Status mars 2019 – Mars har varit en fin månad och vi har kommit 13 månader in i detta livsprojekt som heter äga din tid, FIRE, ekonomiskt fri eller vad man nu ska kalla det.   Tar man, som vi gjort, bort ungefär halva sitt konsumtionsutrymme samt styr bort fritiden från varuhus, köplador, inredningsaffärer, klädaffärer, fikaställen, resturanger, lunchställen och alla andra som vill att du lägger din fritid, energi och pengar på just deras saker – ja då händer det grejer.   

En fin dagsutflykt i mars. Trelleborgs badhus är vackert och uppskattades av hela familjen.

Livet

Vi har fått in mer kvalitet i livet. Vi har saktat ner, vilket blir nästan övertydligt när så många vänner och kollegor fortfarande springer. Jag trivs mycket bättre med livet nu och jag har mer tid. Tid för mig själv, mina tankar, samtal, min familj, tid för att inte behöva köpa mig ur problem. Jag kan och har tid att fixa dem själv.    När jag och Fru IGMR låg och tittade på Lacey Filipich TED talk här om dagen började kvarnhjulen snurra i min frus huvud. ”Mini retirements” – det skulle smaka fågel. Vi arbetar nu 100% båda två men i och med våra låga levnadsomkostnader kan vi, potentiellt, vara mer lediga mer och ändå få pengar över.   

Baby IGMR fyller sex i september och han börjar förskoleklass nu efter sommaren. Fru IGMR har ett krävande arbete och har funderat på att gå ner i tid. Nu närmar sig semestern snart och hon har bestämt sig att avvakta något med detta. Det hon dock har bestämt sig för är att vara ledig ett par månader som en kombo av semester samt att kunna finnas tillgänglig för Baby IGMR i samband med skolstarten.  

Semester

Själv kommer jag ta fem veckors semester och kanske någon extra vecka i samband med sonens skolstart. Dels för att vara närvarande i det samt att kunna spendera några barnfria timmar med Fru IGMR då sonen är i skolan.

Detta är sådant vi går och funderar på nu. Förr kanske vi funderade men tog inte steget på grund av att pengarna behövdes för att gå runt. Livet känns spännande, vi är friska, trädgården slår om i grönt och roliga saker händer under våren och försommaren – camp FIRE till exempel. Vi har det bra och fru IGMR tycker jag ser ”glad och spjuveraktig ut”.   

Status mars 2019 – pengarna?   

Vår sparkvot klockar in på 53% denna månad. Frihetsgraden har ökat till 5,2% (mål 6,5 miljoner).   Portföljen är värd 336 901 kr (ökning på 26 608 kr jmf. förra månaden) och vår nettoförmögenhet är 2 127 696 kr (en ökning på 31 800 kr jmf. förra månaden).    Sedan start ser utvecklingen ut enligt nedan.   

Status mars 2019

Vi gnetar på
Signatur