kronor. Återigen kan jag konstatera att vi hunnit långt på 19 månader då vi stod på minus.

Månadsrapport
Det går norröver!

Om vi blickar framåt kommer fru IGMR att byta arbete inom de närmsta månaderna. Vi vet att lönen blir cirkus 10% bättre och förhoppningen är att hon får en mer kreativ arbetssituation. Hon har varit på sitt nuvarande arbete ganska länge och hon behövde en nytändning och miljöombyte. Det var på inget sätt en dålig situation på hennes tidigare utan tvärt om, hon trivdes. Men om vi ser till våra framtida mål om frihet och egenföretagande är det dock ett bra steg att ta för att lägga till fler verktyg, kontakter och erfarenheter i den mentala verktygslådan.

I övrigt har fokus legat på bokläsning, sonens skolstart, trädgårdsfix, bloggflytt och annat. Ingen kioskvältarmånad men vi har det fortsatt bra.

Signatur