Vi gör ett arbetsrum – FHM rekommenderar fortsatt hemmajobbande året ut. Visa av hur vårens hemmajobbande med skärmar på matbordet + värkande ryggar har sett ut bestämde vi oss för att åtgärda situationen.

Stora matbordet blev under våren en mer eller mindre permanent arbetsplats för oss båda. Laptops, skärmar och annat junk tog plats och trängde ut gemenskap, sällskapsspel och pyssel. Lägg därtill att man nästan inte kände sig riktigt ledig trots att arbetsdagen var över – gör om och gör rätt.

Vi har en källare på närmare 70 kvm. Den rymmer ett garage, gym, tvättstuga, gästrum och en toalett. Alla platser var tagna men det fanns en korridor som bara agerade död yta i bästa fall eller avstjälpningsplats i sämsta fall. Nu senast huserade korridoren min mormors saker efter hennes dödsfall. Denna korridor gör vi om till ett arbetsrum.

Utgångsläge:

källare
Lite stökigt
Andra hållet. Det ljuva lysrörsljuset

En del av källarväggen var dessutom lagad med något fuktoigenomsläppligt vilket är big no no i källare. Nu fick jag äntligen motivation till att fixa det och putsa, slamma om och måla med silikatfärg på den delen av väggen.

putsa om källarvägg
Skrapa, skrapa
slamma källarvägg
Putsat. En fotopaus mitt i slammningnen.

Vi ville ha mycket förvaring och öppna hyllor då det är i en källare och fukt skall icke stängas in. Vår första tanke var Bauhaus billigaste vita hyllplan men väl på plats var de för smäckiga och höll dålig kvalitet.

Valet föll istället på den typ tre gånger dyrare valchromaten. Valchromat är en genomfärgad MDF-skiva som lämpar sig som inredning och annat. Snygg som tusan är den också (tycker vi). Dock fördyrade detta vårt billiga projekt men shit happens. Det känns viktigare att trivas än att spara ett par tusenlappar.

Freetrailer
En Freetrailer bokades. Underbar tjänst! Mot Bauhaus, IKEA & Byggfabriken!
krysslaser arbetsrum
Den självnivellerande krysslasern från tvättstugeprojektet gör hylluppsättningen till en dans. Nöjd med mitt ”stativ”
arbetsrum källare
Kreativt frihandstänk pågår. Obligatorisk strutsöl 2,8% från Willys.
arbetsrum klart
Efter lite piff är vi klara. Vi trollade fram ett helt nytt arbetsrum i källaren.

Nu är vi redo för både covid-19 hemmajobbande men också för bloggande och egna projekt. Källaren är en lugn och skön plats tycker jag. Undan från allt stök och nära till gymmet för att kunna sträcka ut kontorskroppen då och då.

Kostnad?

Ja det har kostat en del. Valchromaten var fördyrande men kanske främst kontorsstolarna från IKEA och en till datorskärm som är på ingång. Vi har inte suttit bra under våren och mina ögon har nästan begått harakiri efter månader av laptoparbete. Det är inte värt att offra hälsan och därför känns det rätt och riktigt att skapa ett dedikerat arbetsrum med bra ergonomi.

Att dessutom slippa stirra på sin avstängda jobbdator från vardagsrumssoffan är livskvalle som områdets ungar skulle sagt.

Just ja – pengarna. Cirkus 11 – 12 000 kronor har det gått på tutti. Då har vi köpt allt nytt förutom en lånad datorskärm och själva skenorna + konsolerna till hyllan. De hade vi tidigare.

Kontorsstolarna, ny takbelysning från IFÖ, ny datorskärm och hyllplan + arbetsskivan i valchromat har varit de fördyrande inslagen.

Men – summa summarum. Vi är nöjda och det är skönt att ha en bra arbetsplats nu och i framtiden.

Jobbar ni himma? Hur upplever ni det?

Signatur