Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Herr IGMR hackar mysteryshoppingen.

Jag hackar mysteryshoppingen – Nu ska ni få höre.

Igår gjorde jag ännu ett mysteryshoppinguppdrag, denna gång en provkörning av en ny Renault. Biluppdragen är välbetalda och detta gav en ersättning på 600 kr innan skatt. Tidsåtgång för just detta uppdrag är kanske 1,5 timmar totalt och gjordes på en långlunch.

Förutom detta uppdrag hade jag även ett uppdrag på en Rustabutik vilket inte är så välbetalt men man får milersättning. Hmm tänker jag då. Hur skulle det vara om jag styr Renaulten mot Rusta? Sagt och gjort gjorde jag detta och cashade in milersättningen trots att min Ford stod och vilade på Bilias kundparkering. Ett mysteryshoppinghack signerat herr IGMR alltså.

Denna veckan är ganska intensiv med mysteryshopping. Det är för mycket just nu och jag måste tagga ner med mysteryshoppingen framöver. Inte sluta men lugna mig till kanske ett besök iveckan. Dels slår jag i taket för brytpunkten för statlig skatt och dels taket för ork. Jag har ju en familj, renovering av tvättstuga och ett ömtåligt sinne att vårda också.

Detta är veckans mysteryshopping:

Renault – provkörning.
Mini – provkörning.
Rusta – butiksbesök.
Citroen – bilservice. Min far agerar hantlangare här och får sin Citroen servad gratis + 500 kr i lön och jag får hittelön för att jag hittade en Citroenägare.
Synsam – Fru IGMR får en gratis synundersökning (hon har skjutit upp det i ett år så det var i rättan tid) till ett värde av 399 kr + 140 kr i lön om jag inte missminner mig.

Förra veckan hade jag två Apoteksbesök á 120 kr där jag skulle hämta ut recept. Inga problem för denna medlem av astmakören. Recept finnes alltid liggande.

Men som sagt – jag taggar ner lite på mysteryshoppingen nu till några uppdrag i månaden, inte några i veckan.

Update: På allmän begäran. Jag mysteryshoppar via Daymaker och Better Business. För den intresserade är det bara att anmäla sig och köra igång.

hackar mysteryshoppingen
Knappa 300 000 kr skulle de ha för denna frihetsmaskin. Vilken frihet då frågar sig herr IGMR?
Signatur

14 kommentarer

 1. UtdelningsBagaren (f.d Avkastaren)

  Trevligt med extraknäck. Det där påminner mig lite om när jag i tidigare jobb kombinerat tjänsteresor med semesternöje. Exempelvis när jag var i Kina passade jag på stanna kvar i Peking över helgen för att besöka Kinesiska muren.

  • Anonym

   Optimering i alla dess former är en beauty.

 2. S.L.I.M.

  Där e hoe po daj! Som fritt översatt betyder att du är smart! Blev inte riktigt klok på om du kommer från skåne eller bara råkat hamna här? Vill minnas att jag anmälde mig som mysteryshopper för ex antal år sedan men att det inte genererade i några uppdrag…..Får kanske kolla upp det igen då jag faktiskt skulle ha tid till detta.

  • Anonym

   Hallå. Jag är född i Skåne, gjorde en avstickare och tappade dialekten och sedan råkade jag hamna här igen. Ta en koll på mysteryshoppingen vettja 🙂

 3. The Simplicitas

  Väldigt ambitiöst med Mystery shoppingen! Men håller med dig, max en gång i veckan kan det vara värt det. Det är så svårt att inte anmäla sig till höger och vänster när man ser att det finns lediga uppdrag bara.

  • Anonym

   Tack! Jag vet… dessa mail med bra uppdrag och ett ekonomiskt mindset. Svårt att inte bara köra på.

 4. S.L.I.M.

  Får man fråga vilket företag ni är shoppare hos? Finns ju några stycken. Eller ni kör kanske alla?

  • Anonym

   Jag kör Daymaker och Better Business och fördelningen mellan dem är ganska lika.

 5. Flow-FI

  Skulle testa Daymaker nu och blev tilldelad ett onlineuppdrag för BMW. När jag skulle logga in för att registrera står det att uppdraget redan är utfört. Sånt här blir jag rätt trött på och ingen lust att fortsätta. Då lägger jag hellre tiden på annat.

  • Anonym

   Tradigt och förstår dig till fullo. Det har funkat bra för mig måste jag säga – även i den personliga kontakten med både Daymaker och Better Business.

 6. Pappa betalar?

  Grymt!
  Jag själv har inte hunnit komma igång. Måste testa snart. Har en enskild firma så funderar på om jag ska ta inkomsterna där.
  Mvh PB?

  • Anonym

   Det är nog ingen dum idé. Jag får det ju bara utbetalt som vanlig lön.

 7. Spara och Placera

  Hej, jag ville bara säga att det här inlägget välförtjänt tog sig in på veckans Bloggtoppen. https://sparaochplacera.se/bloggtoppen-vecka-3-2019/

Kommentera