Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: juli 2020

Update – Parkinson’s lag i pandemins tid

Parkinson’s lag har en gång tidigare avhandlats på denna blogg vilket du kan läsa om med ett enkelt klick på länken i början av denna mening.

I korta drag kan man säga att skaparen till denna lag, Cyril Parkinson, kom fram till följande efter empiriska studier på Brittiska statsförvaltningen under 1950-talet.

  1. Arbete kommer fylla den tid som finns tillgänglig för dess utförande.
  2. Kostnader kommer öka till de täcker hela inkomsten.
  3. Den tid som ägnas ett ämne på mötesagendan är omvänt proportionell till dess betydelse.
Läs mer

Status juli 2020 – vi är nu miljonärer

Ja vad ska man säga. Status juli 2020 innebär att vi kliver över miljonen i portföljvärde. Vi har nu sparat i 29 månader från att tidigare ha levt från lön till lön och detta känns helt jäkla otroligt.

Denna månad får vi bra löner vilket gör att vi kan spara mycket. Det tillsammans med ett att vi rensat ut och skickat ett par Sellpykassar, fått utbetalning av cashback samt försäljningar på Tradera gör att vi nu är miljonärer med ett par tusingars marginal.… Läs mer

Swemester – den tuffar på

Semester, ljuva swemester. Tre veckor in i semestern och vi har det fint. Frihet från att sakta men säkert anpassa kroppen efter ett skrivbord. Frihet från måsten och att få landa.

Vi har turnerat i nordvästra Skåne. Helsingborg, Hittarp, Mölle, Kullaberg, Hovs Hallar, Höganäs und so weiter. Det är verkligen en del av Sverige som erbjuder mycket och natursköna omgivningar.

Bilen

Nu är vi i Västervik och njuter av havet och bryggan. Dock finns ett moln på vår annars så ljusa himmel – biljäveln.… Läs mer

Spara till barn – hur gör vi?

Detta med att spara till barn eller spara till barnbarn är lite knepigt. Dels måste man bestämma vilken sparform man skall spara i. Sparkonto, under madrassen, ISK eller KF? Syfte för sparandet och vilken summa är också rätt bra att bestämma sig för. Utöver det skall ju ungen ha pengarna vid något tillfälle. Klumpsumma? Efter prestation?

För oss går sparkonto bort då pengarna inte växer till sig på det sätt vi vill. Sonen har en fördel jämfört med oss – tid.… Läs mer

Alltid något grönt att äta

Som vissa av er kanske vet har vi mer och mer arbetat bort vår gräsmatta till förmån för odling av både ätbart och växter som är sköna att vila ögonen på. Det slår mig när vi nått en bit in i denna odlingssäsong hur underbart det är att under stora delar av året kunna skörda egenodlat.

Vi är absolut inga experter och alla trädgårdar och jordmåner kräver sitt. Det vi har gjort är att vi har läst och provat oss fram.… Läs mer

Sundets pärla – Helsingborg

IGMRs är på swemester / hemester. Den senaste veckan har vi befunnit oss ganska nära vårt hem i en lånad lägenhet vid havet i Helsingborg (precis som förra året)

Det är något visst med att bara plocka bort sig från det vanliga och befinna sig på en plats som saknar måsten i form av underhåll och annat. Måltider, utflykter och sova. Det är både skönt och skaver på samma gång, speciellt i början av en semester innan jobbstressen går ur kroppen.… Läs mer