Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Bloggen flyttar till ny adress.

IGMR byter lämnar Blogger och flyttar till WordPress.

Ursäkta röran, IGMRs bygger om.

Så var det gjort. Vi har flyttat från Blogger till WordPress och samtidigt bytt adress från www.iblandgormanratt.blogspot.se till den mer lätta www.iblandgormanratt.se.

Många timmar av huvudkliande och problemlösning har passerat och ännu är inte huvudkliandet på långa vägar klart. Jag har mycket kvar att förstå och modifiera – exempelvis är högermenyn lite andefattig nu. Det fattas bloggtips och annat men det kommer.

Surfar ni runt kommer ni se många inlägg som inte ser helt ok ut i formateringen. Det finns en del buggar när man flyttar över en blogg och jag som novis har säkert skapat flera också. Kanske är jag en levande bugg? Antagligen.

Målet med flytten var egentligen två. 1: Förbättra läsbarheten för er närmast sörjande (läsarna) och 2: Lära mig något nytt. Jag kommer gå över bloggen sakta men säkert och se till att allt fungerar och därmed tror jag att jag kommer uppnå mitt första mål.

Det andra målet är delvis uppnått. Jag har doppat tårna, fått till det hyffsat men har massvis kvar att lära mig. SSL, PHP, 301 omdirigering, 404 fel, SEO, plugins och parent samt child-teman är saker jag nu fått, och kommer säkerligen fortsätta att få, djupdyka i.

Bloggen ligger nu One.com och jag köpte även vår nya domän genom dem. Kalaset gick på cirkus fyra hundra kronor för ett år för domän, Worpress och hosting. Jag körde både en bloggkollegas värvningslänk så att hon och jag fick 120 kr rabatt samt att jag gjorde köpet via Refunder. Där har jag nu 139 kronor till ISKn att invänta.

Ser ni något som är helt uppåt väggarna eller inte fungerar – hört gärna av er med en kommentar. Hoppas ni har tålamod med mig och hänger kvar.

4 kommentarer

 1. QQ

  Klickade mig hit från EB:s blogg och när jag såg rubriken “Bloggen flyttar till ny adress” tänkte jag för mig själv – medan sidan laddade – “om han också flyttat bloggen till värdelösa Tradevenue så slutar jag fan läsa!” Haha. Så blev glad när jag såg att det bara var en flytt till annan plattform. Lycka till och tack för bra blogg.

  • HerrIGMR

   Haha nä fy. Tradevenue är icke kul. Kände att det var dags för egen .se adress och att försöka lära sig mer om detta med WordPress och allt vad det innebär.

   Tack för pepp! Inser att jag måste gå in och redigera om ALLA 200 inlägg för att det ska se bra ut + lägga till en massa taggar så att sökmotorerna hittar. En del jobb 🙂

 2. Cosmonomics

  Kul att du också tillhör WordPress-familjen numera! 😀

  • HerrIGMR

   Det är en helt ny värld men jag ser redan vilka otroliga möjligheter (och svårigheter) som finns.

   Mitt RSS-flöde verkar lite kaiko, får inte hänvisningarna att fungera till 100% och när jag formaterar om mina gamla inlägg ser att de är långt från SEO-optimerade.

   Kul är det iaf och jag har svårt att lägga ifrån mig datorn.

Kommentera