Status september 2020 för familjen IGMRs kamp för att köpa tillbaka sitt eget självbestämmande och sin tid. Vårt projekt för ekonomisk frihet firar 31 månader denna månad vilket vi också, traditionsenligt, markerar med en lönecava i samband med vår antibudget.

En fin månad som vi kanske skall närma oss från pengahållet för att sedan nämna de mjuka delarna som utgör livet under denna månad.

Status september – pengarna

Värdet på vår ISK var den 25:e september 1 083 899 sek och denna månad sparar vi 55% av vår inkomst. Vår frihetsgrad, alltså % av de 6 miljoner vi siktar mot, är nu knappa 20%. Cirkus en femtedel av resan avklarad alltså eller som Fru EB sa: ”fria upp till knäna”.

Utvecklingen sedan start ser ut så här:

status september 2020
Det går norröver

I övrigt har det varit en lite dyrare månad eftersom kreditkortsräkningen för vårt hemmakontor skulle betalas, EGR-ventilen på bilen byttes och två födelsedagar inklusive kalas har avverkats.

Status september – livet

September månad har innebär för vår del två födelsedagar samt bröllopsdag. Jag och IGMR junior fyller. Han noterades i år för den aktningsvärda åldern sju år och undertecknad nollar nästa år. En som faktiskt har nollat är vår bil, ”Kotten”, som har passerat en värdig ålder av 9 000 mil.

Min födelsedag firades lugnt med intag av ett fint födelsedagsvin samt en 30+ bitars sushi take away till familjen. Jag var faktiskt så fräck att jag köpte en present till mig själv. En Feuerhand fotogenlykta som jag haft ögonen på länge. Dekorativ inne men också bra att ha med ut i t.e.x vindskydd. 249 kronor är inte mycket att orda om.

IGMR junior firade vi i dagarna tre. Far- och morföräldrar på coronaavstånd i trädgården samt kalas för de närmsta klasskompisarna. Vi är så tacksamma för september månads fina väder, speciellt i coronatider. Kalaset var tålamodskrävande som alltid men gladde vår son till en ringa summa av cirkus 300 kronor. Fråga – slutar man med kalas i en viss ålder? Hur funkar det?

Presenter i år var svårt till vår son. Han vill inte ha något annat än ”Robux”. En digital valuta i spelet Roblox. Jag vägrar ge honom det men han får gärna köpa det själv för sina egna pengar.

Just hans inköp av Robux för egna pengar har gett en och annan lärdom i hur snabbt man tröttnar på något och vill ha nytt. En billig läxa även om det gör ont i mig att ombesörja köpen av Robux.

Vad gav vi till vår son?

Jag vill främja hans ute och naturintresse så därför fick han i princip bara presenter i denna kategori. En Morakniv ”Scout Fashion” för barn (trubbig spets och dubbel parerstång) och ett tändstål för att göra upp eld (vi använder bomullspads eller torkad mossa för att få fyr). En klocka, en bra ficklampa och lite kläder fick den unge mannen också.

Vad hände mer i september?

Vi har hängt utomhus mycket. Uteluncher, korvgrillning, täljning, öva på att göra upp eld med eldstål, lite garageuppfräschning och bygge av vedförvaring + inlastning av tre kubikmeter ved. Jobben har tagit mycket energi denna månad och vi har därför sett till att ta höstlovet ledigt för att balansera energin.

”Pics or it ain´t happened” sägs det så här kommer lite bilder på vår fina september.

status september 2020
Vitmålning och vedförvaringsbygge
vedleverans
Två kubik björk och en kubik bok. Glad för bokveden – den brinner längre och ger fin glöd.
vedstapling garage
Mitt i garagevedstaplingen. Källardörren har blivit målad grå. Lådan utan botten staplar jag in och kan därmed komma åt lampknapp / eluttag.
tomtater
Vi har vackra och goda tomater.
Morakniv Scout life
IGMR juniors Morakniv och min kniv jag fick av min far som liten pôjk.
tälja i skogen
Sköna stunder. Alla fingrar kvar.
Djurholmen
Underbar utflykt till Djurholmen. 23 grader varmt 27:e september.
tändstål status september 2020
Tändstål och bomullspads. Padsen har nu blivit hårdvaluta för både IGMR junior + Fru IGMR.
status september 2020
Fru IGMR gjorde utsmyckningarna till IGMR juniors kalas med Robloxtema. #sparadRobux
hängmatta status september 2020
Och lite tjat i hängmattan om hur man överlever i en mosse samt om bockstensmannen.

That’s it folks! Vi ser nu fram emot höstfärgerna och snart får vi gräva om djupbäddarna samt natta trädgården. Vi har det lugnt och gôtt i det lilla och i det stora.

Signatur