Agera utifrån en position av styrka – Igår berättade jag om hur jag fick feeling och rev tvättstugan. Det var klar inte helt optimalt och borde ha planerats bättre. Jag fick bara lite arbetslusta och ville ta fram två putsade väggar från den fula panelen som tidigare täckt dem.

Nu gick det som det gick och dagens tvättstugestatus är nedan

agera utifrån en position av styrka
Det lila ljuset kommer inte från knarkodling utan från övervintring av uteväxter.

När jag igårkväll stod och rev det sista av panelen och plastmattan funderade jag på varför jag är så obekymrad över vad vi står inför. Är det att jag har upptäckt stoicismen och välkomnar samt accepterar allt? Är det för att vi nu har en buffert samt FU konto mini? Kanske det är för att jag inte har vett nog att göra något annat?

Hade detta hänt för ett år sedan skulle man nog inte kunnat beskriva mitt sinnestillstånd om obekymrat eller lugnt. Snarare hade jag suttit och funderat på listiga finansieringsstrategier (lån).

Situationen då var att vi levde från lön till lön med inga sparade pengar och 30 000 kr i kreditkortsskulder. Situationen nu är att vi nosar på 70% sparkvot och 220 000 kr i sparade pengar. Vårt mindset är också annorlunda. Vi kommer inte köpa en Tapwellkran i mässing (om vi inte dyker på den superbilligt begagnad), vi kommer inte leja bort allt då jag vill ta tillfället i akt och lära mig nya färdigheter och vi kommer låta det ta den tid det tar.

Vi behöver inte oroa oss om pengarna och vi har nog på kontot även om vi låter en byggare göra allt. Sparkvoten kanske blir lidande ett tag men jag är ganska övertygad om att vi inte kommer behöva ta av sparat kapital. Nu kan vi agera vi utifrån en position av styrka och det gjorde vi inte förr.

Signatur