The path to enlightment is getting a fucking mullet

Bold giant mind

Men först:

Så var vinnaren korad i min utlottning av Åsa Axelssons bok ”Jag lämnar ekorrhjulet”. Vilken uppslutning det blev! Jag har fått mer än 40 mail från personer som vill vinna boken. Jag har dessutom fått en inblick i vilka ni är och det är jag väldigt glad för. Det finns så mycket energi ute i stugorna/radhusen/lägenheterna. Tack för att ni delade med er!

Baby IGMR har haft stora problem hur vi skall hantera utlottningen. Vår sons första spår var att jag skulle läsa upp alla motiveringar och därefter skulle han välja en lycklig vinnare. Nu föll det spåret då vår son har en märklig förälskelse i namnet Karl/Carl. Det namnet råkade finnas bland de tävlande och det är inte riktigt fair. Han skulle valt denne rakt av.

Nä, lite mer slumpmässigt behövde det vara och valet föll på skolklassikern ”lappar i en hatt”. Finhatten togs fram och alla tävlande fick ett nummer. Jag och fru IGMR stod andaktsfullt och tittade på när vårt guldkorn drog vinnaren med sina lena små barnahänder, fortfarande lite tjurig att någon annan får heta Karl/Carl och inte han.

Låt mig presentera vinnaren – Instagramkontot ”Mitt Lilla Land Lagom”  Kontot inriktar sig på att spara pengar, betala av lån och ändra sin kost. Låter inte helt olikt undertecknads resa… Gå gärna in och titta på hennes konto och varför inte följa det också? MLLL – jag postar boken idag, hoppas du tycker lika mycket om den som vi gjort.

The path to enlightment is getting a fucking mullet

Så vad är nu detta för snack om att vägen till upplysning är en fucking mullet (en jävla hockeyfrilla på Svenska)? Jo det ska jag berätta. För några månader sedan sprang jag på ett Youtubekonto som är i princip helt okänt. Bold Giant Mind är en kille i Toronto, Kanada, som lämnat sitt kontorsjobb och börjat köra Uber istället. Nu har han sadlat om igen och jagar drömmen om att representera Mexico i vinterOS. Denna satsning finansierar han med att arbeta på ett pizzaställe och verkar bara så himla nöjd.

På kontoret var han tvungen att klä sig corporate och bry sig. Nu kan han skaffa en hockeyfrilla och låta frihetens vindar susa genom håret. Han känner sig fri.

I en annan video pratar han om att ingen värderar frihet, det finns knappt med i kalkylen. Det är jobbet, huset, resorna och annat som värderas högt. Riktig frihet, den som finns med dig i vardagen, den som genomsyrar allt verkar inte finnas på den allmänna kartan. På vår FIREkarta finns den dock som en stor fet röd prick. Dit ska vi.

Jag ger er, Bold Giant Mind och önskar eder en fantastisk helg i vårsolen. Håll igen på alkoholen – på måndag är det L Ö N E C A V A igen. Vi har fått in nya friska skånepesetas kommer knappt hinna landa på lönekontot innan de förs över till vår ISK. Sedan fylls de frostiga glasen som legat i frysen med lönecava och dopaminchocken kan börja. På måndag that is.

Varför FIRE? Ja varför inte?

Signatur