Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Sköna söndag. Herr IGMR har killhelg, lajvar frånskild och använder sin rösträtt.

Sköna söndag! Fru IGMR är bortrest och förlustar sig i utlandet så jag och IGMR junior har haft “killhelg”. I vår värld innebär det inte att vi dricker öl, ser på fotboll och äter chips – men nära på.

Mot köpcentret

Jag och IGMR junior tog en promenad till stora köpcentret istället för att ta bilen. Lönehelg och dåligt väder gör att bilköerna är never ending. Vi hackade det genom att istället gå de 3 km till köpcentret. På vägen dit gick vi förbi ridskolan och tittade på hästar, gick förbi fotbollsplanerna och tittade på både herr och damfotboll samt gick förbi dammarna och tittade på sothönorna med ungar. Med oss hade vi lite fika som intogs medan vi tittade på fotboll.

Målet för promenaden var stora köpcentret och mer specifikt påfyllnad av förrådet av Hamapärlor + att IGMR junior ville sätta sprätt på en del av sina sparpengar. En viss sorts mjukisdjur med stora glittriga ögon är populära bland kidsen nu och han ville utöka sitt bestånd. Det är hans pengar och han bestämmer men vi pratar alltid igenom inköpen. Värde, pengarna och allt det där.

Vi konstaterade när vi kom hem att promenaden var ett litet äventyr. Vi tog vägar vi aldrig tidigare gått, fick se en spelare i ena damlaget göra mål från mittlinjen, hälsade på gulliga hästar och hann prata massor. Jämför det med en biltur på 5 minuter och frustration i parkeringshuset.

Lönehelg och halvtrist väder gjorde att köpcentret var fyllt till bredden med shoppingsugna människor. Vårt besök gjorde vi med kirurgisk precision. Vi var därifrån på sub 15 minuter. Resten av dagen spenderade vi med att lyssna på musik, byta till sommardäck själv på Focusen och lägga pärlplattor. Mysigt.

2-300 kr sparade. 45 minuters arbete.
Unge herr IGMR gillar Pokemon.
Promenader ♡ 
Ett till av IGMR juniors verk.

Helgen fortsätter

Idag är det söndag och vi glädjer oss att fru IGMR kommer hem. Jag har klarat av ett mysteryshoppinguppdrag för JM. Jag tog med mig IGMR junior och lajvade frånskild på jakt efter ny bostad. Det var en ganska ljummen tillställning eftersom alla bra lägenheter redan var sålda. Kvar var norrlägenheterna utan sol och de med insyn. Mäklaren gjorde sitt bästa att kränga dem och jag gick därifrån 351 kr rikare. 350 kr i lön och en krona i pant för Ramlösan de bjöd på.

Efter mysteryshoppingen drog vi och röstade. Jag har gjort valkompasser och lyssnat på P1 intervjuer med alla toppkandidater. Debatterna har varit lite skrikigare tillställningar där sakfrågorna inte riktigt kommit fram så dessa har jag inte orkat se klart på. Känner mig trygg i mitt val och är glad att jag lever i ett land där vi har förmånen att rösta.

Lyssningstips

Igårkväll när IGMR junior somnat satte jag mig under en filt på altanen och lyssnade på Dr. Jason Fox podcast “The Cleverness”. Han är ganska underhållande med sitt lite spretiga och intellektuella sätt att närma sig olika ämnen. Igår lyssnade jag på “My top tip for CEO´s”. 

En intressant sak som han här tar upp är den ökade administration som många upplever. Förr hade chefer mindre administrativa uppgifter. Med datorns inträde och sekreterarnas utträde hamnade mycket administration på cheferna. Srategiskt tänkande samt fokus blev lidande och han pratar om hur man ska återupprätta detta.

Vill du lyssna på mer från Jason Fox kan jag rekommendera avsnittet “Is happiness a worthwile endeavour?” Denne man har ofta grymma referenser för den som vill leta sig vidare i ämnena han tar upp. Ett litet tips.

Signatur

10 kommentarer

 1. UtdelningsBagaren (f.d Avkastaren)

  Go söndag. Bytte däcken själv för någon månad sedan, i solsken, träning på och en skön känsla på köpet.

  • Anonym

   Javisst är det gött att göra saker själv. Man betalar med sin tid men ser man bara till att ha sol i sinne och lite go musik så brukar saker gå som en dans. Lönen är en liten skärva frihet.

 2. Frihetskraft

  Låter som en fantastisk helg! Men också en sådan som man på frågan om man gjort något, svarar att: nej egentligen ingenting, bara varit. Det är dom som är bäst!

  • Anonym

   Snygg kondensering FK! "Men också en sådan som man på frågan om man gjort något, svarar att: nej egentligen ingenting, bara varit" – det var exakt det jag ville visa på fast jag gjorde det med en massa ord istället 🙂

 3. Flow-FI

  Mysigt! Egentid med barn är så otroligt givande! Oftast så tror jag att jag gör saker mest för barnets skull/lärande men när jag sätter sig på kvällen och barnet somnat inser man att jag har lärt mig minst lika mycket om mig själv och livet. Kvittot på hur mycket våra relationer och sociala möten kan betyda för vår egen utveckling som människor.

  • Anonym

   Instämmer helt. Livet är ett lärande i det stora och det i det lilla. Fint beskrivet Flow-FI 🙂

  • Anonym

   En vän till mig sa att "ha barn är som att ha en egensinnig guru med konstant magsjuka, som lär en meningen med livet, boende hos sig".

  • Flow-FI

   "En vän till mig sa att "ha barn är som att ha en egensinnig guru med konstant magsjuka, som lär en meningen med livet, boende hos sig"."

   Haha, mycket bra beskrivning! (Gurun kan också ha lite temperament ibland)

 4. Johan

  Jag tror du har helt rätt i att spendera tid med barnen. Läste nånstans att många föräldrar spenderar mindre än 7 minuter direkt tid med barnen; facebook, twitter och instagram är väl viktigare? Du gör helt rätt i att spendera tid med ditt barn/barnen.

  Fråga – hur kunde du tjäna 350 SEK? Jag är i regel bara i Sverige 2 ggr/år och besöker släkt och vänner. Är det så illa att mäklare numer betalar folk för att komma och titta på lgh?

  • Anonym

   Ett av mina side hustles är mysteryshopping. JM är beställaren och vill utvärdera hur anslutna mäklare sköter sig. I detta fall är det viktigt för JM att kunderna får info om tjänsten JM@home och inredningsval etc. Jag går dit och låtsas vara intresserad av en lägenhet och ställer vissa frågor, kommer med invändningar. Sedan utvärderar jag besöket i ett formulär.

   Det visningar jag gått på brukar vara otroligt välbesökta. Ofta har jag inte ens kunnat prata med mäklaren eftersom det är för mycket folk på plats. Denna gång var det en lite mer ljummen tillställning.

Kommentera