Hyra släpvagn gratis. Vi har haft behov av att hyra släpvagn några gånger den senaste tiden. Vi har fraktat hem brädor till våra odlingslådor, kört skräp till tippen och nu förra veckan – tömt min mormors lägenhet på vårdhemmet.

Brädor och byggmaterial kan ofta köras hem med en gratis släpvagn som man hyr på stället eller bokar i förväg. På Bauhaus kan man boka en sådan på den här sidan och jag vet att IKEA har en liknande tjänst. Ofta är släpvagnen gratis men man betalar en liten försäkringspeng runt femtiolappen.

Allt detta är fine and dandy men förra veckan behövde vi ha släpvagnen ett helt dygn för att tömma min mormors lägenhet. Det känns inte ok (och är nog inte det heller) att göra i en släpvagn från en av de stora köpladorna.

Freetrailer

Utdelningsbagaren tipsade mig för en tid sedan om en app / tjänst som heter ”Freetrailer”. Freetrailer är vad det låter som, en gratis släpvagnstjänst.

Man laddar helt sonika ner en app och letar upp släpvagnen man vill hyra. Vill man boka den i förväg kostar det 29 kr men man kan också åka och hämta upp den gratis. Jag brukar boka i förväg så att man slipper stå med skägget i brevlådan utifall att släpvagnen redan skulle vara lånad av någon annan.

De flesta freetrailers jag sett är utrustade med både den gamla och nya kontakten. På vår bil har vi har den nya 13 poliga men många har fortfarande den gamla 7 poliga.

Hur gör man?

  • Boka släpvagnen via Freetrailers app.
  • Åk till adressen där den står. Din bokning är öppen 15 minuter innan och en timme efter din bokade tid.
  • Öppna appen.
  • Följ guiden för skadekontroll och att släpvagnen är rengjord. Du ombeds att ta en bild för att bekräfta detta. Detta är för din säkerhet.
  • Appen ber dig gå till låset på kopplingen och välja lås upp. Du kopplar då upp dig via appen mot låset som har blåtand. Låset öppnas.
  • Kör iväg och gör vad du ska.
  • Vid tillbakalämnandet ställer du släpvagnen på samma plats, låser låset och öppnar appen. En ny skadekontroll och sedan kan du köra hem med ett leende på läpparna.

Jag kommer i framtiden att använda denna tjänst istället för köpladornas släpvagnstjänster. Detta för att det känns smidigare att ha släpvagnen redan kopplad vid köptillfället samt för flexibiliteten.

Detta är ingen annons, betald marknadsföring eller sådant. Detta är blott ett tips till er från oss på en tjänst vi uppskattar och som är billig som busen.

Hyra släpvagn Freetrailer
Kopplat och klart. Jag är så nöjd att vi har dragkrok på nya bilen.
Freetrailer
Bakifrån. Om du vill kunna låsa Freetrailern – ta med eget hänglås.
Släpvagnskontakt Freetrailer
Båda kontakterna finns. 13 polig är default och 7 polig kommer som adapter.
Blåtand lås Freetrailer
Blåtandslås – smidigt!
Hyra släpvagn
För att blåtandspara telefonen och låset trycker man på denna knapp. Allt förklaras dock i appen.
Släpvagn på turne
VI tog en liten avstickare till Tomatens Hus utanför Landskrona. Rekommenderas för fika och billiga krukade örter.
Raps
Rapsen i Skåne…

Just ja – en försäkringsavgift på 49 kr tillkommer. Vill man hyra släpvagnen i ett extra dygn kostar det 199 kr. Men ett dygn för 49 kronor är i princip gratis.

Freetrailer hittar du här.

Signatur