Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Sundets pärla – Helsingborg

IGMRs är på swemester / hemester. Den senaste veckan har vi befunnit oss ganska nära vårt hem i en lånad lägenhet vid havet i Helsingborg (precis som förra året)

Det är något visst med att bara plocka bort sig från det vanliga och befinna sig på en plats som saknar måsten i form av underhåll och annat. Måltider, utflykter och sova. Det är både skönt och skaver på samma gång, speciellt i början av en semester innan jobbstressen går ur kroppen. Man inser vad man i vardagen alltid håller på med något och sällan bara är.

Jag och vi har fokuserat på att vara denna första semestervecka. Horisontalläget har nästan varit permanent och det har varit så otroligt skönt. Sundet vid Helsingborg är vältrafikerat så det finns alltid en båt att titta på. Poddar har lyssnats på och böcker lästs.

Utflykter

Vi har dock gjort något och besökt vårt närområde. Otippat var Klippan en liten pärla. Arkitekten Sigurd Lewerentz kyrka med stadsparken, lekplatsen och Tomarps Kungsgård för att nämna något.

Klippans kyrka
Klippans Kyrka
Tomarps Kungsgård. En liten pärla
Det landade en stork precis bredvid mig och IGMR junior. Mäktig.

I förrgår var vi på Sofiero Slott och åt på restaurangen samt besökte deras underbara slottsträdgård. Det är verkligen en vacker plats. Vill man inte betala inträdet men få 80% av upplevelsen kan jag verkligen rekommendera Krapperups Slott. Vackert, gratis, tillgängligt och inte så mycket folk som på Sofiero.

helsingborg
Sofiero. Alltid sevärt och vackert.
Målbild för radhusträdgården?

Igår besökte vi Kullen och Mölle för en lite längre vandring med lunchpaus vid fyren. Magiskt landskap men utmanande vandring om man vill ner till alla sevärdheter som grottorna och stränderna. Brant!

Många skämt om att danskar saknar djupseende blev det.
Och brant var det.

Veckans bottennapp var att jag svängde förbi Min Doktor och tog ett Covid-19 antikroppstest. Med tanke på hur sjuka vi var i mars och hur lika våra symptom var de gängse Covid-19 symptomen hade jag en förhoppning om att jag skulle ha antikroppar men icke. Inga antikroppar i denna frugala kropp men 590 kr fattigare…

Hoppas ni har en fin sommar. Det är lite sisådärväder men det finns ofta en solchans någon gång under dagen.

Signatur

8 kommentarer

 1. Fri2032

  Men vilken flax, jag ska faktiskt svänga förbi just Klippan om ett tag. Kanske hinner jag med och kika lite. 🙂 Blir även en sväng längre söderut, men det är oklart om jag hinner säga hej. Fast jag misstänker att ni kanske fortfarande är ute och far i vackra Sverige då.

  • HerrIGMR

   Vad kul! Två bra Klippannära tips då. Vi är väldigt oplanerade så det är bara att höra av dig 🙂

 2. Kristoffer

  Härliga tips men tråkigt med testresultatet, mtp hur sjuka ni var så hade ni verkligen förtjänat immunitet!

  • HerrIGMR

   Hehe tack. Ja det var scheisse men nu får det bli mer social distancing och himmajobb i höst.

 3. F-lediga läraren!

  Kullaberg är ju fantastiskt! Var ni nere vid Nimis? Kan verkligen rekommenderas, barn brukar tycka det är spännande (vuxna också får den delen…!) Känns konstigt att ni inte fått antikroppar – lät ju verkligen som corona det ni åkte på!

  • HerrIGMR

   Ellerhur! Inte Nimis denna gång utan vi höll oss nordväst om det. Nimis är häftigt dock 🙂

   Jag hade förhoppningar om dessa antikroppar och att det skulle göra livet lite enklare så det var klart ett litet bottennapp.

 4. Ingrid

  Ni kanske har de där t-cellerna aktiverade istället? Som de skrivit om nu i några dagar…

  Är grymt sugen på att åka söderut till kullen med omnejd. Ligger och kollar airbnb stup i kvarten men vet inte om det är ”värt” 10.000kr? Vi befinner oss på vårt fantastiska sommarställe i Södermanland precis vid sjön Båven men det är lätt att både bli hemmablind på den egentligen fantastiska utsikten och även hålla på att underhålla grejer, hus och trädgård när en äger saker som du skriver. Borde göra som ni och låna/byta/hyra hus på semestern för att få mer avkoppling kanske.

  • HerrIGMR

   Ja kanske är det så med T-Cellerna… hoppas men tyvärr får man ju utgå från att vi är icke immuna. Trist nu i och med att fölk med antikroppar ska kunna umgås med riskgrupper + gett lite mer mentalt slack.

   De trakterna är verkligen fina. Många fina sjöar… Men som du säger – det är lätt att det blir underhåll under sommaren. Ni kanske kan hyra ut det nästa sommar och flytta på er lite? Vi är lyckligt lottade som kan låna boende. Men även att hyra ger en skön mental slack som Fru EB skulle sagt 🙂

Kommentera