Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Status juli 2020 – vi är nu miljonärer

Ja vad ska man säga. Status juli 2020 innebär att vi kliver över miljonen i portföljvärde. Vi har nu sparat i 29 månader från att tidigare ha levt från lön till lön och detta känns helt jäkla otroligt.

Denna månad får vi bra löner vilket gör att vi kan spara mycket. Det tillsammans med ett att vi rensat ut och skickat ett par Sellpykassar, fått utbetalning av cashback samt försäljningar på Tradera gör att vi nu är miljonärer med ett par tusingars marginal.

status juli 2020
Jag är så j*vla stolt över att vi lyckats med detta.

Jag tänker inte gräva ner mig i sparkvoter och annat då jag sitter på ett supersvajigt mobilt WIFI i Västerviks skärgård. Istället ska vi packa ihop oss och åka iväg till en närliggande ort och kolla in ett galleri om det går att hålla avstånd.

Vi har haft, och har, en underbar tid här i Västervik, trots bilproblem, corona och en och annan skur. Promenader med morötter till hästarna, Tjustleden, solnedgångarna, tempot (lugnt), ett gammalt fia med knuff, god mat, bryggan, löpturer och marinering i familjemys.

Dessa solnedgångar knockar mig kväll efter kväll.

Om en dryg vecka börjar vi arbeta igen. Det känns lite vemodigt och jag önskar att jag kunde stanna tiden, eller i alla fall sakta ner den något.

Innan jag önskar en trevlig helg vill jag skicka med er en låt från det Australiensiska bandet “Floodlights”. Deras “Nullarbor” har rullat friskt i bilen och i högtalarna himmavid. Underbar video som får mig att bara vilja köpa en stor fyrhjulsdriven bil och dra på äventyr.

Nu så – trevlig helg!

Signatur

34 kommentarer

 1. Snålgrisen

  Härligt med semester, och grattis till miljonen! Här är vi inne på dag 3 av vår årliga utrensning, garderober, förråd etc rensas och vi är uppe i väldigt många kilo med saker som ska slängas eller skänkas. Sånt ger glädje åt själen.

  Härligt skutt uppåt aktievärdet gjorde i april, antar ni sköt in en massa pengar så?

  • HerrIGMR

   Semester är finfina saker – rensning likaså.

   Ja vi tajmade april/covid väldigt bra. Skatteåterbäring, hårdsparande och både jag och fru IGMR hade väldigt bra inkomster från side hustles. Flax förstås men ibland har man just det.

 2. Holger

  Grattis till miljonen. En fantastisk prestation på mindre en tre år samtidigt som ni njuter av livet.

  Finfin låt du tipsade om. Jag kontrar med dess australiska antites.
  Smudge – The Outdoor Type
  https://www.youtube.com/watch?v=iiZ7-VEu5hw

  Flinar gott varje gång jag hör den låten. Särskilt åt sluttampen.

  /Holger

  • HerrIGMR

   Ja herregud. Två år och fem månader från noll till miljonen och detta utan att ha fantastiska löner samt hus, barn och bil. Framförallt, och nyckeln i det hela, livet är bättre nu när vi inte spenderar tid på köpställen utan fokuserar på kvalitet. Ingen orkar detta om det upplevs som ett asketiskt leverne skulle jag tro.

   Smudge var fina grajjor! Hade för mig att jag hört låten tidigare och gillade den. Så var det också men då var det Lemonheads som framförde den. Trodde det var originalet men tji fick jag. Denna versionen var dessutom bättre.

   Om du gillade Floodlights kan jag tipsa om deras livesingelsläppspelning här:

   https://www.youtube.com/watch?v=M02tqiipqGQ Gött driv på gitarrerna. Annat fint från down under är ju Courtney Barnett och försås – The Go-Betweens. De har du väl säkert koll på.

   Allt gott, IGMRZ

 3. Pappa Betalar

  Vilken solnedgång!

  Grattis till miljonen också. Helt fantastiskt. Undrar var det stannar!
  Sitter i Säfsen med familjen och njuter just nu. Längtar verkligen inte tillbaka till jobbet.

