IGMRs är på swemester / hemester. Den senaste veckan har vi befunnit oss ganska nära vårt hem i en lånad lägenhet vid havet i Helsingborg (precis som förra året)

Det är något visst med att bara plocka bort sig från det vanliga och befinna sig på en plats som saknar måsten i form av underhåll och annat. Måltider, utflykter och sova. Det är både skönt och skaver på samma gång, speciellt i början av en semester innan jobbstressen går ur kroppen. Man inser vad man i vardagen alltid håller på med något och sällan bara är.

Jag och vi har fokuserat på att vara denna första semestervecka. Horisontalläget har nästan varit permanent och det har varit så otroligt skönt. Sundet vid Helsingborg är vältrafikerat så det finns alltid en båt att titta på. Poddar har lyssnats på och böcker lästs.

Utflykter

Vi har dock gjort något och besökt vårt närområde. Otippat var Klippan en liten pärla. Arkitekten Sigurd Lewerentz kyrka med stadsparken, lekplatsen och Tomarps Kungsgård för att nämna något.

Klippans kyrka
Klippans Kyrka
Tomarps Kungsgård. En liten pärla
Det landade en stork precis bredvid mig och IGMR junior. Mäktig.

I förrgår var vi på Sofiero Slott och åt på restaurangen samt besökte deras underbara slottsträdgård. Det är verkligen en vacker plats. Vill man inte betala inträdet men få 80% av upplevelsen kan jag verkligen rekommendera Krapperups Slott. Vackert, gratis, tillgängligt och inte så mycket folk som på Sofiero.

helsingborg
Sofiero. Alltid sevärt och vackert.
Målbild för radhusträdgården?

Igår besökte vi Kullen och Mölle för en lite längre vandring med lunchpaus vid fyren. Magiskt landskap men utmanande vandring om man vill ner till alla sevärdheter som grottorna och stränderna. Brant!

Många skämt om att danskar saknar djupseende blev det.
Och brant var det.

Veckans bottennapp var att jag svängde förbi Min Doktor och tog ett Covid-19 antikroppstest. Med tanke på hur sjuka vi var i mars och hur lika våra symptom var de gängse Covid-19 symptomen hade jag en förhoppning om att jag skulle ha antikroppar men icke. Inga antikroppar i denna frugala kropp men 590 kr fattigare…

Hoppas ni har en fin sommar. Det är lite sisådärväder men det finns ofta en solchans någon gång under dagen.

Signatur