Riva tvättstuga. I helgen fick jag feeling. Vår tvättstuga är funktionell men börjar smått falla sönder. Vi har träpanel direkt mot källarväggarna och röd plastmatta limmad på betonggolvet. Ur fuktsynpunkt är det inte superbra. I resten av källaren har vi putsade vita väggar och jag tänkte att det vore fint i tvättstugan. Fru IGMR höll med och jag skred till verket med kofot och ChooseFI friday round up på nallen (rekommenderar att lyssna, väldigt bra avsnitt). Tanken var att ta bort panel på två väggar, måla och fixa till dem, men låta resten vara.

Man kan säga att jag nu förstår varför det sitter en panel på väggen. Panelen dolde fullösningar med både halvtaskig rördragning och elinstallationer som lämnar mycket att önska. När söndagskvällen närmade sig började det sjunka in att vi troligtvis åker på en hel renovering av tvättstugan för att rätta till alla problem. Panelen åker, plastmattan åker, vatten måste dras om, elen måste dras om och snyggas till, klinker/mosaik ska på golvet och ny duschhörna ska fixas. Golvbrunnen behöver bytas och jag misstänker att gjutjärnsrören från 50-talet inte är fräscha.

Vi ska göra detta på en budget och jag ser här ungefär en miljon möjligheter att lära mig nya färdigheter. Tanken initialt är att jag agerar rivare, putsa väggar kan jag, dra el kan jag (men elektriker får kontroller och koppla in), vattenrör ser inte jättesvårt ut att dra (röris som får flytta ett element får kontrollera först). Lägga golv och kakla en hörna får jag nog leja ut men annars bör jag klara mycket själv. Detta kommer nog bli en långkörare och ni får hänga med på resan vare sig ni vill eller ej. Jag tänker att det hela avslutas med en redovisning av nya skills, kostnad samt en tvättstugecava + Festis för familjen IGMR.

Tittut superfula rör!
Riva tvättstuga – armageddon
Signatur