Dags för bloggens andra månadsrapport gällande augusti.

Månaden har förlöpt utan ekonomiska överraskningar. Bilen har i princip stått still till förmån för våra cyklar.  Vi är så lyckligt lottade att vi har 2,5 respektive 7 kilometer till våra arbeten. Matlådorna har lagats enligt undertian.com´s recept vilket har påverkat matkontot positivt. Faktum är att vi aldrig har spenderat så lite på mat som denna månad. Vi har ätit för 4300 kr inklusive allt vilket är mer än en halvering om man jämför med matkostnaderna under våra drönarår.

Både herr och fru IGMRs löparskor byttes ut. Frun hade supertur hittade ett par nya Nike Lunarlon på Tradera för 399 kr och herrns New Balance byttes ut mot ett par likadana fast nya årsmodellen. Dessa skickades från England och vi kunde nyttja tre saker som gjorde köpet nästan 500 kr billigare. Ny kund, anmäla sig till e-maillista samt cashback tog ner prislappen 500 kr. När vi köper saker har det har blivit lite av en sport att försöka hitta flerstegs-rabatt-raketer och/eller köpa begagnat.  Vi filar på ett inlägg om hur vi brukar gå tillväga.

Semesterersättningarna trillade in vilket ökade inkomsten med ca 7 000 kr. Därmed ökar vi månadssparandet denna månad med 5 000 kr till 30 000 kr. Blir något över i slutet av månaden kommer detta också sparas. September är dock en månad där vi har två födelsedagar och vintergarderoben behöver ses över.

Vi sammanfattar:

Sparkvoten landade på 59%.
Vår portfölj (inkl. buffert) steg från 117 189 kr till 150 020 kr, en ökning med 28% eller 32 831 kr.
Nettoförmögenheten steg från 1 766 690 kr till 1 804 721 kr. En ökning med 2,2 % eller 38 031 kr.

Vi är väldigt glada för vad vi har åstadkommit sedan februari då vi drog igång vårt sparande (och gjorde oss av med onödiga skulder). Det känns mäktigt att det går att dra ner på konsumtion och öka lycka och välmående på samma gång. Who knew?!

Lite grafer och excel:

Signatur