Kan man dela tjänster och abonnemang med grannar – och i så fall vilka?

Vi fick just ett glädjande besked. Några av våra närmaste vänner kommer flytta till ett av radhusen i vårt område. Förutom att bli glad över att kunna träffa våra vänner mer kom jag genast att tänka på om det finns andra fördelar med att bo 50 meter från dem.

Deras dotter är i samma ålder som vår son och kommer antagligen gå i samma skola/klass. Här finns många fina saker som går att samordna som att hämta, lämna, leka och passa. Allt sådant som får det att vattnas i munnen på en småbarnsförälder.

Så imorse damp det ner ett sms från mina vänner. De hade tidigare delat internet via någon radiolänk med andra vänner och undrade om vi inte skulle göra det samma. ”Många bäckar små” hette det. Min hjärna gick i spinn och jag insåg att man kan dela tunnan för trädgårdsavfall, Netflix, Spotify osv. Får vi till att dela dessa tjänster innebär det ett utökat sparutrymme på 300 kr i månaden att lägga in i vår ISK i enlighet med vår investeringsfilosofi.

300 kronor i månaden investerat i indexfonder med 8% förväntad årlig avkastning över 10 år blir 56 000 kr tack vare den magiska kraften ränta på ränta.

Har ni några fler tips på tjänster och abonnemang man kan dela med vänner, familj och grannar

Signatur