Jag avregistrerar mig från sociala medier. Någonstans kring nyår 2017/2018 hände det saker. Jag och fru IGMR bestämde oss för att skippa uteluncherna, jag tog ett godisfritt år (som är förlängt – kanske 4 ever) samt att jag avregistrerade mig från Facebook, Youtube och Instagram.

Sociala medier

Dessa tre tjänster tog upp för mycket av min tid. Facebook hängde också kvar eftersom jag hade en rädsla att jag skulle missa olika event om jag inte fanns där. På Youtube följde jag massor av kanaler som höll på med renovering, wood working och annat. Lärorikt men jag började sitta lite för tvångsmässigt framför TVn för att följa dessa kanaler. Instagram satt jag mest och scrollade i flödet och annat.

Lägg därtill att jag slösurfade på mobilen, kollade mail och så vidare. Det blev för mycket! Sagt och gjort. Mina konton sades upp och jag satte en spärr på min Iphone som dels gör att jag har 15 minuters att göra annat än att ringa per dag, och dels att Safari är spärrat. Jag kan alltså inte surfa på min telefon längre.

Detta med att helt sluta med saker har blivit lite min grej. Jag har svårt att skära ner och moderera. Att bara sluta tvärt och helt ger mig sinnesro och jag kan gå vidare i livet.

Instagram har letat sig tillbaka en gång men togs bort igen. Jag är inte odelat positiv även om jag tycker det är en rolig tjänst. Det är lätt att fastna. Det är lätt att tänka att en bild är till Instagram istället för att bara ta bilden. Trots att jag har raderade appen på mobilen och bara hade tillgång via datorn skavde det.

Ett år utan sociala medier?

Har jag missat något under ett år utan sociala medier? Nej det har jag inte – jag har dock vunnit tillbaka massor med tid och fokus. Jag tror inte att jag har missat något event, och har jag det så är det fine.

Hur gör ni med sociala medier? Är jag galen som avregistrerar mig från sociala medier? Fräser ni omkring på dem som om det inte fanns någon morgondag eller är ni mer restriktiva?

avregistrerar mig från sociala medier
Flamingos från mitt gamla Instagramkonto.
Signatur