  Njut av den sista semestertiden men kom ihåg att det är helg varje vecka. Då går det fortfarande att göra en massa skoj med familjen 🙂

  Pappa betalar? – Bloggen om privatekonomi

  • HerrIGMR

   Tack! Ja vi får la se var detta tar oss. Vi är ganska nöjda som det är nu, speciellt med barn i skola och så. Vi har dock fokat ganska mycket på framtid i våra diskussioner denna semester. Spännande att fördjupa sig i det och spåna. Frön sås.

   Säfsen är gött. Hur är det sommartid? Antar att det finns en massa outdoorsigt att göra?

   • Pappa Betalar

    Härligt med framtidsplaner. Ska bli intressant att få läsa om dem här senare.

    Ja det finns massor av MTB-leder, vandringsleder, fiske, lekplatser osv. Jag gillar inte fjällen vintertid, men sommaren är riktigt trevlig här. Igår cyklade hela familjen över 3 mil och fiskade på kvällen. Idag ska vi vandra strax under milen och sedan cykla en del också. Imorgon ser det ut att bli regnet så eventuellt blir det stugmys för att på måndag checka ut. Eventuellt hänger vi kvar hela dagen och cyklar lite och hänger i vildmarkslekplatsen innan vi rullar hemåt.
    Detta är verkligen en semester resa som jag uppskattar. Älskar att barnen blivit så stora att de orkar med denna cykling.

    Mvh PB?

 4. Namn

  Hoppas du har tillstånd att ge morötter till hästarna, så du inte gör nån sjuk…

  • HerrIGMR

   Hallo. Absolut, det har vi. Ägaren är där titt som tätt och har okejat det. IGMR junior har till och med fått gå in i hagen och klappa hästarna. Det var en stor upplevelse för honom.

   Fö – kan morötter vara dåligt för hästar? Då menar jag i dosering en medelstor morot varje kväll?

 5. Frihetsmamman

  Grattis! Miljonen är ett stort steg! Hoppas nästa miljon blir åtminstone hälften så upplyftande!

  • HerrIGMR

   Tack! Pengarna i sig är nock inte det som jag är gladast över och det som känns. Det är att vi nådde det delmålet som har lite magi i sig. Dessutom vetskapen i hur mycket frihet vi köpt oss för de pengarna. Fyra års livsomkostnader för oss om vi skulle få för oss att checka ut. Det ger råg i IGMRs sillaryggar.

   • Frihetsmamman

    Jag brukade fira varje 100 k, men har nu övergått till halvmiljoner istället. Gissar att inget går upp emot första miljonen, men längtar ändå galet efter andra. Klart att pengarna i sig är rätt oväsentliga, men det är ändå bra fint att nå 20,30,40,80% frihet känner jag. 🙂

    • Herr IGMR

     Vi har gjort det till nu också med en 100K cava. Den har oftast sammanfallit med lönecavan och därför konsoliderats till just en cava och inte två 🙂

     Nu tänker jag varje 250K och efter 2 miljoner får det bli 500K. Men som du säger – pengarna är tid och inte konsumtion. Därför spelar de mindre roll på det sättet.

 6. Skogsanna

  Grattis till miljonen och semestern! Kan det bli bättre? Vara på semester och bli miljonär?!

  Jag hemestrar i år och bjuder in vänner på middag med övernattning. Skönt att slippa åka ut i virus-Sverige.

  Har skaffat en lönecava så nu vill det till att öppna den och slå sig ner vid datorn och sammanställa, håll tummarna!

  • HerrIGMR

   Tack SA! Ja det är fantamej mäktigt. Det firades med en dubbelvåffla i Edsbruk.

   Hemester är da shit i år och det låter fint att göra på det sättet.

   Har du varit på FIREspåret länge?

   • Skogsanna

    Lite oklart hur länge jag intresserat mig för mina pengar, kanske 7-9 år. Det var när vi fick en genomgång av vår ekonomi på banken genom mitt förra jobb. Jag gick på alla fina ord och alla dyra avgifter och strukturerade sparformer.
    Något år senare insåg jag misstaget och tog ett krafttag och läste de ekonomibloggar jag hittade. När jag hade samlat ihop mitt sparande så var jag redan miljonär utan att veta om det så wow-känslan uteblev ??

