IGMR byter lämnar Blogger och flyttar till WordPress.

Så var det gjort. Vi har flyttat från Blogger till WordPress. Många timmar av huvudkliande och problemlösning är inte till ändå. Jag har mycket kvar att förstå och modifiera. Till exempel högermenyn är lite andefattig nu. Inget arkiv och inga bloggtips men det kommer.

Surfar ni runt kommer ni se många inlägg som inte ser helt ok ut i formateringen. Det finns en del buggar när man flyttar över en blogg och jag som novis har säkert skapat flera också. Kanske är jag en levande bugg?

Målet med flytten var egentligen två. 1: Förbättra läsbarheten för er närmast sörjande (läsarna) och 2: Lära mig något nytt. Jag kommer gå över bloggen sakta men säkert och se till att allt fungerar och därmed tror jag att jag kommer uppnå mitt första mål.

Det andra målet är delvis uppnått. Jag har doppat tårna, fått till det hyffsat men har massvis kvar att lära mig. SSL, PHP, 301 omdirigering, 404 fel, SEO, plugins och parent samt child-teman är saker jag nu fått, och kommer fortsatt att få, djupdyka i.

Bloggen ligger nu One.com och jag köpte även vår nya domän genom dem. Kalaset gick på cirkus fyra hundra kronor för ett år. Jag körde både bloggkollegas värvningslänk så att hon och jag fick 120 kr rabatt. Dessutom gjorde köpet via Refunder där jag nu har 139 kronor att invänta.

Hoppas ni har tålamod med mig och hänger kvar.

Signatur