Återigen fredag. Familjen IGMR ser mycket fram mot detta då det arbetats rätt intensivt denna vecka. Alla räkningar är betalda, vi har köpt en ny garderob till sonen som växer galet mycket nu. Ytterkläder köptes via Tradera och annat köptes enligt vårt förra inläggs taktik. Halva reapriset och 5% cashback. Månadens sparande är gjort och ekonomiskt ser det ljust ut. Vi fick en leverans med två kubikmeter björkved i veckan så nu kan hösten komma.

De två senaste kvällarna har spenderats framför kaminen med Kvartals podd om valet ”Valspurten”. I deras programförklaring står att läsa: ”Kvartal har ingen värdegrund eller ideologisk riktning – annan än att vuxna människor både har rätten och plikten att diskutera sin samtids frågor utan försök till uppfostran”. Det är så uppfriskande att människor från olika ideologiska riktningar kan sitta och samtala utan pajkastning och uppföra sig vuxet. IGMR rekommenderar starkt.

Vi har tidigare lovordat Fru Efficient Badass blogg och serie ”Sparhöst 2018”. Idag kan man läsa om hennes tankar om spartips för boende. Hon nämner bland annat geo-arbitrage. Man får olika mycket för sina pengar på olika platser i Sverige (så klart även i andra länder). Har man börjat sin resa mot ekonomisk frihet / oberoende kan detta vara ett sätt att snabba på processen. Vi går också i sådana tankar även om det kommer dröja.

När Fru EB skrev boende sitt inlägg om boende idag kom jag att tänka på Sen Kväll med Luuk på TV4. Reklamkollektivet Acne gjorde där gjorde små fantastiska sketcher med trasdockorna Frans et Haiko. Hela detta inlägg är egentligen bara en ursäkt för att kunna posta en av dessa små filmer, nämligen ”Lånet”. Det har ju någon slags anknytning till denna blogg i och med att det handlar om pengar och banker.

Signatur