    Tanken om att sluta jobba och leva på pengarna kom några år senare så nu pågår förberedelserna ytterligare några år. Numera intresserar jag mig mer för de mjuka sidorna av FIRE än av de hårda.

    • Herr IGMR

     Ja de mjuka delarna är det som intresserar. Slits nu mellan framtid och nuet, planer och att bara vara. Ibland vill man skynda men detta är ett maraton och en gradvis förändring…

 7. Sparpatrullen

  Vad kul att läsa och stort grattis till första miljonen! Ser helt underbart i Västervik – länge sedan jag var i Småland! Kanske dags innan sommaren tar slut och man börjar jobba igen i augusti 😉
  //Sparpatrullen

  • Herr IGMR

   Småland är fina grejer! Skog, lugn och hav 🙂

 8. eriksjos

  Gött! imponerande. Västervik med omnejd bjuder på superfin kajakpaddling, ut med er på böljan. Vädligt fina och mysa stenbrottsbad söder om där oxå.

  • Herr IGMR

   Vi hade tänkt oss ut på böljan men vädret var rätt ostadigt och vi var osäkra på detta med kajakandet för oss som är helt noviser. Uthyraren rekommenderade en tvåpersoners havskajak till oss med en sexåring. Hade det funkat?

   • eriksjos

    Bättre med finväder såklart ? tvåpersoners med extra mittsittbrunn hade funkat finfint tror jag

 9. FruEfficientBadass

  “Två år och fem månader från noll till miljonen och detta utan att ha fantastiska löner samt hus, barn och bil. Framförallt, och nyckeln i det hela, livet är bättre nu när vi inte spenderar tid på köpställen utan fokuserar på kvalitet. Ingen orkar detta om det upplevs som ett asketiskt leverne skulle jag tro.” Det är otroligt imponerande. Och ett mycket bra “säg” ovan.

  • Herr IGMR

   Tack EB! Gött att kunna leverera ett säg!

 10. Johan

  Grattis till miljonen! Bra jobbat!
  Jag ligger strax efter. 999 134 står totalen på nu.

  Men då sålde jag lite i förra veckan för att göra mig helt skuldfri. Känns lite awesome.

  Måste också få passa på att credda bloggen!
  PS. Västervik är fantastiskt (inte bara för att det ligger i Småland 😉 )

  • Herr IGMR

   Tack Johan! Skuldfri är en skön sits. Där är inte vi med bolån på cirkus tre miljoner och CSN. I övrigt fågelfria 🙂

   Visst är Vvik gött. Det är verkligen en plats som jag trivs på. Axlarna sjunker ner och sinnet lättar alltid när vi är där. Hoppas på att vi kan vara där mer i framtiden.

 11. F-lediga läraren!

  Grattis! Vilken milstolpe att nå! Nu kommer det bara tuffa på! Tror inga hästar blir sjuka av en morot eller två (apropå tidigare kommentar), handlar väl mest om att många ägare inte riktigt gillar att folk ska fram och pilla på dyrgriparna.. Eller att det skulle komma 10+ personer med 2 morötter var… Men för allas trevnad kan man ju fråga vilket ni gjort föredömligt! Vi semestrar vidare och har tagit oss ner till Skåneland, mannen sprang ett lopp utanför Båstad idag och nu har bjärehalvön seglat upp som ett kul alternativ till kullaberg som vi varit mycket i.

  • Herr IGMR

   Tack! Bjäre är rätt underbart! Vi ska till Hovs Hallar på fredag igen med några vänner.

 12. Cosmonomics

  Grattis till miljonen! Härligt att ni nått ett sånt stort mål och samtidigt verkar njuta mer av livet nu än någonsin 🙂

  • Herr IGMR

   Tack C. Ja allt har blivit så mycket bättre. Det är fantamej en gåva till sig själv.

 13. Henke

  Grattis till miljonen. Rena drömmen att uppnå det resultatet

  • Herr IGMR

   Tack. Ja detta var drömsummor för en kort tid sedan. Så mycket frihet och mental frihet bor nu på kontot.

 14. Kristoffer

  Vilka underbara nyheter – STORA gratulationer!!
  Det var verkligen väl förtjänt?

  • Herr IGMR

   TACK!

Kommentera