Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Månad: maj 2019 (Sida 1 av 3)

Varför FIRE?

Far och son balanserar mot FIRE
Livet sker här

Varför FIRE?

Måndag, 4:e januari 2016. Jag har haft några skakiga år på jobbet men nu tar det stopp. Handen vilar på dörrhantaget till ytterdörren men jag kan inte förmå mig att öppna dörren. Avgrund. Varför FIRE?

På jobbet kämpade jag med att inte svimma, att hålla ihop, att prestera under ett par år men nu gick det inte längre. Jag lyckades precis hålla ut till julledigheten vilken hade varit lugn – jag kände mig ganska okej.… Läs mer

Periodisk fasta / intermittent fasting

Periodisk fasta? Detta inlägg skrivs på fastande mage.

Jag har under dryga året hållit på med något som läsare av James Clear eller Choose FI lyssnare kanske känner till – periodisk fasta eller “intermittent fasting”. I korta drag går det ut på att man krymper det tidsmässiga fönstret per dag som man intar föda.

Varför ska man nu göra detta? Ja, det är klart helt upp till en själv men jag tycker att det förenklar min vardag, jag äter mindre av det dåliga samt att jag har ett jämnare humör eftersom jag inte är lika känslig för blodsockerfall som tidigare. … Läs mer

Snart Camp FI – ses vi?

Snart Camp FI – Först och främst vill jag göra er uppmärksamma er på en nya blogg. Investeringsundersköterskan har lagt upp sitt första inlägg och det ser lovande ut. Jag ser fram emot att följa dem hennes framsteg.

Den 6 juni mellan klockan 14 och 17 kommer vi hänga på Bellmansro/Djurgården i Stockholm. Camp FI må låta lite stort och avancerat – det är det inte. Vi kommer vara där och nalla av Fru EBs dramatenlevererade cava och hoppas på att träffa likasinnade.… Läs mer

Sköna söndag. Herr IGMR har killhelg, lajvar frånskild och använder sin rösträtt.

Sköna söndag! Fru IGMR är bortrest och förlustar sig i utlandet så jag och IGMR junior har haft “killhelg”. I vår värld innebär det inte att vi dricker öl, ser på fotboll och äter chips – men nära på.

Mot köpcentret

Jag och IGMR junior tog en promenad till stora köpcentret istället för att ta bilen. Lönehelg och dåligt väder gör att bilköerna är never ending. Vi hackade det genom att istället gå de 3 km till köpcentret. På vägen dit gick vi förbi ridskolan och tittade på hästar, gick förbi fotbollsplanerna och tittade på både herr och damfotboll samt gick förbi dammarna och tittade på sothönorna med ungar.… Läs mer

Vår trestegsraket för att slippa skatt(!)

Detta var en av de första blogginläggen jag skrev för denna blogg. Låt mig ta er tillbaka till den 17 augusti 2018 och min guide för att slippa skatt och skatteplanering.

Många klagar på Sveriges skattetryck. Jag tänker inte ge mig in i den diskussionen. Det jag tänkte göra är att erbjuda en universallösning som ALLA använda för att slippa betala skatt och samtidigt rädda din ekonomi, hälsa och miljön.

Den enkla lösningen är… dra ner på din konsumtion av prylar, kläder – ja allt.Läs mer

« Äldre inlägg