Semester, ljuva swemester. Tre veckor in i semestern och vi har det fint. Frihet från att sakta men säkert anpassa kroppen efter ett skrivbord. Frihet från måsten och att få landa.

Vi har turnerat i nordvästra Skåne. Helsingborg, Hittarp, Mölle, Kullaberg, Hovs Hallar, Höganäs und so weiter. Det är verkligen en del av Sverige som erbjuder mycket och natursköna omgivningar.

Bilen

Nu är vi i Västervik och njuter av havet och bryggan. Dock finns ett moln på vår annars så ljusa himmel – biljäveln. Den dog på vägen hit 7-8 mil från stugan. Jag lyckades linka den till stugan med ett gäng skrämselskott. T.e.x. ville den stanna 1/2 filväg utan väggren. Det hade varit ”jättekul”.

Alla verkstäder har minst 1-2 veckors väntetid så jag försökte mig själv på en lagning. Eftersom det är en diesel misstänkte jag direkt EGR-ventilen eller partikelfiltret. Jag köpte diverse ormoljor på Mekonomen för att avhjälpa detta, bland annat en ”Extreme EGR cleaner for professional use”. Ja ni hör… Denna skulle sprutas rakt in på insugssidan och de andra rakt i tanken.

Jag är glad att vi frångått endast att endast ha trafikförsäkring och nu har en halvförsäkring där bärgning ingår.

B A J S

Tyvärr gjorde detta att vi missade en av sommarens tänkta höjdpunkter men jag hoppas verkligen att vi kan få möjligheten att genomföra det besöket en annan gång.

Hovs Hallar - swemester
Hovs Hallar är ganska magiskt.
Kullaberg
Kullaberg är inte dumt det heller.
Mölle
Mölle är vackert och dramatiskt.
Nimis swemester
Nimis. Åk en regnig dag – mycket folk annars.
Pålsjö skog
IGMR junior i Pålsjö skog.
Helsingborg
Helsingborg har en vacker kuststräcka norröver.
Hittarp Swemester
I Hittarp hittar (höhö) man dessa sommarhus. Krypavstånd till havet & gjorda av masonit. De monteras ned varje höst sägs det. Man hyr dem av kommunen och de är helt off grid.
höganäs saluhall
Saluhallen / Garaget i Höganäs. Riktigt gött ställe med fin öl, grymma burgare och fölk höll bra coronaavstånd.
skörd
Skördat i trädgården har vi också gjort. Jams!
swemester västervik
Solnedgångarna i Västervik är rätt magiska.

Hoppas ni har en fin sommar. Vädret har lämnat en del att önska men nu väntar några fina dagar i helgen.

Signatur