Om FIRE, travel rewards och resande – Jag lyssnar mycket på amerikanska FIREpoddar. På andra sidan Atlanten har de ett ett mycket mer ”fördelaktigt” system med kreditkort. Man lockar med resebonusar eller ”travel rewards” för att folk ska trilla dit och signa upp sig på dessa kort.   

Kreditkortsföretagen räknar kallt med att deras kunder inte skall kunna hantera korten och därmed sätta sig i skuld. Detta drar FIRE communityt nytta av och signar upp sig på en massa kreditkort. De fria hotellnätter och flygkilometer de får gratis använder de sedan att resa just gratis för. Genom att förflytta poäng mellan olika hotellkedjor, flygbolag etc kan man hacka systemet och få till sammanhängande långresor. Det är en hel vetenskap detta och de som lyckas bäst reser jorden runt gratis.   

Detta hack/livsstil hyllas och tas upp om och om igen i amerikanska bloggar och poddar. Det finns ingen självkritik vad jag sett och ingen som diskuterar klimatkonsekvenser eller problematiserar det. Den sparsamhet som de har i sin vardag äts med råge upp så fort de sätter sig och sin familj på ett interkontinentalt flygplan för att leva loppan. Alltså faller miljöbiten med denna ”livsstil”.   

Har ni reflekterat över detta? Är jag den enda människan som stör sig?     

travel rewards
Ta en gul buss eller använd fötterna istället för i h-vete.

Mer läsning om resor här.

Signatur