Vägen mot FIRE / ekonomisk frihet / oberoende och ett liv i linje med personliga värderingar.

Herr IGMR får feeling och river tvättstugan.

Riva tvättstuga. I helgen fick jag feeling. Vår tvättstuga är funktionell men börjar smått falla sönder. Vi har träpanel direkt mot källarväggarna och röd plastmatta limmad på betonggolvet. Ur fuktsynpunkt är det inte superbra. I resten av källaren har vi putsade vita väggar och jag tänkte att det vore fint i tvättstugan. Fru IGMR höll med och jag skred till verket med kofot och ChooseFI friday round up på nallen (rekommenderar att lyssna, väldigt bra avsnitt). Tanken var att ta bort panel på två väggar, måla och fixa till dem, men låta resten vara.

Man kan säga att jag nu förstår varför det sitter en panel på väggen. Panelen dolde fullösningar med både halvtaskig rördragning och elinstallationer som lämnar mycket att önska. När söndagskvällen närmade sig började det sjunka in att vi troligtvis åker på en hel renovering av tvättstugan för att rätta till alla problem. Panelen åker, plastmattan åker, vatten måste dras om, elen måste dras om och snyggas till, klinker/mosaik ska på golvet och ny duschhörna ska fixas. Golvbrunnen behöver bytas och jag misstänker att gjutjärnsrören från 50-talet inte är fräscha.

Vi ska göra detta på en budget och jag ser här ungefär en miljon möjligheter att lära mig nya färdigheter. Tanken initialt är att jag agerar rivare, putsa väggar kan jag, dra el kan jag (men elektriker får kontroller och koppla in), vattenrör ser inte jättesvårt ut att dra (röris som får flytta ett element får kontrollera först). Lägga golv och kakla en hörna får jag nog leja ut men annars bör jag klara mycket själv. Detta kommer nog bli en långkörare och ni får hänga med på resan vare sig ni vill eller ej. Jag tänker att det hela avslutas med en redovisning av nya skills, kostnad samt en tvättstugecava + Festis för familjen IGMR.

Tittut superfula rör!
Riva tvättstuga – armageddon

5 kommentarer

 1. Fru EfficientBadass

  You lost me i ångestneuros vid "röd plastmatta limmad på betonggolv." Cudos till dig som J L Collins hade sagt om du ror iland detta projekt på budget. Önskar dig all lycka till.

  Gillade också fredagens avsnitt. Jag har efter många om och men insett att det är Roundupsen som är de göttigaste episoderna – det blir mer fritt flöde ur deras geniala hjärnor på det där anspråkslösa, välformulerade sättet som bara ChoosFI kan. Gillade särskilt grejen att de inte ansåg det FI worthy att snacka börsturbulens i Grekland.

  Jag stod ju på den där väntelistan och det smärtade lite i min själ när de berättade om hur fantastiskt det varit. Jag ska gå in och anmäla intresse till nästa år redan nu. Något för er ink. baby IMGR istället för Lollo & Bernie?

  • Anonym

   Helt enig om fredagarna. Ge mig en intresselänk så anmäler jag oss på studs.

  • Kaktus

   Man kan sätta plattor själv. Det är kul. Om det är en duschhörna måste du kolla upp hur du får det fuktsäkert förstås.

  • Anonym

   Vi har nog kommit fram till badkar. Det är knepigt med fuktspärr i källare eftersom man inte ska stänga in fukt. Vissa menar att ZON 1 ska fuktspärras och andra tycker mest golvet runt brunnen. Jag tror branchstandard är zon 1 i källaren. Just nu letar jag saneringsfräsar att hyra samt glor mig glosögd på byggahus.se efter stambytesprojekt.

  • Kaktus

   Bra med badkar. Det är en källare? De flesta säger nu att det är bättre att golvet INTE ska göras idiottätt. Pga markfukten. Ofta lägger man plattor direkt på primer. Man bör fråga runt innan. Det finns inga garantier att folk är duktiga bara för att de har blåställ tyvärr.

Kommentera