Status januari 2019 – 11 månader sedan vi började vår strävan efter FIRE och det är en glädje att få skriva dessa månadsrapporter. Det går verkligen framåt! Ni som är uppmärksamma och har en fallenhet för att räkna ser att nästa månad inträffar ettårsjubileum för vårt livsprojekt. Det måste firas och familjen IGMR smider planer. Det verkar också som vi kanske också når 300 000 kronor sparat under detta år. Det skulle smaka fågel och inte apskit om man säger så.  

Förra månadens otroligt höga tryck på både herr och fru IGMRs lönearbeten har lugnat sig något. Tvättstugeprojektet har fått ta mer plats tidsmässigt och börjar se riktigt trevlig ut. Dock har jag/vi sprängt budgeten ganska rejält. Dels är utrymmet stort, ca 20 kvm, och dels gjorde detta missöde att det gick en del pengar på nytt golv och fästmassor.  I skrivande stund har vi lagt 55 000 kr och jag hoppas att vi kommer undan med dryga 60 000 kr. Vi lyckas återigen nästan komma upp i 50% sparkvot trots att vi totalrenoverar tvättstugan. Det lyckas vi i och med att jag gör allt själv. Mer om detta i nästa tvättstugeuppdatering.   

I februari har vi lite saker att se fram emot. Nästa vecka passerar en bloggkollega Skåneland i jobbet och då ska vi passa på att ses. En spa/hotellhelg är in the making och ljuset återkommer så smått. Hoppfullt!       

I februari ska vi hänga mer på bibblan. Denne unge man är inte läskunnig men slukar böcker.

Status januari 2019 – pengarna

Så hur har det då gått under denna mörka månad? Börsen senaste tiden har varit trevlig och vårt Lysasparande har gått som tåget. Vi är indexkramare och väldigt passiva i investeringarna när det gäller tid vi vill lägga på pill.   

  • Sparkvot: 47%
  • Frihetsgrad: 4,2% (Mål 6,5 miljoner)

Portföljen steg från 246 713 kr till 275 465 kr. En ökning på 28 752 kr. Vår totala nettoförmögenhet steg från 1 922 205 kr till 2 056 149 kr. En ökning på 133 944 kr.  

Nettoförmögenheten tar ett stort kliv. Anledningen är att jag skrivit upp husets värde med 100 000 kr i och med tvättstugerenoveringen. Vi är ändå ganska modesta i vår beräkning. Det värde vi nu har satt på huset ligger knappa miljonen under vad identiska radhus med mindre tomt sålts för på gatorna runtomkring.  

Status januari 2019
Utveckling sedan vi började spara. #FIRE
Signatur