Två år med FIRE

Ja så var den 24:e månaden i vårt sparprojekt som vi kallar FIRE eller FI. Det har varit två fina år med mycket pirr, fokus, finurlighet, lärande, nyorientering, nya vänner och möjligheter.

Det har också varit ett år med för mycket fokus framöver och inte lika mycket i nuet som jag och vi vill. Därför trycker jag som sagt på paus med mina extraknäck / side hustles nu och låter månadssparandet vara allenarådande. Autopilot på.

För exakt ett år sedan skrev jag om första året med FIRE och summerade känslorna då. Jag kan konstatera att allt jag skrev då stämmer förutom att fru IGMR gått skulle gå ned i tid. Där gjorde hon en annan förändring – hon sökte och bytte jobb trots förmodad lågkonjunktur och en säker anställning på sitt förra arbete.

Det har fallit väl ut och det var rätt beslut. Både ekonomiskt och emotionellt. Troligtvis hade inte detta skett om vi inte hade en trygghet i vår ISK.

Vi står väl rustade inför år tre som börjar NU.

Ekonomin

Det rullar på – minst sagt. Gårdagens börsfall gjorde att vi missade 800K idag men vad gör det om hundra år.

Så här ser våra två års sparande samt vår sparkvot över tid ut i graf.

Två år med FIRE
Mäkta stolt över detta!
Sparkvot
Två års sparkvoter

Från – 30 000 kronor till 790 000 kronor på två år trots tvättstugerenovering, resor, kontantbilköp och ett lugnare och mer närvarande liv totalt sett. Vi har träffat flera nya vänner i communityt och jag har haft förmånen att interagera med er under bloggens livstid.

Inget fattas oss.

Vi är nu 13% fria. Jag ser fram emot år tre.

Signatur