Idag blir det inte många knop i det IGMRska hemmet. Dels slickar vi fortfarande såren efter en dryg förkylning och så hade vi gäster här igår. Vi har tänt brasan och en lugn spellista rullar på stereon. Hela familjen spenderar dagen vid stora matbordet. Pyssellådan från Panduro är framplockad och möjligheterna är oändliga.

Talent stacking och kreativt kaos.
Kreativt kaos för alla åldrar.

Bloggen

Jag försöker få nya bloggen att fungera tillfredställande och det går sakta men säkert framåt. Varje dag blir det några fler inlägg redigerade och översatta till WordPress, Google och SEO vänligt innehåll. Det är en hel vetenskap men jag lär mig massor och det är väldigt roligt.

Jag har idag löst ett problem som gäckat mig, nämligen blogglistan och bloggtipsen. På gamla bloggplattformen är det lätt att få till en lista på favoritbloggarna som uppdaterar sig så fort de slänger iväg ett nytt inlägg. Här var det lite trixigare att få till det. Efter tips från mina bloggkollegor Cosmonomics och KTM kunde jag lösa det med att installera ett nytt tillägg till bloggen. Sedan var det dags att titta på lite tutorials på Youtube, fippla runt lite och voilà – det fungerar! En enorm tillfredsställelse.

Jag lyssnar varje vecka på de utmärkta podden ChooseFI och ett koncept de ofta pratar om är ”talent stacking”. Enkelt förklarat handlar det om att lära sig fler och fler färdigheter. Till slut kommer du kunna koppla ihop dessa färdigheter och kanske bygga en ny karriär, starta ett side hustle eller addera extra värde till företaget du arbetar på nu.

Det handlar helt enkelt om att addera till det mentala verktygsbältet för att öka valmöjligheterna i framtiden. FIRE-bloggen Millenial Revolution har skrivit mer om ämnet här. Oavsett var dessa nya skills leder är det kul att lära sig nytt och inte bara trampa i samma gamla fotspår. På rullande stenar växer ingen mossa heter det väl.

Signatur